LATEST

∗Railway Group D Exam Preparation ∗∗∗  ∗LAB ASSISTANT Exam Preparation- Click here ∗∗∗ 

Friday, 6 July 2018

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2018 - JUNE (Question Paper-2)

2018 - June (Question Paper-2)

* KERALA PSC- JUNIOR INSTUCTOR -BAKERY AND CONFECTIONARY- INDUSTRIAL TRAINING
Question Code: 69/2018
Date of Test : 21/06/2018 Thursday

1. Which state in India touches the boundaries of the largest number of other states ?
(A) Madya Pradesh (B) Uttar Pradesh 
(C) Kerala (D) Bihar
Answer: (A)

2. Petrology deals with __________.
(A) Formation of soil (B) Study of rocks in the Earth’s crust
(C) Petroleum Market (D) Study of Water
Answer: (B)

3. The lowest layer of the atmosphere is __________.
(A) Ionosphere (B) Mesosphere 
(C) Troposphere (D) Stratosphere
Answer: (C)

4. An estuary is a __________.
(A) Natural harbour
(B) Water fall
(C) Tropical storm
(D) Broad channel where sea and river waters mingle
Answer: (D)

5. The highest Mountain peak situated in India is __________.
(A) Godwin Austen (K2) (B) Everest
(C) Anamudi (D) Sabarimala
Answer: (A)

6. Indian subcontinent lies __________.
(A) Wholly in Southern Hemisphere
(B) Wholly in Northern Hemisphere
(C) Partly in south and partly in north
(D) None of the above
Answer: (B)

7. Maximum human population of the world belongs to __________.
(A) Negroid (B) Mangoloid 
(C) Cocasian (D) Austroloid
Answer: (C)

8. Which of the following is regarded as perennial crop __________.
(A) Rice (B) Wheat 
(C) Rubber (D) Sugarcane
Answer: (D)

9. Name the shipyard situated on the Konkan Coast __________.
(A) Mazagon (B) Cochin 
(C) Kandla (D) Visakapattanam
Answer: (A)

10. Which one of the following is not a form of precipitation __________.
(A) Rain (B) Fog 
(C) Snowfall (D) Hail
Answer: (B)

11. Total number of rivers in Kerala are __________.
(A) 33 (B) 22 
(C) 44 (D) 55
Answer: (C)

12. The longest river in Kerala is __________.
(A) Periyar (B) Pampa 
(C) Pennar (D) Bharatapuzha
Answer: (D)

13. Which is an east flowing river in Kerala __________.
(A) Kabani (B) Pampa 
(C) Bharatapuzha (D) Periyar
Answer: (A)

14. ‘Sahodara Sangam’ was founded by __________.
(A) Mahatma Gandhiji (B) Ayyappan
(C) Vivekananda (D) Kelappan
Answer: (B)

15. The Editor of Mitavadi was __________.
(A) Kelappan (B) Ayyappan 
(C) C.Krishnan (D) Kumaranasan
Answer: (C)

16. The famous temple entry proclamation (1936) was issued by __________.
(A) Marthanda Varma (B) Sakthan tampuran
(C) Samootiri (D) Sri Chithira Tirunal Balarama Varma
Answer: (D)

17. The last viceroy of India was __________.
(A) Mount Batten (B) Warren Hasting 
(C) Cornwallis (D) Dalhousie
Answer: (A)

18. ‘Sarvodaya Day’ is observed every year on __________.
(A) 5th December (B) 30th January 
(C) 2nd February (D) 26th January
Answer: (B)

19. The 14th President of India is __________.
(A) Pranab Mukherjee (B) Sri Venkitaraman
(C) Ram Nath Kovind (D) Vivi Giri
Answer: (C)

20. The first Woman Player to cross 6000 runs in ODI Cricket World Cup is __________.
(A) Sunil Gavaskar (B) B. Sandhya
(C) Roopa Rani (D) Mithali Raj
Answer: (D)
<Next Question Paper><01, 02, 0304050607>
This Question Paper Free Download (PDF) ->Click here
* PSC Previous Exam Questions 2018 - January to May Click here
* PSC Previous Online Examination Questions and Answers - Click here
* PSC Exam Programme- Syllabus, Study Materials, Previous Papers - Click here
Facts about Kerala - Questions and Answers Click here
Kerala Renaissance - Questions and Answers Click here
Facts about India -Questions and Answers Click here
Modern India- Questions & Answers Click here
Social Welfare Schemes and Measures - Questions and Answers Click here
Rural Development Programmes - Questions and Answers Click here
Graduate Level Questions and Answers Click here
KPSC Solved Question Papers ---> Click here 
KPSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
KPSC FREE MOCK TEST -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
2. GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS (Malayalam) ---> Click here
10. ARITHMETIC/MENTAL ABILITY---> Click here
11. PSC PREVIOUS / SOLVED QUESTION PAPERS ---> Click here
12. PSC QUESTIONS IN MALAYALAM 
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here

No comments:

Post a Comment