∗Railway Group D Exam Preparation ∗∗∗  ∗CIVIL POLICE OFFICER - MODEL QUESTIONS & ANSWERS ∗∗∗ 

Tuesday, 16 January 2018

PSC Previous Online Examination Questions and Answers - 4

76 The Indian State through which Utharayana line does not pass
A:-Gujarath                                                      B:-Madhya Pradesh
C:-West Bengal                                               D:-Orissa
Correct Answer:- Option-D

77 Where do you find Khasi, Garo, Jayanthi Hills?
A:-Purvachal                                                    B:-Himalayan range
C:-Trans Himalayan range                             D:-Northern plains
Correct Answer:- Option-A

78 Which type of soil is suitable for cotton cultivation?
A:-Laterite soil                                                 B:-Silt
C:-Riger                                                              D:-Desert soil
Correct Answer:- Option-C

79 Name the state where people below poverty line reside maximum
A:-Kerala                                                          B:-Uttar Pradesh
C:-Bihar                                                              D:-Goa
Correct Answer:- Option-B

80 Number of people living in one square k.m. area is called
A:-Optimum population                             B:-Population growth
C:-Density of population                              D:-Population phenomena
Correct Answer:- Option-C

81 Name of the commission formed to enquire Jaliyan Wala Bagh Massacre
A:-Hunter Commission                              B:-Simon Commission
C:-Kothari Commission                             D:-Mudaliar Commission
Correct Answer:- Option-A

82 Name of the Brave patriot who wrote under the pen name of "Hazrad"
A:-Khan Abdul Gaffar Khan                       B:-Riazuthullah Khan
C:-Asfaqullah Khan                                        D:-Vakkam Abdul Khadar Moulavi
Correct Answer:- Option-C

83 In which district of Kerala Paital Mountain is situated?
A:-Thiruvanandapuram                                   B:-Kozhikodu
C:-Vayanadu                                                        D:-Kannur
Correct Answer:- Option-D

84 In which coast of Kerala Maraman convention is held?
A:-Periyar                                                           B:-Pampa Nadi
C:-Kabani                                                            D:-Bharatapuzha
Correct Answer:- Option-B


85 Main soil found in Kerala
A:-Brick soil                                                     B:-Forest soil
C:-Silt                                                                 D:-Red soil
Correct Answer:- Option-A

86 Which country released Sri Narayana Guru Stamp apart from India?
A:-Myanmar                                                    B:-Nepal
C:-Pakisthan                                                    D:-Sri Lanka
Correct Answer:- Option-D

87 By whose effort Setu Lakshmi Bai declaration banning Animal Sacrifice in temples under Thiruvitancore religious endowment was announced?
A:-Iyankali                                                        B:-Brahmananda Siva Yogi
C:-Chattambi Swamigal                                D:-Thaikad Ayya
Correct Answer:- Option-C

88 Who wrote Viveka Choddamani?
A:-Chattambi Swamigal                             B:-Sankaracharya
C:-Sri Narayana Guru                                   D:-Pandit Karuppan
Correct Answer:- Option-B

89 By what name Sadhujana Paripalana Sangam which was formed by Iyankali was changed in 1938?
A:-Pulaya Maha-Sabha                                  B:-Sadhujana Paripalini
C:-Anandha Maha Sabha                              D:-Sadhujana Doodhan
Correct Answer:- Option-A

90 Name of the social reformer who declared that church will be closed if school is not established along with church
A:-Poikayil Yohannan                                   B:-Pambadi John Joseph
C:-Abraham Malpan                                    D:-Kuryakose Elias Chavara
Correct Answer:- Option-D

91 Which train is the fastest existing in India?
A:-Bhopal Sadhapti Express                              B:-Amritsar Express
C:-Gathiman                                                            D:-Himsagar Express
Correct Answer:- Option-C

92 Who is the State Election Commissioner?
A:-K. Sasidharan                                                   B:-V. Bhaskaran
C:-Kamal Kutti                                                       D:-Vincent M. Paul
Correct Answer:- Option-B

93 Who is the Athletic who carried Indian Flag in Rio-Olympics?
A:-Abhinav Bindra                                          B:-Tintu Luka
C:-Sania Mirza                                                   D:-Siva Thapa
Correct Answer:- Option-A

94 Who is the chairman of National Human Rights Commission?
A:-K.G. Bala Krishnan                                  B:-J.B. Koshi
C:-Ranganadha Misra                                   D:-H.L. Datt
Correct Answer:- Option-D


95 Who was selected as Best Actor in the National Film Award Festival in 2015-16?
A:-Kamalahasan                                                B:-Amita Bachan
C:-Mohanlal                                                         D:-Rajinikanth
Correct Answer:- Option-B

96 Against which team, Sachin Tendulkkar played his last test match ?
A:-Newzeland                                                   B:-Australia
C:-West Indies                                                   D:-Pakistan
Correct Answer:- Option-C

97 Who was called 'Simhala Simham' ?
A:-Velukutty Arayan                                        B:-C. Kesavan
C:-K.P. Vellon                                                     D:-K. Kelappan
Correct Answer:- Option-B

98 P.T. Sivakumar Sharma is associated with
A:-Santoor                                                       B:-Sarod
C:-Sitar                                                               D:-Shehanayi
Correct Answer:- Option-A

99 Who raised the slogan "If we work, We should be got paid" ?
A:-T.K. Madhavan                                            B:-Vaikunda Swamikal
C:-Dr. Ayyathan Gopalan                                D:-Dr. Palpu
Correct Answer:- Option-B

100 Gandhiji visited Sree. Narayana Guru in the year
A:-1928                                                              B:-1927
C:-1925                                                              D:-1929
Correct Answer:- Option-C
<Next Page><010203, 04, 05060708>
Facts about Kerala - Questions and Answers Click here
Constitution of India- Questions and Answers Click here
Facts about India -Questions and Answers Click here
Modern India- Questions & Answers Click here
General Knowledge- Questions and Answers  Click here
Rural Development Programmes - Questions and Answers Click here
Graduate Level Questions and Answers Click here
Related Links
1. CURRENT AFFAIRS ---> Click here
2. IT, CYBER LAWS AND GENERAL ENGLISH QUESTIONS AND ANSWERS ---> Click here

No comments:

Post a Comment