LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Saturday, 18 August 2018

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2018 - JULY (Question Paper-10)

2018 - July (Question Paper-10)
JUNIOR INSTRUCTOR-FRUIT AND VEGETABLE PROCESSING-INDUSTRIAL TRAINING
Question Code: 080/2018
Date of Test : 24/07/2018 Tuesday

1. The day for Pulse Polio in India is _________.
(A) December 10 (B) October 24
(C) June 26 (D) July 10
Answer: (C)

2. When did Kerala Legislature pass the Official Language Act ? 
(A) 1989 (B) 1969
(C) 2016 (D) 1999
Answer: (B)

3. G-77 was established in the year _________.
(A) 1964 (B) 1984
(C) 2013 (D) 2014
Answer: (A)

4. Which is the only Asian country that got independence from America ? 
(A) Myanmar (B) Taiwan
(C) Thailand (D) Philippines
Answer: (D)

5. The number of UNO’s Official Language is _________.
(A) 8 (B) 4
(C) 6 (D) 5
Answer: (C)

6. What is the colour of UNO Flag ? 
(A) Light Green  (B) Light Blue
(C) White (D) Light Orange 
Answer: (B)

7. Which is the First Indian Airport constructed with the help of private participation ? 
(A) Delhi (B) Mumbai
(C) Thane (D) Nedumbassery
Answer: (D)

8. What is the code name given to India’s 2nd Nuclear Test ? 
(A) Operation Sakti (B) Smiling Buddha 
(C) Operation Vijay (D) None of the above
Answer: (C)

9. The President of India gives resignation to _________.
(A) Prime Minister (B) Chief Justice of India
(C) Indian Parliament (D) Vice President
Answer: (D)
10. Ayurvedic Medicinal book “Hortus Malabaricus” was written under the patronage of which country ? 
(A) Dutch (B) Spain
(C) Portugal (D) France 
Answer: (A)

11. Who did the act of “Thrippadidanam” in Kerala ? 
(A) Swathi Thirunal  (B) Rani Gouri Lakshmi Bai
(C) Kozhikode Samuthiri (D) Mathanda Varma
Answer: (D)

12. Who got the Prize ‘Jnanapit’ in Malayalam in 1980 ?
(A) M.T. Vasudevan Nair (B) O.N.V. Kurup
(C) S.K. Pottekkadu (D) G. Sankarakurup
Answer: (C)

13. Saint Chavara Kuriakose Elias comes under which Christian denomination ? 
(A) Jacobite (B) Catholic
(C) Latin (D) Malankara
Answer: (B)

14. Which is the nick name of Poikayil Yohanan ? 
(A) Kumara Guru (B) Sree Narayana Guru
(C) Ayyankali (D) Dr. Palpu
Answer: (A)

15. The number of rivers in Kerala that flows eastwards
(A) 4 (B) 3
(C) 1 (D) 41
Answer: (B)

16. Edakkal cave is situated in the district of _________.
(A) Idukki (B) Kasargod
(C) Wayanadu (D) Kozhikode
Answer: (C)

17. Which state of India introduce mid-day meal 1st time in school ? 
(A) Andhra Pradesh  (B) Tamil Nadu
(C) Kerala (D) Gujarat
Answer: (B)

18. What is known as the Magna Carta of Kerala ? 
(A) Temple Entry Movement  (B) Channar Revolt
(C) Kurichya Revolt  (D) Thrippadidanam  
Answer: (A)

19. Sakshi Malik competed under which category in Wrestling to get medal in Olympics ? 
(A) 55 kg (B) 65 kg
(C) 58 kg (D) 56 kg 
Answer: (C)

20. Who won the 2017 Women’s US Open Singles ? 
(A) Mo Fare (B) Slovian Stephens
(C) Madison  (D) Venus Williams  
Answer: (B)
<Next Question Paper><0102030405060708, 09, 10>
This Question Paper Free Download (PDF) ->Click here
* PSC Previous Exam Questions 2018 - January to June Click here
* PSC Previous Online Examination Questions and Answers - Click here


* PSC Exam Programme- Syllabus, Study Materials, Previous Papers - Click here
Facts about Kerala - Questions and Answers Click here
Kerala Renaissance - Questions and Answers Click here
Facts about India -Questions and Answers Click here
Modern India- Questions & Answers Click here
Social Welfare Schemes and Measures - Questions and Answers Click here
Rural Development Programmes - Questions and Answers Click here
Graduate Level Questions and Answers Click here
KPSC Solved Question Papers ---> Click here 
KPSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
KPSC FREE MOCK TEST -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
2. GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS (Malayalam) ---> Click here
3. IT, CYBER LAWS AND GENERAL ENGLISH  ---> Click here
4. GENERAL SCIENCE - QUESTIONS AND ANSWERS 
5. FACTS ABOUT INDIA 
6. FACTS ABOUT KERALA
10. ARITHMETIC/MENTAL ABILITY---> Click here
11. PSC PREVIOUS / SOLVED QUESTION PAPERS ---> Click here
12. PSC QUESTIONS IN MALAYALAM 
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here



Loading...

No comments:

Post a comment