LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Wednesday, 21 February 2018

Graduate Level Questions - 23


551. The value of 1.001+1.1001+0.1101 is:
(a) 12.1112 (b) 12.0222
(c) 12.2112 (d)  12.2202
Answer: (c)

552. The value of 3.15 X 0.15 is:
(a) 0.4725 (b) 4.725
(c) 0.4625 (d) 4.625
Answer: (a)

553. 13% of 770:
(a)  100.1 (b) 100.0
(c) 99.1 (d) 101.1
Answer: (a)

554. When the present age of the father is added to the present age of the son, the total is 30. What will be their total age after 10 years?
(a) 60 (b) 50
(c) 40 (d) 35
Answer: (b)

555. Two pipes can fill a tank in 2 hours and 3 hours separately.  If both pipes are opened together the time required to fill the tank is:
(a) 80 min (b) 72 min
(c) 60 min  (d) 48 min
Answer: (b)

556. Two chairs are sold for Rs.80 each one at a gain of 20% and the other at a loss of 20%. The net loss percentage is:
(a) 0(b) 4
(c) 5 (d) 8
Answer: (b)

557. The missing term in the series:2,6,11,17,……,32 is:
(a) 24 (b) 25
(c) 27 (d) 28
Answer: (a)

558. A train of length, 270 metres cross a telegraph post in 18 seconds. The
speed of the train is:
(a) 35kmph (b) 45kmph
(c) 60kmph (d) 54kmph
Answer: (d)

559. How many pieces of 4.5 metres can be cut from a cloth of 112.5 metres of length?
(a) 24 (b) 25
(c) 26 (d) 20
Answer: (b)


560. Magazine is related to the reader in the same way radio is related to:
(a) Viewer (b) Announcer
(c) Listener (d) Advertiser
Answer: (c)

561. Manu runs at 15.6 kmph.  How many metres does he runs in two minutes?
(a) 260 (b) 312
(c) 520 (d) 1040
Answer: (c)

562. Rice: Field:: Grapes:?
(a) Courtyard (b) Garden
(c) Vineyard (d) Lawn
Answer: (c)

563. A bag is priced Rs.80 and is sold for Rs.68.  The rate of discount is:
(a) 20% (b) 17%
(c) 15% (d) 12%
Answer: (c)

564. 20 persons complete a job in 20 days. How many days will 25 men to complete the same job?
(a) 25 (b) 16
(c) 20  (d) 12
Answer: (b)

565. A train travels 42.5 kmph.  How many metres it will travel in 12 minutes?
(a) 85 (b) 850
(c) 8500 (d) 85000
Answer: (c)

566. One kilogram is equal to …… gms:
(a) 1000 milligrams (b) 100 milligrams
(c) 1000 grams (d) 10 centigrams
Answer: (c)

567. The sum of two numbers is 15 and their difference is 3.  The numbers are:
(a)15 and 12 (b) 9 and 6
(c) 10 and 5 (d) 12 and 9
Answer: (b)

568. The next number in the series 1,2,5,10 is:
(a) 15  (b) 21
(c) 17 (d) 20
Answer: (c)

569. A boy buys 3 oranges for Rs.4. How much he will pay for 3 dozen oranges?
(a) Rs.36 (b) Rs.48
(c) Rs.38 (d) Rs.32
Answer: (b)


570. The length of a rectangle is increased by 30% and the width is decreased by 30%. The percentage change in the area of the rectangle is:
(a) 6 (b) 9
(c) 18 (d) 24
Answer: (b)

571. The first peafowl sanctuary in Kerala:
(a) Choolannur (b) Thattekkad
(c) Thenmala (d) Mangalavanam
Answer: (a)

572. .What is known as ‘Railway city of Kerala’?
(a) Kollam (b) Bepur
(c) Shornur (d) Tirur
Answer: (c)

573. Mannadi, the place where Velu Thampy Dalawa committed suicide is in the
district of:
(a) Kollam (b) Pathanamthitta
(c) Alappuzha (d) Ernakulam
Answer: (b)

574. Which European power built the Thalassery fort?
(a) British (b) Dutch
(c) French (d) Portuguese
Answer: (a)

575. Who wrote the song’ Omanathinkal Kidavo’?
(a) Swati Tirunal (b) Irayimman Thampy
(c) Unnayi Varrier (d) Kunchan Nambiar
Answer: (b)
<Next Page><01, ....... 19202122, 23, 2425.....,525354>


PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/LGS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC Solved Question Papers ---> Click here 
* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment