LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 10

271. Don't count your chickens before they are _____.
(a) hatched (b) grown up
(c) fried (d) sold
Answer: (a)

272. It ____ rain today.
(a) may (b) was (c) do (d) is
Answer: (a)


273. Of my three daughters she is ____.
(a) elder (b) the eldest (c) older (d) oldest
Answer: (b)

274. ____ he invited me, I would have gone to the party.
(a) Although (b) If
(c) Unless (d) Had
Answer: (d)

275. If we provided better comforts, we _____ more tourists.
(a) attract (b) could have attracted
(c) could attract (d) attracted
Answer: (c)

276. Please explain ____  what you want.
(a) me (b) to me (c) in me (d) with me
Answer: (b)


277. Which part of the sentence has an error?
(a) If I had known (b) this yesterday
(c) I will have helped him.  (d) No error
Answer: (c)

278. He said to Ahmed, “I’ll be late”. (Change to indirect)
(a) She said to Ahmed that I’ll be late.
(b) She told Ahmed that she will be late.
(c) She told Ahmed that she’d be late.
(d) She told Ahmed that she could be late.
Answer: (c)

279. What is the noun form of the word ‘Injure’?
(a) Injurious (b) Injection
(c) Injunction (d)  Injury
Answer: (d)

280. One who suddenly risen to wealth and importance:
(a) Upstart (b) Convalescent
(c) Dunce (d)  Vagabond
Answer: (a)

281. Find the correctly  spelt word:
(a) Cerramic (b) Seramic
(c) Ceramik (d)  Ceramic
Answer: (d)

282. _____ you do not work hard you cannot succeed.
(a) Unless (b) If (c) Till (d) Untill
Answer: (b)

283. ‘Matrimony’ means:
(a) Giving money (b) Wedding gift
(c) Marriage (d) Gift
Answer: (c)

284. ‘Poke your nose into something’ means:
(a) To be suspicious
(b) To try to discover things that do not involve you
(c) Face the danger 
(d) Show cowardice
Answer: (b)

285. A few people knew the answer, _____?
(a) did they (b) did it (c) didn’t they (d) didn’t it
Answer: (c)

286. Can either of ____ speak English?
(a) they  (b) them (c) their  (d) None of these
Answer: (b)

287. Choose the correct spelling:
(a) Widraw (b) Withdraw
(c) Witdraw (d) Wihdraw
Answer: (b)


288. Dowry is no longer permitted by law even in _____ marriages.
(a) love (b) bigamous
(c) polygamous(d) conventional
Answer: (d)

289. He met with a ____ on his last excursion.
(a) illness (b) disaster (c) luck (d)  risk
Answer: (b)

290. The synonym of ‘REMEDY’:
(a) Redress (b) Lenitive (c) Cure (d) Restorative
Answer: (c)

291. The teacher said, “the earth revolves round the sun”. (Select the correct form of reported speech):
(a) The teacher said that the earth revolved round the sun
(b) The teacher said that the earth had revolved round the sun
(c) The teacher said that the earth is revolved round the sun
(d) The teacher said that the earth revolves round the sun
Answer: (d)


292. A baby horse is called —————.
(a) calf (b) kid (c) foal (d) cub
Answer: (c)

293. Change into passive voice ‘He greeted me’:
(a) I greeted by me (b) He has greeted by me
(c) I have greeted by him (d) I was greeted by him
Answer: (d)

294. The meaning of ‘COMMEND’:
(a) Order (b) Praise
(c) Remark (d) Perform
Answer: (b)

295. The synonym of ‘EXTRICATE’:
(a) Intricate (b) Tie (c) Difficult (d) Free
Answer: (d)

296. Which part of the sentence has an error?
(a) The behaviour/ (b) of the/
(c) children were/ (d) excellent
Answer: (c)

297. You and I see the drama, ____?
(a) didn’t you (b) didn’t we
(c) didn’t I (d)  did you
Answer: (b)

298. The past participle of ‘OVERCOME’:
(a) Overcome (b) Overcommed
(c) Overcame (d) Overcamed
Answer: (a)

299. A person who is always dissatisfied:
(a) Heretic (b) Surrogate
(c) Felon (d) Malcontent
Answer: (d)

300. A soldier assigned to attend and perform various tasks for a superior officer:
(a) Orderly (b) Pedant   (c) Chef (d) Cobler
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment