LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Wednesday, 7 February 2018

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2018 - JANUARY (Question Paper-7)

2018 - January (Question Paper-7)

KERALA PSC - HSST MALAYALAM- HSE

Date of Test : 29.01.2018 
Question Paper Code: 15/2018

1. Which of the following was in the position of Prime Minister for longest period ? 

  (A) Dr. Manmohan Singh (B) Jawaharlal Nehru 
  (C) Indira Gandhi  (D) Rajeev Gandhi
Answer: (B)

2. The total number of nominated members of both houses of Indian Parliament is 

  (A) 2 (B) 10 
  (C) 12  (D) 14
Answer: (D)

3. Total number of High Courts in India _______ .

  (A) 28 (B) 26 
  (C) 24  (D) 22
Answer: (C)

4. Which state enacted GST Bill for the first time in India ?

  (A)  Assam  (B) Kerala 
  (C)  Tamil Nadu  (D) Gujarat
Answer: (A)

5. The Article of the Indian Constitution deals with the Finance Commission. 

  (A)  Article 226 (B) Article 260 
  (C)  Article 280 (D) Article 315
Answer: (C)

6. MGNREGP came into existence in the year of 

  (A) 2002  (B) 2006 
  (C) 2010  (D) 2012
Answer: (B)

7. World Tsunami Awareness Day observed on

  (A) Sept. 5, 2016 (B) Oct. 5, 2016 
  (C) Nov. 5, 2016  (D) Dec. 5, 2016
Answer: (C)

8. Which of the organ can be donated when the donor is alive ? 
  (A)  Heart (B) Lung 
  (C)  Eye (D) Kidney
Answer: (D)

9. The Environmental Protection Act came into existence in the year of

  (A) 1986 (B) 1987
  (C) 1988 (D) 1989
Answer: (A)

10. The book Silent Spring written by

  (A)  Peter Matthiessen (B) Alex Mac Gill 
  (C)  Graham Matthews  (D) Rachel Carson 
Answer: (D)

11. Name the leader of Yachana Yathra. 

  (A) V. T. Bhattathirippadu  (B) A. K. Gopalan
  (C) K. Kelappan (D) P. Krishna Pillai
Answer: (A)

12. To whom the work Dharmam is associated ? 

  (A) Dr. Ayyathan Gopalan  (B) Ayyankali
  (C) Sreenarayana Guru (D) T. K. Madhavan
Answer: (C)

13. Name the Editor of the magazine Murali ?

  (A) T. Ammalu Amma  (B) Kadathanattu Madhavi Amma
  (C) Kesavadev (D) S. K. Pottakkadu
Answer: (B)

14. Keralan was the pen name of 

  (A) Pandit Karuppan  (B) Swedeshabhimani Ramakrishna Pillai
  (C) K. Damodaran (D) Kesari Balakrishna Pillai
Answer: (B)

15. According to a study undertaken by the Planning Commission in 1953-54, which among the following states had the highest percentage of persons having land holdings below ten acres insize ? 
  (A) Andhra Pradesh (B) Gujarat
  (C) Kerala (D) Uttar Pradesh
Answer: (C)

16. The earlier name of the Central Hall of the Parliament was 

  (A) Constitution Hall (B) Panchayats 
  (C) Provincial Assembly Hall  (D) Darbar Hall
Answer: (X)

17. Which is known as the capital of King Cobra?

  (A) Gosaba (B) Congo
  (C) Dazhai (D) Agumbe
Answer: (D)

18. The UDAY Scheme is related to _________ .

  (A) Coal (B) Power
  (C) Petroleum (D) Pharmaceuticals
Answer: (B)

19. Introduction of The Right to Information Act in Tamil Nadu was in ________ .

  (A) 1996 (B) 2005
  (C) 2008 (D) 2000
Answer: (X)

20. Name the Indian City firstly hosts the Asian Athletics Championship.

  (A) Bhubaneshwar (B) Pune
  (C) New Delhi (D) Ranchi 
Answer: (C)
(X' denotes deletion)
<Next Page><010203040506, 07, 0809>This Question Paper Free Download (PDF) ->Click here
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here 
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC Degree Level Questions & Answers - Click here
PSC LDC/LGS Questions & Answers - Click here
PSC RANK LISTS / SHORTLISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here 
CURRENT AFFAIRS - Click here
* SCERT KERALA TEXTBOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXTBOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

1 comment: