LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Monday, 6 August 2018

GENERAL KNOWLEDGE- Questions and Answers -143

2856. Sheffield in England is famous for: 
(a) Glass (b) Wine 
( c) Paper ( d) Cutlery 
Answer: (d)

2857. The word 'Citius' in the motto of the Olympics 'Citius, Altius, Fortius' means: 
(a) Stronger (b) Faster
(c) Higher (d) None of these 
Answer: (b)

2858. The first Asian city to host Olympics: 
(a) Seoul (b) Tokyo
( c) Beijing ( d) Bangkok 
Answer: (b)

2859. Which one of the fallowing is not the part of Great Britain: 
(a) England (b) Scotland
(c) Wales (d) Northern lreland 
Answer: (d)

2860. Puerto Rico trench is the deepest part of: · 
(a) Indian Ocean (b) Atlantic Ocean 
(c) Pacific Ocean (d) Arctic Ocean 
Answer: (b)

2861. The term denotes Japanese warrior:
(a) I kebana (b) Bonsai
(c) Samurai (d) Hibakusha 
Answer: (c)

2862. The king of England who fled to France during the Glorious Revolution of 1688: 
(a) James II (b) Charles I
( c) Charles 11 ( d) George. I 
Answer: (a)

2863. Albert Einstein published the Special Theory of Relativity in: 
(a)1905 (b)1915 
(c) 1921 - (d) 1924
Answer: (a)

2864. Zhonghua Renmin Gongheguo is the national name of: · 
(a) Myanmar (b) Bhutan 
(c) China . (d) Japan
Answer: (c)
2865. The Hagia Sophia in lstalbul was originally a christian cathedral,the church of st.Sophia. That was built by:
(a) Theodosius (b) Julius Caesar 
(c) Constantine (d) Justinian 
Answer: (d)

2866. Rolland Garros is associated vvith:
(a) French Open (b) U.S.Open 
(c) Wimbledon (d) Australian Open
Answer: (a)

2867. Father of Greek tragic drama: 
(a) Aeschylus (b) Sophocles
(c) Aristotle (d) Plato 
Answer: (a)

2868. The music instrument invented by Bartolomeo .Cfistofori: 
(a) Violin (b) Piano
( c) Guitar ( d) Flute 
Answer: (b)

2869. The major component of ocean water: . 
(a) Sodium chloride (b) Potasim chloride 
(c) Hydrogen (d) Oxygen 
Answer: (d)

2870. Who was buried in West Minster Abbey close to Isaac Newton: 
(a)Charles Darwin (b) Edison
(c) Einstein (d) Priestly 
Answer: (a)

2871. Who among the follo'J11ing has the right to vote in the
elections to both Lok Sabha and Rajya Sabha?
(a) Elected members of the upper house of the Parliament
(b) Elected members of the lower house of the Parliament
(c) Elected members of the upper house of the State Legislature
(d) Elected members of the lower house of the State Legislature 
Answer: (d)

2872. By welqht, oxygen constitutes .... % of the earth's atmosphere: 
(a) 78 (b) 21 
(c) 23.1 (d) 16
Answer: (c)

2873. Xerography was invented by: 
(a) Horace Short (b) John Hunt 
( c) Hopkins (d) Chester Carlson 
Answer: (d)

2874. Geiger counter is used to detect:
(a) Radiation - (b) Conductivity 
( c) Resistance (d) Voltage 
Answer: (a)

2875. Light of which colour has the longest wave length?
(a) Violet (b) Blue
(c) Green (d) Red 
Answer: (d)

2876. The geographic region Patagonia is in: 
(a) North America (b) South America 
(c) Africa ( d) Asia
Answer: (b)

2877. The capital of Scotland: 
(a) Cardif (b) Belfast
(c) Edinburgh (d) Glasgow 
Answer: (c)

2878. Stomatitis is the inflammation of the:
(a) Liver (b) Heart
( c) Mouth (d) None of these 
Answer: (c)

2879. The Colosus of Rhodes was destroyed in 224 B.C. by: 
(a) Earthquake (b) Romans
(c) Flood ( d) Fire 
Answer: (a)

2880. Dr.P.C.Mahalanobis was related to: 
(a) Space science (b) Statistics
(c) Mathematics (d) Nuclear physics 
Answer: (b)
<Next Page>< 01,.....,138139140141142, 143, 144,....., 167168169>


Facts about Kerala - Questions and Answers Click here
Kerala Renaissance - Questions and Answers Click here
Facts about India -Questions and Answers Click here
Modern India- Questions & Answers Click here
Social Welfare Schemes and Measures - Questions and Answers Click here
PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS Click here
Graduate Level Questions and Answers Click here
* PSC Previous Exam Questions - Click here
KPSC Solved Question Papers ---> Click here 
KPSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
KPSC FREE MOCK TEST -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
2. GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS (Malayalam) ---> Click here
10. ARITHMETIC/MENTAL ABILITY---> Click here
11. PSC PREVIOUS / SOLVED QUESTION PAPERS ---> Click here
12. PSC QUESTIONS IN MALAYALAM 
13. IBPS - Click here
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment