LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Monday, 6 August 2018

GENERAL KNOWLEDGE- Questions and Answers -146

2931. Nebuchadnezzar who built the Hanging Gardens was the ruler of: 
(a) Babylon (b) Persia 
(c) China (d) Mongolia 
Answer: (a)

2932. Pharology is the science of:
(a) Light house construction(b) Bridge construction
(c) Museum construction (d) None of these 
Answer: (a)

2933. The tower that was built in 1154 A.D.:
(a) Qutbminar (b) Leaning Tower of Pisa 
(c) Eiffel Tower (d) Sears Tower 
Answer: (b)

2934. The most well known painting in the world:
(a) Sunflower (b) Last Supper 
(c) Last Judgement (d) Mona Lisa 
Answer: (d)

2935. The date inscribed on the Statue of Liberty:
(a) July 4,1776 (b) July 4,1876 
(c) July 4,1789 (d) July 14,1789 
Answer: (a)

2936. Balzac was a - novelist:
(a) German (b) French 
(c) English (d) Russian 
Answer: (b)

29377. The largest religious structure in the world: 
(a) Golden Temple (b) Khajuraho 

(c) Srirangam Temple (d) Angkor Vat 

Answer: (d)

2938. In which city the Brandenberg Gate is situated?
(a) London (b) Berlin 
(c) Paris (d) Sanfrancisco 
Answer: (b)

2939. Don Stephen Senanayake is the father of the na1ion of:
( a)Sri Lanka (b) Myanmar
(c) Philippines (d) Vietnam 
Answer: (a)
2940. The heaviest rainfall is experienced in:
(a) Mediterranean region {b) Temperate regions
(c) Equatorial regions (d) Polar region 
Answer: (c)

2941. The longest canal in the world:
(a) Volga Baltic (b) Beloye More Baltic
( c) Suez Canal ( d) Grand China Canal 
Answer: (b)

2942. Asansol in West Bengal is famous for: 
(a) Petroleum (b) Coal mining
(c) Dairy products (d) Rare earths 
Answer: (b)

2943. The Judges of Supreme Court can be removed by:
(a) Law Minister (b) Prime Minister
( c) Speaker ( d) Parliament 
Answer: (d)

2944. The first king in a princely state of India to establish a Representative Assembly:
(a) Sri Moolarn Thirunal (b) Chamarajendra Wodeyar
( c) Nizam of Hyderabad ( d) Sri Chithira Thirunal 
Answer: (b)

2945. Who designed Prince of Wales Museum in Mumbai? 
(a) George Wittet (b) Henry Irwin
( c) Herbert Baker ( d) Robert Bristo 
Answer: (a)

2946. ITAR-TASS is the news agency:
(a) Russia (b) Japan 
(c) Australia (d) U.S.A.
Answer: (a)

2947. Big Ben was completed in: 
(a) 1859 (b) 1875 ·
(c) 1900 (d) 1725 
Answer: (a)

2948. The country with the largest. regular armed force in the world: 
(a) USA (b) China
( c) Russia ( d) India 
Answer: (b)

2949. The bird which uses its wings as paddles for swimming:
(a) Penguin (b) Ostrich 
(c) Emu '  (d) Eagle 
Answer: (a)

2950. The concept of constitution was first originated in: 
(a) Britain (b) USA 
(c) France (d} Canada 
Answer: (a)

2951. Who is known as 'the father of Lok Sabha'?
(a) S.Radhakrishnan (b) Jawaharlal Nehru
(c) G.V.Mavlankar (d) Dr.Ambedkar 
Answer: (c)

2952. Lun Yu is one of the four books of:
(a) Buddhism
(b) Jainism (c) Taoism
(d) Confusianism
Answer: (d)

2953. Both the Houses of the British Parliament meet at: 
(a) Buckingham Palace (b) Westminster Palace
(c) St.James Palace (d) Palace of White Hall 
Answer: (b)

2954. Thomas Aquinas was a/an ....... philosopher:
(a) English (b) French
( c) Dutch. ( d) Italian 
Answer: (d)

2955. Oasis is assosiated with:
(a) Glaciers (c) Islands 
(b) Deserts (d) Shore 
Answer: (b)
<Next Page>< 01,.....,143144145, 146, 147148149,....., 167168169>

Facts about Kerala - Questions and Answers Click here
Kerala Renaissance - Questions and Answers Click here
Facts about India -Questions and Answers Click here
Modern India- Questions & Answers Click here
Social Welfare Schemes and Measures - Questions and Answers Click here
PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS Click here
Graduate Level Questions and Answers Click here
* PSC Previous Exam Questions - Click here
KPSC Solved Question Papers ---> Click here 
KPSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
KPSC FREE MOCK TEST -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
10. ARITHMETIC/MENTAL ABILITY---> Click here
11. PSC PREVIOUS / SOLVED QUESTION PAPERS ---> Click here
12. PSC QUESTIONS IN MALAYALAM 
13. IBPS - Click here
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment