LATEST

∗Railway Group D Exam Preparation ∗∗∗  ∗LAB ASSISTANT Exam Preparation- Click here ∗∗∗ 

Friday, 16 February 2018

GENERAL KNOWLEDGE- Questions and Answers -122

2321. The organisation which got the most number of Nobel Prizes:
(a) UNO (b) Red Cross
(c) UNICEF (d) ILO
Answer: (b)

2322. The International Date Line passes through:
(a) Gibralter strait (b) Bering Strait
(c) Florida Strait (d) Malacca Strait
Answer: (b)

2323. Leonardo da Vinci airport is in:
(a) Rome (b) Paris
(c) Amsterdam (d) Brussels
Answer: (a)

2324. Adolf Hitler committed suicide in:
(a) 1945 (b) 1944
(c) 1947 (d) None of these
Answer: (a)

2325. The first Home Minister of independent India:
(a) Maulana Azad (b) Syamaprasad Mukherjee
(c) Sardar Patel (d) John Mathai
Answer: (c)

2326. Who one of the following is not an extremist leader of the national movement of India?
(a) Lala Lajpath Rai (b) Bal Gangadhar Tilak
(c) Bipin Chandra Pal(d) Gopala Krishna Gokhale
Answer: (d)

2327. The month of the Gregorian calendar which is named after Jupiter’s wife is:
(a) May (b) June
(c) July (d) August
Answer: (b)

2328. The first American President to die in harness:
(a) Abraham Lincoln (b) William Henry Harrison
(c) James Garfield (d) William Mc Kinley
Answer: (b)

2329. Fastest animal on earth is:
(a) Lion (b) Tiger
(c) Cheetah (d) Rabbit
Answer: (c)


2330. Number of Puranas:
(a) 18 (b) 6
(c) 4 (d) 108
Answer: (a)

2331. The Kerala High Court was formed in:
(a) 1956 (b) 1957
(c) 1958 (d) 1959
Answer: (a)

2332. Muthirappuzha is a tributary of:
(a) Pamba (b) Bharatappuzha
(c) Chaliyar (d) Periyar
Answer: (d)

2333. The city where the first radio station was established in Kerala:
(a) Kozhikode (b) Kochi
(c) Kollam (d) Thiruvanathapuram
Answer: (d)

2334. The first Malayali to become the Deputy Chairman of Rajya Sabha:
(a) KR Naryanan (b) MM Thomas
(c) MM Jacob (d) M Sayeed
Answer: (c)

2335. In which district is Sankhumukham beach?
(a) Kollam (b) Alappuzha
(c) Thiruvananthapuram (d) Ernakulam
Answer: (c)

2336. Who introduced separate civil service for Indians?
(a) Northbrook (b) Lytton
(c) Ripon (d) Dufferin
Answer: (b)

2337. The total number of electors belongs to Parliament in the Presidential Election:
(a) 790 (b) 800
(c) 776 (d) 750
Answer: (c)

2338.  The work of Thomas More which describes an ideal state:
(a) Treasure Island (b) Wasteland
(c) Dystopia (d) Utopia
Answer: (d)

2339. The first Congress chief minister of Kerala
(a) Pattom Thanu Pillai (b) R Sankar
(c) K.Karunakaran (d) AK Antony
Answer: (b)


2340. The district with the largest number of Grama Panchayats:
(a) Malappuram (b) Thiruvananthapuram
(c) Palakkad (d) Kozhikode
Answer: (a)

2341. Britain of the South:
(a) Japan (b) New Zealand
(c) Sweden (d) Sri Lanka
Answer: (b)

2342. The present name of Constantinople:
(a) Beijing (b) Ankara
(c) Kinshasa (d) Istanbul
Answer: (d)

2343. The ancient Olympics was held for the first time in..... BC
(a) 394 (b) 776
(c) 580 (d) 594
Answer: (b)

2344. Merdeka Cup is related to:
(a) Football (b) Golf
(c) Tennis (d) Cricket
Answer: (a)

2345. In which year US astronauts Neil Armstrong and Edwin Aldrin landed on moon:
(a) 1959 (b) 1961
(c) 1969 (d) 1970
Answer: (c)
<Next Page>< 01,.....,  119120, 121, 122, 123124125126127>
Facts about Kerala - Questions and Answers Click here
Kerala Renaissance - Questions and Answers Click here
Facts about India -Questions and Answers Click here
Modern India- Questions & Answers Click here
Social Welfare Schemes and Measures - Questions and Answers Click here
Rural Development Programmes - Questions and Answers Click here
Graduate Level Questions and Answers Click here
* PSC Previous Exam Questions - Click here
Related Links
1. PSC EXAM PROGRAMME ---> Click here
1. CURRENT AFFAIRS ---> Click here
2. IT, CYBER LAWS AND GENERAL ENGLISH QUESTIONS AND ANSWERS ---> Click here
3. GENERAL SCIENCE - QUESTIONS AND ANSWERS
4. GEOGRAPHY AND ECONOMICS
5. FAMOUS PERSONALITIES - QUESTIONS & ANSWERS
6. MATHS/MENTAL ABILITY/REASONING ---> Click here

No comments:

Post a Comment