LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Wednesday, 7 February 2018

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2018 - JANUARY (Question Paper-3)


2018 - January (Question Paper-3)
KERALA PSC - SCIENTIFIC ASSISTANT- ELECTRODIAGNOSTIC- MEDICAL EDUCATION
Date of Test  15.01.2018

1. Which one of the following item comes under the Concurrent list of Indian Constitution?
  (A) Defence  (B) Education
  (C) Citizenship  (D) Local Government
Answer: (B)

2. The words Socialist and Secular were added to the Preamble by :
  (A) 42nd amendment (B) 47th Amendment
  (C) 44th Amendment (D) 41st Amendment
Answer: (A)

3. Article 280 of the Indian Constitution deals with :
  (A) Planning Commission (B) Election Commission
  (C) Finance Commission (D) Law Commission
Answer: (C)

4. The World Environment Day is observed on ;
  (A) September 5th
  (B) October 24th
  (C) December 10th
  (D) June 5th
Answer: (D)

5. Abhinjana Sakunthalam was translated into Malayalam by :
  (A) V. T Bhattathirippad
  (B) Kodungallur Kunhikkuttan Thampuran
  (C) Kerala Varma Valiyakoyi Thampuran
  (D) E. M. S Namboodiripadu
Answer: (C)

6. The first female judge in India and also the first woman in India to become a High Court judge :
  (A) Margaret Pavamani  (B) Koothattukulam Mary
  (C) Laitha Prabhu (D) Anna Chandi
Answer: (D)

7. The wagon Tragedy was the tragic incident of the Malabar Rebellion took place on :
  (A) 11th December 1920   (B) 10thNovember, 1921
  (C) 10th October 1921 (D) 11thSeptember, 1920
Answer: (X)

8. Editor of Mitavadi journal :
  (A) K. Kelappan (B) T. K. Madhavan
  (C) C. Krishnan (D) A. K. Pillai
Answer: (C)

9. The poet who is often considered as the National Poet of Kerala :
  (A) Vallathol Narayana Menon  (B) Kumaran Asan
  (C) G. Sankara Kurupu  (D) Vailoppilli Sreedhara Menon
Answer: (A)

10. The famous Play Pattabakki was written by :
  (A) Kesava Dev  (B) K. Damodaran
  (C) Takazhi Shivasankara Pillai  (D) Vaikom Muhammad Basheer
Answer: (B)

11. First Malayalam Dictionary was compiled by :
  (A) Dr. Herman Gundert (B) Father Clement
  (C) Hendrik Van Rheede  (D) Mr Brennen
Answer: (A)

12. Savarna Jatha organized by the Caste Hindus under the leadership of
  (A) K.T.K. Krishnan  (B) A. K. Gopalan
  (C) Mannath Padmanabhan  (D) P. Krishna Pillai
Answer: (C)

13. The famous historical novel was written by C.V. Raman Pillai
  (A) Sarada  (B) Dharma Raja
  (C) Indulekha (D) Kundalata
Answer: (B)

14. Prathyaksha Raksha Daiva Sabha was a religious protest movement founded in 1909 b  (A) P. K. Chathan Master (B) AyyanKali
  (C) Pampadi John Joseph (D) Poikayil Yohannan
Answer: (D)


15. Vakkam Abdul Khader Moulavi was the Founder of
  (A) Islam Dharma Paripalana Sangham
  (B) Sadhu Jana Paripalana Sangham
  (C) Atmavidya Sangham                                       
  (D) Sahodara Prasthanam
Answer: (A)

16. The first complete printed book in the Malayalam language is the
  (A) Varthamana Pusthakam  (B) Vedadhikara Nirupanam
  (C) Samshepavedartham (D) Leelathilakam
Answer: (C)

17. Misrabhojanam (Mixed Feast for all castes) was organised by
  (A) Chattampi Swamikal  (B) Pandit K. P. Karuppan
  (C) Vagbhatananda (D) K. Ayyappan
Answer: (D)

18. Who is the author of the book Ministry of Utmost Happiness?
  (A) Arundhati Rai  (B) Jhumpa Lahiri
  (C) Anitha Nair (D) Santha Rama Rau
Answer: (A)

19. Pandit Jasraj has established his reputation in which of the following field?
  (A) Drama  (B) Literature
  (C) Dance (D) Music
Answer: (D)

20. Which city to host the 2024 summer Olympics?
  (A) London  (B) Paris
  (C) New York  (D) Los Angeles
Answer: (B)
(X' denotes deletion)
<Next Page><0102, 03, 040506070809>This Question Paper Free Download (PDF) ->Click here
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here 
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/LGS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORTLISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here 
CURRENT AFFAIRS - Click here
* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment