∗Railway Group D Exam Preparation ∗∗∗  ∗CIVIL POLICE OFFICER - MODEL QUESTIONS & ANSWERS ∗∗∗ 

Wednesday, 21 February 2018

Graduate Level Questions - 22


526. The least perfect square divisible by 3,4,5,6 and 8 is:
(a)   3600 (b) 2500
(c) 1600 (d) 900
Answer: (a)

527.  An employee same salary every month. His average income per day will be:
(a) Maximum for the period of January, February,March
(b) Maximum for the period of February,March,April
(c) Maximum for the period of July, August, September
(d) Same for the above three periods
Answer: (b)

528. A  man travels from A  to B at a speed of 60kmph and back of a speed 40kmph. The dist ance between A and B is 120km.  The average speed of the
journey is (in kmph)
(a) 52 (b) 50
(c) 48 (d) 45
Answer: (c)

529. If FULFNHW is the code for CRICKET, then EULGH is the code for which
word?
(a) PRIDE (b) BRIDE
(c) BLADE (d) BLIND
Answer: (b)

530. Salary of a person increases by 4% per year.  His present salary is 9360.  What was his salary during last year?
(a) 9250 (b) 9000
(c) 9160 (d) 8750
Answer: (b)

531. Rani says “I am very fine” (Change into indirect speech):
(a) Rani said that she was very fine
(b) Rani says that she was very fine
(c) Rani says that she is very fine
(d) Rani said that she is very fine
Answer: (c)

532. There is a significant st atistical dif ference in the
incidence of rheumatic fever in people with different blood types
(Select the word that is closest in meaning to the underlined):
(a) Severity (b) Range of occurrence
(c) Accidental infection (d) Spread
Answer: (b)

533. The antonym of ‘Lethargy’:
(a) Dull (b) Lifeless
(c) Leather (d) Vigour
Answer: (d)

534. Choose the correctly spelt word:
(a) Metarology (b) Meteorology
(c) Metiorology (d) Metorology
Answer: (b)

535. ‘Donor ’ means:
(a) Banker (b) Money
(c) Giver (d) Doctor
Answer: (c)

536. ….. your breakfast already?
(a) have you had (b) had you
(c) Do you have (d) Has had
Answer: (a)

537. The noun form of ‘arrive’ is:
(a) Arriving (b) Arrived
(c) Arrive (d) Arrival
Answer: (d)

538. He was ….. by the lower court. But acquitted by the High Court:
(a) Condemned (b) Defended
(c) Protected (d) Gained
Answer: (a)

539. If I were a bird, ……
(a) I would have flown away
(b) I would fly away
(c) I will fly away
(d) I will have flown away
Answer: (b)

540. ….. is a doctor who is specialized in cancer treatment:
(a) Oncologist (b) Pathologist
(c) Cardiologist (d) Ophthalmist
Answer: (a)

541. My brother deals …. silver.
(a) with (b) at
(c) in (d) about
Answer: (c)

542. The synonym of ‘Authentic’ is:
(a)Genuine (b) Generous
(c) General (d) Great
Answer: (a)

543. He is …… right man for the job.
(a) a (b) the
(c) an (d) no article
Answer: (b)

544. He goes to school ….. his bicycle.
(a) by (b) on
(c) in (d) between
Answer: (b)

545. The antonym of ‘reward’ is:
(a) Award (b) Forward
(c) Demote (d) Punish
Answer: (d)

546. In which part of the sentence is themistake ?
A  clemency petition(a)/was sent
(b)/to the president(c)/as a last retort(d)
Answer: (d)

547. Find out the synonym of ‘Synopsis’:
(a) Munificent (b) Superb
(c) Precis (d) Out do
Answer: (c)

548. I hope you succeed ….. your effort.
(a) in (b) on
(c) from (d) with
Answer: (a)

549. If she had t aken a t axi, she …… the st ation in time.
(a) had reached (b) would reach
(c) would have been reached (d) would have reached
Answer: (d)

550.The synonym of ‘expiry’ is:
(a) Termination (b) Medicine
(c) Pharmacy (d) Medical Store
Answer: (a)
<Next Page><01, ....... 192021, 22, 232425.....,525354>


General Knowledge - Questions & Answers Click here
Facts about Kerala - Questions & Answers Click here
Kerala Renaissance - Questions and Answers Click here
Facts about India -Questions & Answers Click here
Modern India- Questions & Answers Click here
Social Welfare Schemes and Measures - Questions & Answers Click here
Rural Development Programmes - Questions & Answers Click here
Graduate Level Questions & Answers Click here
* PSC Previous Exam Questions - Click here
Related Links
1. PSC EXAM PROGRAMME ---> Click here
1. CURRENT AFFAIRS ---> Click here
2. IT, CYBER LAWS AND GENERAL ENGLISH QUESTIONS AND ANSWERS ---> Click here
3. GENERAL SCIENCE - QUESTIONS AND ANSWERS
4. GEOGRAPHY AND ECONOMICS
5. FAMOUS PERSONALITIES - QUESTIONS & ANSWERS
6. MATHS/MENTAL ABILITY/REASONING ---> Click here

No comments:

Post a Comment