LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 14

391. By this day next year my brother ____ his course.
(a) completes (b) will complete
(c) will be completing (d) will have completed
Answer: (d)

392. The antonym of ‘Illicit’:
(a) Illegal (b) Bootleg
(c) Legal (d) Unlawful
Answer: (c)

393. I ____ an interview yesterday.
(a) have faced (b) faced
(c) had faced (d) would face
Answer: (b)

394. ‘Swan-song’ means:
(a) A person’s last performance
(b) A person’s first performance
(c) A person’s worst performance
(d) A very bad song
Answer: (a)

395. Complete the proverb: The best fish swim near the _____.
(a) shore (b) edge
(c) surface (d)  bottom
Answer: (d)

396.Study of statistics of births, deaths,diseases to show the state of community:
(a) Anthropology (b) Demography
(c) Gerentology (d)  Psephology
Answer: (b)

397. The synonym of ‘SLIP’:
(a) Escaped (b) Erred
(c) Misstep (d)  Stroll
Answer: (c)


398. The correctly spelt word is:
(a) Encroachment (b) Encrochment
(c) Encroachement (d) Enkroachment
Answer: (a)

399. Few government officials do their job without a monetary ______.
(a) bribe (b) grant
(c) loan (d) inducement
Answer: (d)

400. The synonym of ‘DAMSEL’:
(a) Witch (b) Maiden
(c) Widow (d) Bitch
Answer: (b)

401. The cat is hiding _____ the t able.
(a)through (b) next
(c) under (d)  opposite
Answer: (c)


402. He manages to live _____ his small salary.
(a)by (b) with
(c) on (d)  about
Answer: (c)

403. Which is spelt correctly?
(a) Psuedonym (b) Pseudonym
(c) Pseudonim (d) Psuedonim
Answer: (b)

404. W e _____ (complete) the whole work by May (Supply the correct form of verb):
(a) completed (b) have completed
(c) complete (d)  shall have completed
Answer: (d)

405. I have to go to _____ the watch I bought yesterday as it is not working.
(a) put back (b) take back
(c) give back (d) p ay back
Answer: (b)

406. The synonym of ‘Eager ’:
(a) Curious (b) Mature
(c) Devoted (d) Clever
Answer: (a)

407. I forgot to send them a map.  However _____.
(a) cancelled the trip       (b) they still got there
(c) they got lost           (d) I forgot to phone them
Answer: (b)

408. Bag and _____ (coin the appropriate pair).
(a)luggage (b) burden
(c) baggage (d) umbrella
Answer: (c)

409. W ater ____ at 100 degree Celsius.
(a) is boiling (b) boil
(c) boils (d) does boil
Answer: (c)

410. ‘V ox populi’  means:
(a) V oice of God (b) Voice of People
(c) V oice of media (d)  Middle course
Answer: (b)

411. That bag is too heavy for you.  Let me ___ you.
(a) help (b) to help
(c) helping (d)  helped
Answer: (a)

412. That was_____ meal I’ve ever eaten.
(a) the more delicious     (b) the delicious
 (c) most delicious          (d)  the most delicious
Answer: (d)


413. Choose the word which best expresses the meaning of ‘AFFABLE’:
(a) Glum (b) Polite
(c) Reserved (d) Cordial
Answer: (d)

414. A dog barks; a cat ____.
(a) croaks (b) bleat s
(c) mews (d) grunts
Answer: (c)

415. The opposite of ‘Appoint’ is:
(a) Disappoint (b) Refuse(c) Decline (d) Dismiss
Answer: (d)

416. The study of races:
(a) Ethology (b) Ethnology
(c) Etymology (d) Morphology
Answer: (b)

417. Continuing fighting between parties, families, clans, etc.
(a) Enmity (b) Feud
(c) Quarrel (d) Skirmish
Answer: (b)


418. Choose the word which best expresses the meaning of the word ‘LICENTIOUS’:
(a) Immoral (b) Intellectual
(c) Moral       (d) Without licence
Answer: (a)

419. Have you ever considered _____ to live in another country?
(a) to go (b) gone
(c) going (d) went
Answer: (c)

420. The door must have been opened ____ a key.
(a) in (b) by
(c) at (d) with
Answer: (d)


PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment