LATEST

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 12

331. Which part of the sentence has an error?
(a) He speaks / (b) the English /
(c) fluently. / (d) No error
Answer: (b)

332. Sciennce of printing:
(a) Calligraphy (b) Typography
(c) Cryptography (d) Topography
Answer: (b)


333. I ____ an interview yesterday.
(a) have faced (b) faced (c) had faced (d) would face
Answer: (b)

334. The meaning of ‘AMBIT’:
(a) Extent (b) Desire (c) Gap (d) Piece
Answer: (a)

335. The meaning of the idiom ‘To change colour’:
(a) To break ties with someone
(b) To change appearance
(c) To settle a dispute
(d) To shift allegiance to
Answer: (d)

336. The pilot had been warned about the storm before he _____.
(a) took off (b) took up
(c) took up (d)  took over
Answer: (a)


337. The rainy season has set ____.
(a) on (b) off (c) out (d) in
Answer: (d)

338. Which word has the correct spelling?
(a) Precision (b) Precition
(c) Presicion (d) Precicion
Answer: (a)

339. ‘Swan-song’ means:
(a) A person’s last performance
(b) A person’s first performance
(c) A person’s worst performance
(d) A very bad song
Answer: (a)

340. Complete the proverb: The best fish swim near the _____.
(a) shore (b) edge  (c) surface  (d)  bottom
Answer: (d)

341. A formal written charge against a person for some crime or offence:
(a) Indictment (b) Allegation
(c) Verdict (d) Acrimony
Answer: (a)

342. A person who makes love without serious intentions.
(a) Consort (b) Romeo
(c) Goon (d) Philanderer
Answer: (d)

343. The song at a burial:
(a) Dirge (b) Elegy
(c) Ballad (d) Ode
Answer: (a)

344. The synonym of ‘LYNCH’:
(a) Killed (b) Shoot
(c) Hang (d) Mad
Answer: (c)

345. Whoever acts contrary ____ nature does not go unpunished.
(a) in (b) to (c) from (d) by
Answer: (b)

346. The violence in the plant _____ Maruti’s net profit by 5.41%.
(a) mark  (b) push in  (c) boost  (d) dip
Answer: (d)

347. I _____ playing tennis with Sania for a week now.
(a) has played (b) played
(c) have been playing (d) was playing
Answer: (c)

348.  The synonym of ‘SLIP’:
(a) Escaped (b) Erred
(c) Misstep (d)  Stroll
Answer: (c)

349. The word that is more or less similar in meaning to ‘FORFEITURE’:
(a) Cinema (b) Loss
(c) Cancellation (d) Defeat
Answer: (c)

350. Which part of the sentence has an error?
(a) We / (b) went there /
(c) on last Tuesday. / (d) No error
Answer: (c)

351. I wish I _____  taller.
(a) would be (b) could be
(c) had been (d) were
Answer: (d)

352. He has aptitude ____  such a work.
(a) of (b) in
(c) for (d)  to
Answer: (c)


353. The sun_____  at six this morning.
(a) rose (b) raised
(c) arose (d) aroused
Answer: (a)

354. Have complete trust _____ god.
(a) for (b) on
(c) in (d) upon
Answer: (c)

355. He has put _____ the meeting.
(a) up (b) off
(c) away (d) out
Answer: (b)

356. I prefer doing things to _____ television.
(a) has watched (b) watch
(c) watching (d) watched
Answer: (c)


357. The opposite of ‘Proud’:
(a) Bombastic (b) Slavish
(c) Grovelling (d) Humble
Answer: (d)

358. The wrongly spelt word is :
(a) Gloucoma (b) Glazed
(c) Glacial (d) Geology
Answer: (a)

359. The pride of the ___ is the glory of God.
(a) Cat (b) Peacock
(c) Rat (d) Dandy
Answer: (b)

360. The _____of the ass is not sweet at all.
(a) roaring (b) screeching
(c) braying (d) howling
Answer: (c)


PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment