∗പോലീസ് വകുപ്പിലെ സിവിൽ പോലീസ് ഓഫീസർ / വുമൺ പോലീസ് കോൺസ്റ്റബിൾ (കാറ്റഗറി 653/2017,657/2017)തസ്തികകളുടെ 26-05-2018 ശനിയാഴ്ച തീരുമാനിച്ചിരുന്ന പരീക്ഷ മാറ്റി വെച്ചിരിക്കുന്നു ∗∗∗ 

Friday, 2 March 2018

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2018 - FEBRUARY (Question Paper-6)

2018 - February (Question Paper-6)

* KERALA PSC - ASSISTANT PROFESSOR-GENERAL SURGERY-MEDICAL EDUCATION
Date of Test :12/02/2018  Monday

1. The idea of Residuary powers in Indian constitution is indebted from __________.
(A) Ireland (B) Canada 
(C) Australia (D) France
Answer: (B)

2. __________ of Indian constitution prohibits untouchability and makes it a punishable
offence.
(A) Article 19 (B) Article 16 
(C) Article 21 (D) Article 17
Answer: (D)

3. The second Chairman of the Human Rights Commission :
(A) Justice Renganath Mishra (B) Justice A.S. Anand
(C) Justice Venkatachailah (D) H L Dattu
Answer: (C)

4. __________was appointed to study and report about centre state relations.
(A) Rajendra Babu commission (B) Shah commission
(C) Nanavathi commission (D) Sarkaria commission
Answer: (D)

5. ‘Magdalanamariam’ is the work of :
(A) Vallathol (B) Ulloor
(C) Ponkunnam Varkey (D) Kesavdev
Answer: (A)

6. Who founded Cochin Muslim Education Society ?
(A) P M Aattakoya Thangal (B) Moidu Moulavi
(C) T K Muhammed (D) Muhammed Abdu Rahiman
Answer: (D)

7. Which is the first book printed at Mannanam press by Kuriakose Elias Chavara ?
(A) Jnanapiyoosham (B) Karmala Kusumam
(C) Atmanuthapam (D) Nalaagamangal
Answer: (A)

8. “It was always been a mystery to me how men can feel themselves honoured by the humiliation of their fellow beings.”  These are the words  of __________.
(A) Jawaharlal Nehru (B) Rajendra Prasad
(C) Gandhiji (D) S Radhakrishnan
Answer: (C)

9. Wife of Kozhipurath Madhava Menon is__________.
(A) Arya pallam (B) Saraswathyamma
(C) Kunjakkamma (D) Kuttimalu Amma
Answer: (D)

10. A G Velayudhan was killed in lathi-charges in connection with :
(A) Paliyam Satyagraha (B) Guruvayoor Sathyagraha
(C) Vaikom Satyagraha (D) Channar Agitation
Answer: (A)

11. Author of the book Onnekalkodi Malayalikal :
(A) A K Gopalan (B) E M Sankaran Namboothiripad
(C) Mannathu Padmanabhan (D) G K Pillai
Answer: (B)

12. Chattampi Swamikal was born at :
(A) Kannanmoola (B) Panmana 
(C) Varkala (D) Aruvippuram
Answer: (A)

13. “Vichitravijayam” is a drama written by :
(A) C Kunjiraman (B) Thoppilbhasi
(C) Kumaranasan (D) S L Puram Sadanandan
Answer: (C)

14. Early name of Subhananda Guru is __________.
(A) Kunjan Pillai (B) Raman Pillai 
(C) Nanu (D) Pappankutty
Answer: (D)

15. G S T (Goods and Service Tax) was introduced at first in :
(A) France (B) India 
(C) America (D) China
Answer: (A)

16. The present Indian President is :
(A) Venkaia Naidu (B) Gopal Krishna Gandhi
(C) Meera Kumar (D) Ramnath Kovind
Answer: (D)

17. Misile woman of India :
(A) Tessy Thomas (B) T K Anuradha
(C) Seetha S (D) V R Lalithambika
Answer: (A)

18. The story ‘Vaarikuzhi’ is written by :
(A) K G George (B) Padmarajan
(C) P A Baker (D) M T Vasudevan Nair
Answer: (D)

19. “The Ministry of Utmost Happiness” written by__________.
(A) Arundhathi Roy (B) Jayasree Mishra
(C) Madhavikutty (D) Sasi Tharoor
Answer: (A)

20. Pakisthan’s Mother Teresa :
(A) Malala Yoosaf (B) Ruth Pfau 
(C) Benasir Bhuto (D) Sanmir
Answer: (B)
<Next Page><0102030405, 06, 0708, 0910111213, 14>
This Question Paper Free Download (PDF) ->Click here

* PSC Previous Online Examination Questions and Answers - Click here


Facts about Kerala - Questions and Answers Click here
Kerala Renaissance - Questions and Answers Click here
Facts about India -Questions and Answers Click here
Modern India- Questions & Answers Click here
Social Welfare Schemes and Measures - Questions and Answers Click here
Rural Development Programmes - Questions and Answers Click here
Graduate Level Questions and Answers Click here

No comments:

Post a Comment