LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Thursday, 4 October 2018

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2018 - SEPTEMBER (Question Paper-3)

2018 - September (Question Paper-3)
KERALA PSC- TRADESMAN - ELECTRICAL - TECHNICAL EDUCATION
Question Code: 98/2018
Date of Test : 18/09/2018 Tuesday

1. Who was the main writer who assisted William Logan in the writing the ‘Malabar Manual’?
(A) O. Chanthu Menon (B) A. Ayyappan
(C) V.P. Menon (D) Itti Achuthan
Answer: (A)

2. Malabar Manual was first published in __________.
(A) 1889 (B) 1887 (C) 1886 (D) 1880
Answer: (C)

3. Magna Carta was signed in __________.
(A) 1215 (B) 1342 (C) 1299 (D) 1432
Answer: (A)

4. Prathyksha Raksha Daiva Sabha was founded by __________.
(A) Poykayil Yohannan (B) K. Maadhavan
(C) Dr. Palpu (D) Vagbhatananda
Answer: (A)

5. Who was known as Kerala Lincolon ?
(A) EMS Nambudirippad (B) Pandit Karuppan
(C) A.K. Gopalan (D) K.R. Gouri Amma
Answer: (B)

6. Atmavidya Kahalam was written by __________ in 1929.
(A) Vagbhatananda (B) Vakkom Abdul Khadar
(C) Kalidasan (D) Swami Sivayogi
Answer: (A)

7. The famous Kizhariyur bomb case was in __________.
(A) 1857 (B) 1940 (C) 1945 (D) 1942
Answer: (D)

8. Who started servants of Mary Immaculate ?
(A) K. Karuppan (B) Chavara Achan
(C) K. Krishnan (D) Makthi Thangal
Answer: (B)

9. The Slavery abolished in America was __________.
(A) 1900 (B) 1864 (C) 1865 (D) 1765
Answer: (C)
10. Right to Health is mentioned in __________ of U.N. Declaration Human Rights.
(A) Article 8 (B) Article 20 
(C) Article 25 (D) None of these
Answer: (C)

11. Kallumala Samara was broken out in 1915 in the __________ district of Kerala.
(A) Thiruvananthapuram (B) Kozhikode
(C) Alappuzha (D) Kollam
Answer: (D)

12. “Liberty, Equality and Fraternity” is the slogan of __________ Revolution.
(A) American (B) French 
(C) Chinese (D) None of these
Answer: (B)

13. The most prominent work on Partition is Freedom at Midnight was written by __________.
(A) Annie Besant (B) Dominigue Lapirre
(C) Larry Augustine (D) Abdul Kalam
Answer: (B)

14. At the time of Indian Independence Hyderabad was ruled by __________.
(A) Ali Khan (B) Mohammed 
(C) Abdul Razak (D) None of these
Answer: (A)

15. Who was the murderer of Canolly, the District Collector of Malabar ?
(A) Pokker Haji (B) Kunhali
(C) Haider (D) Vadakkeveettil Mohammed
Answer: (C)

16. The Dutch East India Company started in __________.
(A) 1600 (B) 1602 (C) 1605 (D) 1700
Answer: (B)

17. The famous Aruvippuramprathishta was the challenge against the Brahmin by __________.
(A) Nanu Asan (B) Guru Govind
(C) K. Karuppan (D) Palpu
Answer: (A)

18. Hunter Commission was appointed in __________.
(A) 1880 (B) 1881 (C) 1884 (D) 1882
Answer: (D)

19. Bharath Matha Society was founded by __________.
(A) J.M. Chatterjee (B) Chandrashekhar Azad
(C) N. Bhattachari (D) None of these
Answer: (A)

20. Who had written “India’s struggle for Independence” ?
(A) Bipin Chandra (B) Sumit Sarkar
(C) Ray Choudhar (D) A.R. Desai
Answer: (A)
<Next Question Paper><0102, 03, 040506>
This Question Paper Free Download (PDF) ->Click here

* PSC Previous Exam Questions 2018 - January to August Click here
* PSC Previous Online Examination Questions and Answers - Click here
* PSC Exam Programme- Syllabus, Study Materials, Previous Papers - Click here
Facts about Kerala - Questions and Answers Click here
Kerala Renaissance - Questions and Answers Click here
Facts about India -Questions and Answers Click here
Modern India- Questions & Answers Click here
Social Welfare Schemes and Measures - Questions and Answers Click here
Rural Development Programmes - Questions and Answers Click here
Graduate Level Questions and Answers Click here
KPSC Solved Question Papers ---> Click here 
KPSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
KPSC FREE MOCK TEST -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
Related Links
1. CURRENT AFFAIRS ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment