LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Monday, 3 September 2018

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2018 - AUGUST (Question Paper-1)

2018 - August (Question Paper-1)
KERALA PSC- HSA PHYSICAL SCIENCE- MALAYALAM MEDIUM- EDUCATION
Question Code: 084/2018
Date of Test : 02/08/2018 Thursday

1. Identify the famous activist of Kerala Mahila Deshasevika Sungh" who participated in the disobedient movement?
(A) Lalitha Prabhu  (B) Kowmudi Teacher 
(C) Anna Chandi  (D) Kuttimaluamma
Answer: (A)

2. Which of the following book is not written by Stephen Hawking?
(A) A Brief History of Time (B) The Universe in a Nutshell 
(C) My Brief History (D) Triumph of Truth
Answer: (D)

3. The first country in the world to ban deforestation :
(A) India  (B) Norway 
(C) Sweden (D) Brazil
Answer: (B)

4. Who founded Sadhujana Paripalana Sangam?
(A) Ayyankali (C) Kumaranasan
(B) Sree Narayana Guru (D) Chattambigwamikal
Answer: (A)

5. Who started "Shivayogivilasam" magazine?
(A) Sree Narayana Guru (C) Vagbhadananda
(B) Alathur Shivayogi (D) Vaikunda Swamikal
Answer: (C)

6. Which country in the world that first introduced the GST?
(A) England (B) Russia 
(C) France (D) China
Answer: (C)

7. Richard H Thaler got Nobel Prize in 2017 for the contribution in the field of:
(A) Literature (B) Economics 
(C) Physics (D) Medicine
Answer: (B)

8. The permanent secretariat of SAARC is located at :
(A) New Delhi (B) Karachi 
(C) Kabul (D) Kadmandu
Answer: (D)

9. In which year Swami Vivekananda started the Rama Krishna Mission?
(A) 1897 (B) 1898 
(C) 1879 (D) 1889
Answer: (A)
10. Netaji Subhash Chandra Bose international airport is located at:
(A) Portblair  (B) New Delhi 
(C) Kolkatta  (D) Chennai
Answer: (C)

11. Which has the first Indian metro to get a floating market?
(A) Delhi (B) Kolkatta 
(C) Mumbai (D) Kochi
Answer: (B)

12. Who called Sree Narayana Guru, the 'Socond Buddha"?
(A) K.N. Panicker (B) P.N. Panicker 
(C) Kumaranasan (D) G. Sankarakurup
Answer: (D)

13. In which year the Yogashema Sabha was started?
(A) 1908 (B) 1910
(C) 1914 (D) 1917
Answer: (A)

14. The first Prime Minister who visited Israel?
(A) Jawaharlal Nehru (C) Lal Bahadur Sastri
(B) Smt. Indira Gandhi (D) Narendra Modi
Answer: (D)

15. Which country's Prime Minister has inaugurated the Third edition of the geo political conference Raisina Dialogue 2018?
(A) India (B) Terael 
(C) China (D) Canada
Answer: (B)
<Next Question Paper><01, 0203040506>
This Question Paper Free Download (PDF) ->Click here


* PSC Previous Exam Questions 2018 - January to July Click here
* PSC Previous Online Examination Questions and Answers - Click here
* PSC Exam Programme- Syllabus, Study Materials, Previous Papers - Click here
Facts about Kerala - Questions and Answers Click here
Kerala Renaissance - Questions and Answers Click here
Facts about India -Questions and Answers Click here
Modern India- Questions & Answers Click here
Social Welfare Schemes and Measures - Questions and Answers Click here
Rural Development Programmes - Questions and Answers Click here
Graduate Level Questions and Answers Click here
KPSC Solved Question Papers ---> Click here 
KPSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
KPSC FREE MOCK TEST -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
10. ARITHMETIC/MENTAL ABILITY---> Click here
11. PSC PREVIOUS / SOLVED QUESTION PAPERS ---> Click here
12. PSC QUESTIONS IN MALAYALAM 
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment