LATEST

∗Railway Group D Exam Preparation ∗∗∗  ∗LAB ASSISTANT Exam Preparation- Click here ∗∗∗ 

Monday, 11 December 2017

Graduate Level Questions - 5

101. Select the odd one:
(a) Apple        (b) Orange    (c) Carrot    (d) Mango
Answer: (c)

102. A factory produces 145 cars a week. How many cars will it produces in a year?
(a) 7540  (b) 7450 (c) 7045 (d) 7500
Answer: (a)

103. Place for keeping birds:
(a) Cage                  (b) Kennel
(c) Aviary               (d) Aquarium
Answer: (c)

104. The political party needs workers to ……. Votes during the election campaign (select the most appropriate word):
(a) canvas            (b) collect
(c) gather                (d) canvass
Answer: (d)

105. …….. come to my rescue I would have been killed by the bandits.
(a) If he did not               (b) If he would not
(c) Had he not                  (d) He having not
Answer: (c)

106. He enquired …… my health:
(a) for     (b) after     (c) into    (d) of
Answer: (c)

107. A large scale departure of people:
(a) Migration             (b) Immigration
(c) Retreat                  (d) Exodus
Answer: (d)

108. If I know his address I ……..
(a) will give it to you                          (b) would give it to you
(c) would have given it to you           (d) would be giving it you
Answer: (a)

109. A man who dances to the tunes of his wife:
(a) Henpecked             (b) Effeminate
(c) Slave                        (d) Chum
Answer: (a)

110. Consulting number twelve in a sequence:
(a) Twelth                   (b) Twelfth
(c) Twelveth                (d) Twelvth
Answer: (b)

111. A set of rooms for one person’s family use or for a particular purpose:
(a) Suite         (b) Suit       (c) Soot      (d) Sweet
Answer: (a)

112. You had better …… smoking.
(a) quit        (b) to quit      (c) quitting        (d) to quitting
Answer: (a)

113. She was anxiously ………
(a) waiting you                  (b) waited you
(c) waiting for you           (d) wait you
Answer: (c)

114. Do you enjoy ………. ?
(a) swim                      (b) to swim
(c) swimming              (d) to swimming
Answer: (c)

115.There was ……. rain for two days and all the rivers in the area were flooded:
(a) Continued              (b) Continuum
(c) Continuous           (d) Continual
Answer: (c)

116. I …… the letter, but I can’t find a stamp:
(a) have written              (b) had written
(c) wrote                              (d) was writing
Answer: (a)


117.Identify the incorrect group:
(a) Ox-Oxen                      (b) Woman studentWoman students
(c) Thesis- Theses          (d) Criterion- Criteria
Answer: (b)

118.The glass was …… last night.
(a) breaking              (b) broke
(c) brokened              (d) broken
Answer: (d)

119.Central area or main business area of a city:
(a) Upmarket               (b) Downtown
(c) Township              (d) Cityscape
Answer: (b)

120.Would you mind ……. the window?
(a) open                             (b) opening
(c) to open                    (d) for opening
Answer: (a)

121. Part VI of the Constitution is applicable to all states except:
(a) Sikkim                (b) Assam
(c) Punjab               (d) Jammu & Kashmir
Answer: (d)

122. The first Chief Justice of India:
(a) Hiralal J Kania                   
(b) MH Kania
(c) YV Chandrachud                
(d) KN Singh
Answer: (a)

123. The strength of the Vidhan Parishad cannot be less than:
(a)40      (b) 60    (c) 30   (d) 50
Answer: (a)

124. Lao Tse, the founder of Taoism belonged to:
(a) China                    (b) Japan
(c) Nepal                         (d) Mongolia
Answer: (a)

125. Who is the originator of Penny postal system?
(a) Graham Bell               (b) Edison
(c) Rowland Hill              (d) Thoullier
Answer: (c)
<Next Page: 01, .....040506, 07......121314>
Facts about Kerala - Questions and Answers Click here
Kerala Renaissance - Questions and Answers Click here
Kerala - Districts and Places - Questions and Answers Click here
Social Welfare Schemes and Measures - Questions and Answers Click here
Rural Development Programmes - Questions and Answers Click here
Related Links
1. CURRENT AFFAIRS ---> Click here
2. IT, CYBER LAWS AND GENERAL ENGLISH QUESTIONS AND ANSWERS ---> Click here

No comments:

Post a Comment