LATEST

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 1

General English - Questions & Answers - 1
1. Choose the correct word
(a) Grammer (b) Gramer
(c) Gramar (d) Grammar
Answer: (d)

2. Choose the word which best expresses the meaning of the word ‘Menace’:
(a) Threat (b) Request
(c) Prayer (d) Curse
Answer: (d)

3. I have not seen my brother …… six months.
(a) since (b) for  (c) in  (d) from
Answer: (b)

4. One who supports the claims of women for rights:
(a) Womanish (b) Feminist
(c) Pessimist (d) Feminize
Answer: (b)


5. The word which is nearest in meaning to the word ‘Economical’:
(a) Extravagant (b) Wealthy
(c) Thrifty (d) Lavish
Answer: (c)

6. This juice is made ….. fresh oranges.
(a) of  (b) by (c) with (d) from
Answer: (d)

7. To be extremely interesting:
(a) Captivate (b) Capture
(c) Cantankerous (d) Dazzling
Answer: (a)

8. Choose the wrongly spelt word:
(a) Transgress (b) Total
(c) Tresspass (d) Train
Answer: (c)

9. It …… heavily when I woke up yesterday.
(a) is raining (b) was raining
(c) has been raining (d) had been raining
Answer: (b)


10. It was with great difficulty he gained entry into the auditorium, but he made a sudden ……
(a) exit (b) departure
(c) arrival (d) passage
Answer: (a)

11. Roshan was so absorbed ….. his work that he didn’t even raise his head.
(a) on      (b) at      (c) in    (d) by
Answer: (c)

12. Since 1980 women’s fashions.... a lot.
(a) changed (b) have changed
 (c) are changing (d) will have changed
Answer: (b)

13. The old man was too weak to travel ….. himself.
(a) for      (b) on      (c) with     (d) by
Answer: (d)

14. The thieves not only robbed the travelers ……. , beat them up.
(a) but   (b) and   (c) also (d) but also
Answer: (d)

15. The word which is nearest in meaning to the word ‘Profound’:
(a) Mysterious (b) Profitable
(c) Deep (d) Complex
Answer: (c)


16. By this time tomorrow, I …….. this job.
(a) will finish (b) shall finish
(c) will have finished (d) will be finishing
Answer: (c)

17. Choose the correctly spelt word:
(a) Accademy (b) Academy
(c) Acadamy (d)  Accadamy
Answer: (b)

18. My brother is good ….. boxing.
(a) in  (b) with  (c) at  (d) about
Answer: (c)


19. The opposite of the word ‘Cheap’ is:
(a) Uncheap (b) Dear
(c) Expensive (d) Unavailable
Answer: (c)

20. The wind blew …….. the leaves fell.
(a) when  (b) with  (c) and  (d) so
Answer: (c)

21. They are not …… all the facts.
(a) beware of (b) aware for
(c) aware of (d) beware for
Answer: (c)

22. What …….. you…… when I knocked at the door
(a) were, doing (b) have, done (c) (d) will, do
Answer: (a)


23. I shall come ….. Easter.|
(a) for  (b) at  (c) on (d) during
Answer: (c)

24. I will find you ……. you may be hiding.
(a) what (b) wherever
(c) in which (d) whichever
Answer: (b)

25. Rabia could not ……. her fear of spiders.
(a) put off (b) put in
(c) put up (d)  put away
Answer: (d)

26. The ……of the ass is not sweet at all.
(a) roaring (b) screeching
(c) braying (d) howling
Answer: (c)

27. The family had lived …… for several years:
(a) abroad (b) in abroad
(c) in the abroad (d) on the abroad
Answer: (a)

28. The pride of the …..is the glory of God.
(a) Cat  (b) Peacock
(c) Rat (d) Dandy
Answer: (b)

29. The word which is more or less similar in meaning to ‘FOREFEITURE’ is:
(a) Cinema (b) Loss
(c) Cancellation (d) Defeat
Answer: (c)

30. The wrongly spelt word is :
(a) Glazier (b) Glazed
(c) Glacial (d) Geology
Answer: (a)


PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a Comment