LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Monday, 3 December 2018

PSC PREVIOUS EXAM QUESTIONS 2018 - NOVEMBER (Question Paper-3)

2018 - November (Question Paper-3)
* KERALA PSC- ASSISTANT PROFESSOR IN GENERAL MEDICINE - MEDICAL EDUCATION  - OMR TEST
Question Code: 111/2018
Date of Test : 16/11/2018 Friday
1. The military operation launched by the Indian Army to flush out militants from Jammu and
Kashmir in 2017 : 
(A) Operation Meghdoot  (B)  Operation All Out
(C)  Operation Checkmate  (D)  Operation Vijay 
Answer: (B)

2. E C George Sudarshan who died recently was a famous :
(A) Botanist  (B) Bureaucrat 
(C)  Physicist  (D)  Archeologist 
Answer: (C)

3. The sex ratio in Kerala according to 2011 census : 
(A) 1052  (B) 1084 
(C) 1098  (D) 1104 
Answer: (B)

4. Mount Abu is situated in :
(A) Punjab  (B)  Madhya Pradesh 
(C)  Karnataka  (D)  Rajasthan 
Answer: (D)

5. Surya Sen is related to:
(A) Chittagong Armoury Raid  (B) 1857 Revolt 
(C) Lahore Conspiracy Case  (D) Indian Naval Mutiny 
Answer: (A)

6. Who was the Prime Minister of United Kingdom during the time of India’s independence?
(A) Clement Attlee  (B)  Sir Winston Churchill 
(C)  Lloyd George (D) Ramsay MacDonald 
Answer: (A)

7. Which was the first Indian state introduced the mid-day meals programme in India?
(A)  Kerala  (B) Tamil Nadu 
(C)  Gujarat  (D)  Bihar 
Answer: (B)

8. North East Frontier Agency is presently Known as : 
(A)  Mizoram  (B)  Manipur 
(C) Tripura  (D) Arunachal Pradesh 
Answer: (D)

9. Which State is known as the spice garden of India?
(A) Andhra Pradesh  (B)  Kerala 
(C) Telungana  (D) Tamil Nadu 
Answer: (B)

10. The International Agreement which aims to reduce the greenhouse gases :
(A) Kyoto Protocol  (B) Geneva Covenant 
(C)  Non-proliferation Agreement  (D)  Bretton Wood Agreement 
Answer: (A)

11. Discovery of India was written by :
(A) Dr Rajendra Prasad  (B)  Mahatma Gandhi 
(C)  Jawaharlal Nehru  (D) Dr Zakir Hussian
Answer: (C)

12. Chand minor is situated in :
(A) New Delhi  (B)  Daulatabad 
(C)  Hyderabad  (D)  Mumbai 
Answer: (B)

13. Samathwa Samajam was founded by :
(A) Brahmananda Shivayogi  (B) Mithavadi Krishnan 
(C) Thycaud Ayya  (D) Vaikunda swamikkal 
Answer: (D)

14. The biggest river island in India :
(A) Sunder bans  (B)  Valley of flowers 
(C)  Darjeeling  (D)  Majuli 
Answer: (D)

15. The Golden Ball Award in FIFA World Cup 2018 :
(A) Kylian Mbappe  (B)  Harry Kane 
(C) Luka Modric  (D) Thibaut Courtois 
Answer: (C)

16. Which type of soil is suitable for cotton cultivation?
(A) Alluvial soil  (B)  Red soil
(C) Black soil  (D)  Laterite soil 
Answer: (C)

17. “Ente Jeevitha smaranakkal” was the autobiography of :
(A) K Kelappan  (B)  V T Bhattatiripad 
(C)  C V Kunjuraman (D) Mannathu Padmanabhan 
Answer: (D)

18. Sardar Sarovar project is constructed in the river :
(A) Narmada  (B)  Godavari 
(C) Yamuna  (D)  Mahanadi 
Answer: (A)

19. Mahatma Gandhi was elected as the President of Indian National Congress in :
(A) 1920  (B)  1922 
(C)  1924  (D)  1932 
Answer: (C)

20. Prathyaksha Raksha Daiva Sabha was social reform movement started by :
(A) Kumara Guru  (B)  Pampady John Joseph 
(C)  Ayyankali  (D)  Pandit Karuppan  
Answer: (A)
This Question Paper Free Download (PDF) ->Click here
<Next Question Paper><0102, 03, 0405060708>
* PSC Previous Exam Questions 2018 - January to October Click here
* PSC Previous Online Examination Questions and Answers - Click here
* PSC Previous Exam Questions 2018 in Malayalam Click here
* PSC Exam Programme- Syllabus, Study Materials, Previous Papers - Click here
Facts about Kerala - Questions and Answers Click here
Kerala Renaissance - Questions and Answers Click here
Facts about India -Questions and Answers Click here
Modern India- Questions & Answers Click here
Social Welfare Schemes and Measures - Questions and Answers Click here
Rural Development Programmes - Questions and Answers Click here
Graduate Level Questions and Answers Click here
KPSC Solved Question Papers ---> Click here 
KPSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
KPSC FREE MOCK TEST -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
Related Links
1. CURRENT AFFAIRS ---> Click here
2. GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS (English) ---> Click here
3. TEACHING APTITUDE TEST (K-TET, C-TET etc.) ---> Click here
14. IBPS - Click here
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here

Loading...

No comments:

Post a comment