Wednesday, 20 December 2017

GENERAL KNOWLEDGE- Questions and Answers -24

576. Abdul Rahman Tunku was the first prime minister of:
(a) Malaysia                          (b) Singapore
(c) Brunei                              (d) Indonesia
Answer: (a)

577. Abraham Lincoln was the ...... th president of USA:
(a) 15                        (b) 16       
(c) 17                    (d) 18
Answer: (b)

578. Hitler was born in:
(a) France                             (b) Italy
(c) Germany                         (d) Austria
Answer: (d)

579. Aesop, the author of Aesop’s Fables was a/an...... author.
(a) Greek                                  (b) Chinese
(c) German                               (d) Italian
Answer: (a)

580. The famous Arab historian who visited India along with the armies of Mahmud of Ghazni:
(a) Ibn Batuta                          (b) Alberuni
(c) Abul Fazl                              (d) Fahien
Answer: (b)

581.  Albuquerque conquered Goa in:
(a) 1510                                            (b) 1515
(c) 1520                                             (d) 1525
Answer: (a)

582. Alexander the Great was the king of:
(a) Egypt                                       (b) Iraq
(c) France                                      (d) Macedonia
Answer: (d)

583. Alexander Grahambell invented:
(a) Computer                                       (b) Telephone
(c) Radio                                                (d) TV
Answer: (b)

584.  A.Dante, the famous Italian poet , wrote:
(a) Life Divine                                  (b) Comedy of Errors
 (c) Divine Comedy                         (d) Republic
Answer: (c)


585. Alexander Fleming discovered:
(a) Bactria                                             (b) Virus
(c) Aspirin                                             (d) Penicellin
Answer: (d)

586. Einstein got Nobel Prize in:
(a) 1920                                                  (b) 1921
(c) 1922                                                  (d) 1923
Answer: (b)

587. Einstein’s Special Theory of Relativity was published in:
(a) 1905                                                (b) 1915
(c) 1920                                                 (d) 1925
Answer: (a)

588. Who discovered Principles of Buoyancy?
(a) Newton                                        (b) Archemedes
(c) Gutenberg                                    (d) None of these
Answer: (b)

589. The first European to sail round Cape of Good Hope:
(a) Vasco da Gama                          (b) Cabral
(c) James Cook                                  (d) Bartholomew Diaz
Answer: (d)

590. Who discovered lightining conductor?
(a) Michael Faraday                             (b) Marconi
(c) Benjamin Franklin                         (d) Grahambell
Answer: (c)

591. Who created the character ‘Oliver Twist’?
(a) Mark Twain                                    (b) Charles Dickens
(c) Bernard Shaw                                 (d) None of these
Answer: (b)

592. Who invented Pendulum Clock?
(a) Grahambell                                     (b) Faraday
(c) Christian Huygens                         (d) None of these
Answer: (c)

593. Who authored ‘Descent of Man’ in 1871?
(a) Lamarch                                         (b) Gregor Mendel
(c) Charles Darwin                            (d) None of these
Answer: (c)

594. Columbus, the first modern European to discover Americas in 1492, was born in:
(a) Portugal                                       (b) Spain
(c) Holland                                        (d) Italy
Answer: (d)


595. Chou En Lai who signed in Panch Sheel agreement with Jawaharlal Nehru,
was the prime minister of:
(a) Thailand                                        (b) Myanmar
(c) Taiwan                                             (d) China
Answer: (d)

596. Cleopatra was the queen of:
(a) Greece                                                     (b) Rome
(c) Egypt                                                         (d) Persia
Answer: (c)

597. The first US president to visit India:
(a) D.Eisenhower                                     (b) FD Roosevelt
(c) Richard Nixon                                    (d) Jimmy Carter
Answer: (a)

598. Who wrote ‘A Passage to India’?
(a) Nirad C. Chaudhary                          (b) EM Forster
(c) Galbraith                                              (d) None of these
Answer: (b)

599. Who developed small pox vaccine?
(a) Louis Pasteur                                        (b) Ronald Ross
(c) Edward Jenner                                     (d) None of these
Answer: (c)

600. Epicurus, who founded the Epicurean philosophy, was a/an philisopher.
(a) Chinese                                                  (b) Egyptian
(c) Greek                                                        (d) Russian
Answer: (c)
<Previous ><01, .... 212223, 24, 25, 26, .....899091><Next >

Facts about Kerala - Questions and Answers Click here
Kerala Renaissance - Questions and Answers Click here
Modern India- Questions & Answers Click here
Social Welfare Schemes and Measures - Questions and Answers Click here
Rural Development Programmes - Questions and Answers Click here
Graduate Level Questions and Answers Click here
Related Links
1. CURRENT AFFAIRS ---> Click here
2. IT, CYBER LAWS AND GENERAL ENGLISH QUESTIONS AND ANSWERS ---> Click here

No comments:

Post a Comment