LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Monday, 3 September 2018

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2018 - AUGUST (Question Paper-2)

2018 - August (Question Paper-2)
KERALA PSC- DISTRICT EXECUTIVE OFFICER / ADDITIONAL DISTRICT EXECUTIVE OFFICER-KERALA MOTOR TRANSPORT WORKERS WELFARE FUND BOARD
Question Code: 085/2018
Date of Test : 03/08/2018 Friday

1. Who was the first President of N.S.S?
(A) Mannath Padmanabhan (C) K. Madavan Nair
(B) K. Keiappan (D) K.P. Kesavamenon
Answer: (B)

2. Who founded "Vidhya Poshini Sabha"?
(A) Sahodaran Ayyappan (C) Vagbhadananda
(B) Markuriakose Elias Chavara (D) T.K. Madhavan
Answer: (A)

3. Among the following journalists who was the editor of Kerala Mithram' newspaper :
(A) M.C. Joseph (B) Moorkoth Kumaran 
(C) Kandathil Varghese Mappilai (D) C.V. Kunjuraman
Answer: (C)

4. Which among the following persons did not participate in the "Salt Sathyagraha' along with Gandhiji?
(A) C. Krishnan Nair  (B) Sankaran Ezhuthachan 
(C) Chappan Nair (D) Moyarath Sankaran Nambiar
Answer: (X)

5. Who passed away on the previous day of India becoming a Republic?
(A) Ayyankali (B) Dr. Palpu 
(C) Pambadi John Joseph (D) Dr. Ayyathan Gopalan
Answer: (B)

6. In which All Kerala Political conference passed an important resolution urging temple cntry?
(A) Kozhikode  (B) Ottapalam 
(C) Vadakara  (D) Thalassery
Answer: (C)

7. "Sukanya Samriddhi Yojana' was launched in which year?
(A) 2015  (B) 2014 
(C) 2017 (D) 2016
Answer: (A)
8. Miss World 2017:
(A) Stephanie Delvalle (C) Rolene Strauss
(B) Manushi Chillar    (D)) Miveia Lalaguna
Answer: (B)

9. Who is the recipient of Jnanpith award 2017?
(A) Balchandra Nemade (C) Raghuveer Chaudhary
(B) Shanka Ghosh (D) Krishna Sobti
Answer: (D)

10. 19th G-20' summits held in :
(A) Germany (C) Argentina
(B) China (D) Turkey
Answer: (A)
(X' denotes deletion)
<Next Question Paper><01, 02, 03040506>
This Question Paper Free Download (PDF) ->Click here


* PSC Previous Exam Questions 2018 - January to July Click here
* PSC Previous Online Examination Questions and Answers - Click here
* PSC Exam Programme- Syllabus, Study Materials, Previous Papers - Click here
Facts about Kerala - Questions and Answers Click here
Kerala Renaissance - Questions and Answers Click here
Facts about India -Questions and Answers Click here
Modern India- Questions & Answers Click here
Social Welfare Schemes and Measures - Questions and Answers Click here
Rural Development Programmes - Questions and Answers Click here
Graduate Level Questions and Answers Click here
KPSC Solved Question Papers ---> Click here 
KPSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
KPSC FREE MOCK TEST -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
10. ARITHMETIC/MENTAL ABILITY---> Click here
11. PSC PREVIOUS / SOLVED QUESTION PAPERS ---> Click here
12. PSC QUESTIONS IN MALAYALAM 
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here

Loading...

No comments:

Post a comment