LATEST

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 11

301. Boswell’s Life of Johnson is considered to be the greatest ____ ever written.
(a) novel (b) essay (c) autobiography (d)  biography
Answer: (d)

302. Find out the mis-spelt word:
(a) Picknic (b) Supersede
(c) Grateful (d)  Relieve
Answer: (a)


303. He takes pride ____ his son.
(a) of   (b) in  (c) about   (d) for
Answer: (b)

304. Choose the word that is most opposite in meaning to ‘PHILANTHROPIST’:
(a) Man-hater (b) Cynic (c) Misanthropist (d) Egotist
Answer: (c)

305. Few government officials do their job without a monetary ______.
(a) bribe (b) grant (c) loan (d) inducement
Answer: (d)

306. Having become a mature woman, she began _____ for a husband.
(a) pined (b) yearning
(c) longed (d) wished
Answer: (b)


307. It was his _____ nature which made him continue where the most would have given up.
(a) good (b) ill   (c) divine  (d) stubborn
Answer: (d)

308. community:
(a) Anthropology (b) Demography
(c) Gerentology (d)  Psephology
Answer: (b)

309. The correctly spelt word is:
(a) Encroachment (b) Encrochment
(c) Encroachement (d) Enkroachment
Answer: (a)

310. The correctly spelt word is:
(a) Rapprochment  (b) Raprochement
(c) Rapprochement (d) Rapproachement
Answer: (c)

311. The verb form of the word ‘RICH’:
(a) Richen (b) Enrich
(c) Richened (d) Richness
Answer: (b)

312. Choose the word that is most opposite in meaning to ‘WEARY’:
(a) Alert (b) Agressive
(c) Energetic (d)  Quick
Answer: (c)

313. Joint sovereignty exercised over a country by two or more countries.
(a) Pandemonium (b) Colonialism
(c) Enclave (d)  Condominium
Answer: (d)

314. One word for: Incapable of being wounded:
(a) Impregnable (b) Invincible
(c) Infallible (d) Invulnerable
Answer: (d)

315. Pick out the correct group for the single word ‘Spectators’:
(a) People at a solemn meeting
(b) People at a street
(c) People who watches a match
(d) People at a lecture
Answer: (c)


316. She told her son  ____ she had often told him not to play with fire.
(a) that (b) which (c) as (d) but
Answer: (a)

318. The synonym of ‘AVOIDANCE’:
(a) Fly (b) Evasion
(c) Avocation (d) Eschew
Answer: (b)


318. The synonym of ‘DAMSEL’:
(a) Witch (b) Maiden
(c) Widow (d) Bitch
Answer: (b)

319. Which part of the sentence has an error?
(a) I shouldn’t/ (b) have done that/
(c) if I was you. (d)  No error
Answer: (c)

320. The meaning of the idiom ‘To play to the gallery’:
(a) Trying to get appreciation from least intelligent people
(b) To work hard to achieve the best
(c) Use wrong means to achieve success
(d) To be able to do a work easily
Answer: (a)

321. Here are your shoes; I _____ them.
(a) just cleaned (b) just clean
(c) have just cleaned (d) had cleaned
Answer: (c)


322. My friend  ____ to temple now. His mother ____ everyday.
(a) goes, has gone  (b) has gone, had gone
(c) is going, goes  (d)  goes, is going
Answer: (c)

323. One who eats everything:
(a) Omniscient (b) Omnipotent
(c) Omnivorous (d) Omniverse
Answer: (c)

324.  Select the correct sentence:
(a) Which is the best of the two?
(b) Which is the better of the two?
(c) Which is the best among the two?
(d) Which is the better among the two?
Answer: (b)

325. A sea abounding in islands:
(a) Strait (b) Gulf (c) Archipelago (d) Isthumus
Answer: (c)

326. Choose the right sentence in indirect speech. He said to me, “what are you doing?”
(a) He asked me what I was doing
(b) He asked me what he was doing
(c) He asked me what I did
(d) He asked me what I were doing of
Answer: (a)

327. Government by the Gods:
(a) Theocracy (b) Thearchy
(c) Plutocracy (d) Kakistocracy
Answer: (b)

328. There might have been a great flood if the rains ____.
(a) would stop (b) did not stop
(c) had not stopped (d) do not stop
Answer: (c)

329. They now jeered ___ him whom they once acclaimed as their hero.
(a) by (b) in (c) at (d) into
Answer: (c)

330. Very few cities in India ____ so busy as Delhi.
(a) am (b) are (c) are (d) was
Answer: (c)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment