LATEST

∗Railway Group D Exam Preparation ∗∗∗  ∗LAB ASSISTANT Exam Preparation- Click here ∗∗∗ 

Monday, 11 December 2017

Graduate Level Questions - 10

226.A student has to secure 40% marks to pass. He gets 40 marks and fails by 40 marks.
(a) 300        (b) 250      (c) 150           (d) 200
Answer: (d)

227.65,63,60,56,51, ?
(a) 44  (b) 45    (c) 46   (d) 47
Answer: (b)

228.Select the odd one:
(a) KLLM           (b) TUUV          (c) XXXZ          (d) OPPQ
Answer: (c)

229.Ear: Music :: Nose: ?
(a) Face          (b) Breath         (c) Smell         (d) Music
Answer: (c)

230.If the perimeter of a rectangle is 200m and its breadth is 40m then its area in sq.metres is:
(a) 1200        (b) 2400        (c) 4800        (d) 6000
Answer: (b)

231.Man is to Masculine as Woman is to:
(a) Girl         (b) Madam   (c) Feminine   (d) Lady
Answer: (c)

232.350 X ? = 4200
(a) 15         (b) 12         (c) 120         (d) 150
Answer: (b)
233.Doctor : Patient :: Teacher : ?
(a) Class        (b) Student       (c) School        (d) Lesson
Answer: (b)

234.15% of 120 + 25% of 100= ?
(a) 48          (b) 38        (c) 42        (d) 43
Answer: (d)

235.Flower : Bouquet :: Player : ?
(a) Captain  (b) Team       (c) Playground    (d) Flock
Answer: (b)

236.A train travelling at a uniform speed clears a bridge 110 m long in 10 seconds and passes a telegraph post in 5 seconds. The length of train is …..  metres.
(a) 100          (b) 110          (c) 105      (d) 80.3
Answer: (b)

237.Save is related to Rescue in the same way as Seldom is related to:
(a) Certain          (b) Usual       (c) Often       (d) Rarely
Answer: (d)

238.If ABCD is coded as 1234 , what would be GHIF stands for:
(a) 5678        (b) 7869       (c) 7896      (d) 6789
Answer: (c)

239.Six men working 8 hours per day earn Rs.720 per week.  Eight men working 6 hours a day will earn Rs. ……. per week.
(a) 540          (b) 720        (c) 960        (d) 740
Answer: (b)

240.Sun is to Night as Fish is to:
(a) Lake        (b) Sea      (c) Land     (d) Water
Answer: (c)

241. The day on which Kariappa became the Commander in Chief of India is observed as:
(a) Armed Forces Flag day             (b) Navy Day
(c) Army Day                             (d) Airforce Day
Answer: (c)

242. Who is the founder of Agra?
(a) Akbar                  (b) Sikander Lodi
(c) Shah Jehan         (d) Jehangir
Answer: (b)

243. “For fools rush in where angels fear to tread” Who said this?
(a) Alexander Pope            (b) Milton
(c) Churchill                       (d) Byron
Answer: (a)

244. The greatest ruler of Maurya dynasty:
(a) Bindusara                (b) Chandragupta Maurya
 (c) Asoka                         (d) Brihadratha
Answer: (c)

245. The battle of Hydaspes in which Alexander   defeated Porus was fought in:
(a) BC 326           (b) BC 323         (c) BC 316         (d) BC 336
Answer: (a)

246. The first woman chief minister of an Indian     state:
(a) Sarojini Naidu                     (b) Vijayalekshmi Pandit
(c) Sucheta Kripalani             (d) None of these
Answer: (c)

247.D.S.Senanayake is the father of nation of:
(a) Indonesia                  (b) Sri Lanka
(c) Philippines                   (d) Myanmar
Answer: (b)

248.Abraham Lincoln was the ....th president of USA:
(a) 15           (b) 16        (c) 17         (d) 18
Answer: (b)

249. Father of Green Revolution in India:
(a) MS Swaminathan             (b) Varghese Kurien
(c) Vikram Sarabhai                   (d) None of these
Answer: (a)

250.Which is not situated on the banks of Yamuna?
(a) Agra                    (b) Delhi
(c) Mathura                 (d) Haridwar
Answer: (d)
<Next Page: 01, .....06070809, 10, 11121314>
Facts about Kerala - Questions and Answers Click here
Kerala Renaissance - Questions and Answers Click here
Kerala - Districts and Places - Questions and Answers Click here
Social Welfare Schemes and Measures - Questions and Answers Click here
Rural Development Programmes - Questions and Answers Click here
Related Links
1. CURRENT AFFAIRS ---> Click here
2. IT, CYBER LAWS AND GENERAL ENGLISH QUESTIONS AND ANSWERS ---> Click here

No comments:

Post a Comment