LATEST

Thursday, 1 November 2018

Days related to Human Body and Diseases

1. World Leprocy Eradication Day:
(a) January 26 (b) January 30
(c) January 31 (d) February 28
Answer: (b)

2. World TB Day:
(a)March 24 (b) March 26
(c) March 27 (d) March 15
Answer: (a)

3. World Haemophilia Day:
(a) April 27 (b) April 7
(c) April 17 (d)April 18
Answer: (c)

4. World Health Day:
(a)April 17 (b) April 18
(c) April 5 (d) April 7
Answer: (d)

5. The day observed on the first Tuesday of May:
(a) World Asthma Day (b)World Diabetes Day
(c) World Haemophilia Day (d) World AIDS Day
Answer: (a)

6. World Hyper tension Day:
(a) May 17 (b) May 18
(c) May 31 (d) May 8
Answer: (a)

7. World Day of the Deaf:
(a) September 5 (b) September 26
(c) September 27 (d) September 22
Answer: (b)

8. Rose Day (Welfare of Cancer patients) is observed on:
(a) September 26 (b) October 2
(c) September 22 (d) November 14
Answer: (c)

9. World Diabetes Day:
(a) November 14 (b) November 27
(c) November 17 (d) December 1
Answer: (a)
10. World Epilepsy day:
(a) November 9 (b) November 14
(c) November 27 (d) November 17
Answer: (d)

11. World AIDS Day is observed on:
(a) December 10 (b) December 1
(c) December 20 (d) December 3
Answer: (b)

12.  International Day for Biological Diversity:
(a) May 22 (b) December 10
(c) March 3 (d) March 25
Answer: (a)

13. World Disabled Day:
(a) March 25 (b) December 3
(c) March 10 (d) March 28
Answer: (b)

14. World Blood Donor Day:
(a) June 5 (b) June 10
(c) June 16 (d) June 14
Answer: (d)

15. International Day for the Elederly:
(a)October 1 (b) October 3
(c) December 3 (d) December 1
Answer: (a)

16. The last Sunday of September is observed as the World..... Day:
(a) Heart (b) Lungs
(c) Kidney (d) Brain
Answer: (a)

17. World Mosquito Day is observed on:
(a)August 17 (b) August 20
(c) June 26 (d) October 1
Answer: (b)

18. World Voluntary Blood Donation Day:
(a) September 26 (b) October 2
(c) October 1 (d) November 14
Answer: (c)

19. Alzhiemer’s Day is observed on:
(a) September 26 (b) September 5
(c) September 11 (d) September 21
Answer: (d)

20. World  Autism Awareness Day:
(a) April 1 (b) April 2
(c) April 10 (d) April 15
Answer: (b)

21. The second Thursday of March is observed as:
(a) World Kidney Day (b) World Heart Day 
(c) World Sight Day (d) World day of Deaf
Answer: (a)

22. The second Thursday in October is observed as:
(a) World Kidney Day (b) World Heart Day 
(c) World Sight Day (d) World Disabled Day
Answer: (c)

23. World Cancer Day:
(a) January 4 (b) February 4
(c) March 18 (d) April 18
Answer: (b)

24. World Hepatitis Day:
(a) April 2 (b) March 10
(c) February 4 (d) May 19
Answer: (d)

25. September 28 is observed as World ......... Day:
(a) Rabies (b) Autism
(c) Tuberculosis (d) AIDS
Answer: (a)
Next Page > Questions related to Quotations > Questions Related to Olympics Important Schemes /Policy/Campaign > Questions Related to Nobel Prizes > Questions Related to History of United Nations

* PSC Exam Programme- Syllabus, Study Materials, Previous Papers - Click here
Facts about Kerala - Questions and Answers Click here
Kerala Renaissance - Questions and Answers Click here
Facts about India -Questions and Answers Click here
Modern India- Questions & Answers Click here
Social Welfare Schemes and Measures - Questions and Answers Click here
Rural Development Programmes - Questions and Answers Click here
Graduate Level Questions and Answers Click here
KPSC Solved Question Papers ---> Click here 
KPSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
KPSC FREE MOCK TEST -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
Related Links
1. CURRENT AFFAIRS ---> Click here
2. GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS (English) ---> Click here
3. TEACHING APTITUDE TEST (K-TET, C-TET etc.) ---> Click here
14. IBPS - Click here
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here

No comments:

Post a Comment