LATEST

Thursday, 1 November 2018

Questions related to Quotations

Name the persons who is related to the statements?
1. “Be proud that you are an Indian, proudly claim that I am an Indian, every Indian is my brother”
(a) Gandhiji (b) Vivekananda
(c) Dayanand Saraswathy (d) Bal gangadhar Tilak
Answer: (b)

2. “It is an unfortunate fact that we can secure peace only by preparing for war”
(a) Churchill (b) Lal Bahadur Shastri
(c) John F Kennedy (d) FD Roosevelt
Answer: (c)

3.  “Take care to get what you like, or you will be forced to like what you get’:
(a) Keats                  (b) Socretes
(c) Shakespeare              (d) George Bernard Shaw
Answer: (d)

4.  “Superstition is the religion of feeble minds”
(a) Bernard Shaw (b) Edmund Burke
(c) Francis Bacon (d) Gandhiji
Answer: (b)

5.  The trouble about the world is that the stupid are cocksure and the intelligent full of doubt”
(a) Lincoln (b) Napoleon
(c) Bertrand Russel (d) Milton
Answer: (c)

6.  “There are many scapgoats for our sins, but the most popular is providence”
(a) Huxley (b) Bacon
(c) Mark Twain (d) Wordsworth
Answer: (c)

7. “A thing of beauty is a joy for ever”:
(a) Milton (b) John Keats
(c) Bacon (d) Tennyson
Answer: (b)

8. “Government of the people, by the people, for the people shall not perish from the earth”
(a) Lincoln (b) Atlee
(c) Gandhiji (d) Nehru
Answer: (a)

9. “Peace hath her victories, No less renowned than war”
(a) John Milton (b) Bacon
(c) Shakespeare (d) Huxley
Answer: (a)
10.  “The proper study of mankind is man”
(a) Robert Frost (b) Tennyson
(c) Pope (d) Edmund Burke
Answer: (c)

11.  ‘England expects every man to his duty”
(a) Lord Nelson (b) Churchill
(c) Edmund Burke (d) Atlee
Answer: (a)

12.  “To be or not to be; that is the question”
(a) Shakespeare (b) Russel
(c) Lewis Caroll (d) Rudyard Kipling
Answer: (a)

13.  “Reading maketh a full man, conference a ready man, and writing an exact man”
(a) Francis Bacon (b) Gandhiji
(c) Lincoln (d) Seneca
Answer: (a)

14.  “Beauty is truth, Truth beauty-that is all”
(a) John Keats (b) Milton
(c) Shakespeare (d) Lincoln
Answer: (a)

15.  “Frailty thy name is woman”
(a) Bernard Shaw (b) Socretes
(c) Dr Johnson (d) Shakespeare
Answer: (d)

16.  “Cowards die many times before their death, the valiant never taste death but once”
(a) Napoleon (b) Lincoln
(c) Churchill (d) Shakespeare
Answer: (d)

17. “Oh, east is east, and West is West, and never the twain shall meet”
(a) Thomas Grey (b) Rudyard Kipling
(c) John Milton (d) Pope
Answer: (b)

18.  “Knowledge is power”:
(a) Gandhiji (b) Socretes
(c) Aristotle (d) Francis Bacon
Answer: (d)

19.  “The Child is  father of the man”
(a) Wordsworth (b) Shakespeare
(c) Bacon (d) Socretes
Answer: (a)

20.  “Our sweetest songs are those that tell of saddest thoughts”
(a) Keats (b) Byron
(c) Milton (d) Shelly
Answer: (d)

21.  “Some books are to be tasted, others to be swallowed, and some few to be chewed and digested”
(a) Francis Bacon (b) Aristtle
(c) Shakespeare (d) Russel
Answer: (a)

22.  “Where ignorance is bliss, Tis folly to be wise”:
(a) Thomas Grey (b) Bacon
(c) Shakespeare (d) Tennyson
Answer: (a)

23.  “Breviry is soul of wit”:
(a) Shakespeare (b) Churchill
(c) Russel (d) Bernard Shaw
Answer: (a)

24.  “What is in a name”?
(a) Keats (b) Shelly
(c) Shakespeare (d) Pope
Answer: (c)

25. “More things are wrought by prayer than this world dreams of”
(a) Tennyson (b) Shakespeare
(c) Aristotle (d) Lincoln
Answer: (a)
Next Page >Questions Related to Olympics Important Schemes /Policy/Campaign >  Questions Related to Nobel Prizes > Questions Related to History of United Nations > Days related to Human Body and Diseases > Attributes to National Leaders and British Officials >

* PSC Exam Programme- Syllabus, Study Materials, Previous Papers - Click here
Facts about Kerala - Questions and Answers Click here
Kerala Renaissance - Questions and Answers Click here
Facts about India -Questions and Answers Click here
Modern India- Questions & Answers Click here
Social Welfare Schemes and Measures - Questions and Answers Click here
Rural Development Programmes - Questions and Answers Click here
Graduate Level Questions and Answers Click here
KPSC Solved Question Papers ---> Click here 
KPSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
KPSC FREE MOCK TEST -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
Related Links
1. CURRENT AFFAIRS ---> Click here
2. GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS (English) ---> Click here
3. TEACHING APTITUDE TEST (K-TET, C-TET etc.) ---> Click here
4. IT, CYBER LAWS AND GENERAL ENGLISH  ---> Click here
14. IBPS - Click here
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here

No comments:

Post a Comment