LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 13

361. Rumours _____very fast.
(a) spread (b) spred
(c) widespread (d) spreads
Answer: (a)

362. Ten kilograms of rice _____ over two hundred rupees.
(a) costs (b) coast
(c) coasts (d) cost
Answer: (a)

363. Monkeys enjoy _____ on the branches of tree.
(a) swings (b) swinging
(c) swing (d) Swung
Answer: (b)

364. He _____ to climb the c
(a) tryed (b) tired
(c) tried (d) try
Answer: (c)

365. I _____ go to movies.
(a) was (b) happen
(c) everyday (d) seldom
Answer: (d)

366. The synonym for the word ‘recur’ is:
(a) Reverse (b) Repeat
(c) Receive (d) Recede
Answer: (b)

367. A ___ of bees.
(a) Fleet (b) Swarm
(c) Crowd (d) Flock
Answer: (b)


368. ‘Recreation’ is similar to:
(a) Amusement (b) Encouragement
(c) Happiness (d) Enthusiasm
Answer: (a)

369. Dogs generally faithful ___ their master.
(a) at (b) to
(c) on (d) with
Answer: (b)

370. This is the ____ monument in the city. It was constructed in 1850.
(a) elder (b) older
(c) eldest (d) oldest
Answer: (d)

371. ‘His voice gets on my nerves’ means:
(a) makes me ill          (b) Pierces my ear drums
(c) makes me sad        (d) irritates me
Answer: (d)


372. I ____ to the teacher for coming to the school.
(a) went (b) blamed
(c) apologized (d)  wished
Answer: (c)

373. From here we can watch the ____ of the sun.
(a) rise (b) rising
(c) risen (d) roseoconut tree.
 Answer: (b)

374. One who does not marry, especially as a religious obligation:
(a) Bachelor (b) Celibate
(c) Virgin (d) Recluse
Answer: (b)

375. Vagrant is the synonym of:
(a) Vagabond (b) Various
(c) Vague (d) Virtuous
Answer: (a)


376. As a general rule, politicians do not ____ centre stage.
(a) forward (b) forbid(c) forgive (d) forsake
Answer: (d)

377. The stranger asked Sarah where she _____
(a) lived (b) live
(c) has lived (d) have lived
Answer: (a)

378. It _____ (stop) raining for a while, but now it’s raining again. (Use the correct form of verb).
(a) stops (b) is stopping
(c) stopped (d) was stopping
Answer: (c)

379. Our flat is ____ the second floor of the building.
(a) at (b) on
(c) in (d) to
Answer: (b)

380. I didn’t watch the news on television. But I heard it ___ the radio.
(a) in (b) by
(c) on (d) with
Answer: (c)

381. A student in the second year of a course at a college or university.
(a) Sophomore (b) Alumni
(c) Truant (d) Pedant
Answer: (a)

382. The post man comes twice a day,____?
(a) doesn’t he (b) don’t he
(c) does he (d)  is it
Answer: (a)


383. ‘Of a bride’ is:
(a) Bridle (b) Bridel
(c) Bridal (d)  Braid
Answer: (c)

384.  I wonder what he has done with the book I ___ him.
(a) lend (b) was lent
(c) lent (d)  was lending
Answer: (c)

385. The movement of the train was so _____ that all the passengers slept very well.
(a) noisy (b) soothing
(c) fast (d)  distracting
Answer: (b)

386. The soil of Kuttanad is more fertilethan ____
(a) Kottayam                       (b) of Kottayam
(c) that of Kottayam    (d) At Kottayam
Answer: (c)


387. In accordance ____ the provisions of law, it is inadmissible.
(a) to (b) at
(c) with (d) of
Answer: (c)

388. Which is correct?
(a) The French speak French
(b) French speak the French
(c) The French speak French language
(d) French speak the French language
Answer: (a)

389. A friend of mine ____ is a lawyer helped me.
(a) what (b) who
(c) which (d) that
Answer: (b)

390. The synonym of ‘Draft’:
(a) Drought (b) Craft
(c) Print (d) Outline
Answer: (d)


PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment