LATEST

Thursday, 1 November 2018

Questions Related to Olympics

1. The ancient Olympics was held for the first time in..... BC
(a) 394       (b) 776 
(c) 580     (d) 594
Answer: (b)

2. Who is regarded as the father of modern Olympics?
(a) Pierre de Coubertin (b) Father Didon
(c) Theodosius (d) None of these
Answer: (a)

3. Theodosius banned ancient Olympics in the year:
(a) BC 394 (b) BC 400
(c) AD 394 (d) Ad 776
Answer: (c)

4. The headquarters of the International Olympic Committee:
(a) London (b) Dubai
(c) New York (d) Laussanne
Answer: (d)

5. The first modern Olympics was held in:
(a)1900 (b) 1896
(c) 1904 (d) 1894
Answer: (b)

6. The venue of the first modern Olympics:
(a)London (b) Paris
(c) Athens (d)  Berlin
Answer: (c)

7. The time gap between two successive Olympics is .......years:
(a)5      (b) 6 (c) 3 (d) 4
Answer: (d)

8. The motto of Olympics:
(a)Stuggle is better than triumph (b) Ever onward 
(c) Citius, Altius, Fortius (d) None of these
Answer: (c)

9. Number of rings in the Olympic emblem:
(a) 5       (b) 6 (c) 4 (d) 7
Answer: (a)
10. Which is not correctly matched?
(a)Blue ring- Europe (b) Yellow ring- Asia
(c)Green ring- America (d) Black ring- Africa
Answer: (c)

11. The red ring in the Olympic emblem represents:
(a) America (b) Oceania
(c) Europe (d) Asia
Answer: (a) 

12. Who designed Olympic flag?
(a)Father Diddon  (b) Pierrre Coubertin
(c) General Smuts (d) None of these
Answer: (b)

13. The first Olympic Games in which Olympic flag was hoisted:
(a)1912      (b) 1920 
(c) 1924     (d) 1928
Answer: (b)

14. Who composed Olympic motto?
(a)Father Diddon (b) Pierrre Coubertin
(c) Dimitrius Vikelas (d) None of these
Answer: (a)

15. The nationality of Pierrre Coubertin:
(a) Greece (b) France
(c) Belgium (d) Sweden
Answer: (b)

16. Who was the first president of the International Olympic Committee:
(a)Dimitrius Vikelas (b) Pierrre Coubertin
(c) Sigfrid Edstrom (d) Father Diddon
Answer: (a)

17. The Olympic flame was lit for the first time in:
(a)1928    (b) 1932 
(c) 1936 (d) 1948
Answer: (a)

18. Which symbolises the continuity between ancient Olympics and modern Olympics?
(a)Olympic motto (b) Olympic emblem
(c) Olympic torch (d) Olympic mascot
Answer: (c)

19. The practice of torch relay from Olympia to the venue was introduced in:
(a)1928     (b) 1932 
(c) 1936 (d) 1924
Answer: (c)

20. The word ‘Fortius’ means:
(a)Swifter (b) Higher
(c) Stronger (d) None of these
Answer: (c)

21. The Olympic mascot was introduced in:
(a)1956       (b) 1960 
(c) 1968 (d) 1972
Answer: (d)

22. The Olympic Order was introduced in:
(a)1975      (b) 1973 
(c) 1972 (d) 1971
Answer: (a)

23. The Olympic Cup was introduced in:
(a)1906     (b) 1908 
(c) 1910 (d) 1912
Answer: (a)

24. Winter Olympics was held for the first time in:
(a)1920     (b) 1924 
(c) 1928 (d) 1932
Answer: (b)

25. The venue of the first Winter Olympics:
(a) Chamonix (b) St.Mortiz
(c) St.Placid (d) Oslo
Answer: (a)
Next Page >Important Schemes /Policy/Campaign > Questions Related to Nobel Prizes > Questions Related to History of United Nations > Days related to Human Body and Diseases > Questions related to Quotations

* PSC Exam Programme- Syllabus, Study Materials, Previous Papers - Click here
Facts about Kerala - Questions and Answers Click here
Kerala Renaissance - Questions and Answers Click here
Facts about India -Questions and Answers Click here
Modern India- Questions & Answers Click here
Social Welfare Schemes and Measures - Questions and Answers Click here
Rural Development Programmes - Questions and Answers Click here
Graduate Level Questions and Answers Click here
KPSC Solved Question Papers ---> Click here 
KPSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
KPSC FREE MOCK TEST -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
Related Links
1. CURRENT AFFAIRS ---> Click here
2. GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS (English) ---> Click here
3. TEACHING APTITUDE TEST (K-TET, C-TET etc.) ---> Click here
4. IT, CYBER LAWS AND GENERAL ENGLISH  ---> Click here
5. SSC ORIENTED
14. IBPS - Click here
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here

No comments:

Post a Comment