LATEST

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 15

421. My trousers  ___ too long.
(a) are (b) is
(c) has (d)  was
Answer: (a)

422. The reported speech of : The police officer said to us ‘Where are you going?’ is -The Police officer asked us where ______
(a)are you going (b) we were going
(c) he was going (d) None of these
Answer: (b)

423. I shall not desert him _____ all the world.
(a) for (b) by
(c) from (d) with
Answer: (a)

424. Choose the word opposite in meaning to the word ‘SPURIOUS’:
(a)Truthful (b) Authentic
(c) Credible (d) Original
Answer: (b)

425. Choose the incorrectly spelt word:
(a) Leisure (b) Nuisance
(c) Opineon (d) Mystery


Answer: (c)

426. The public have _____ a protest against the new rules of the budget.
(a) constructed (b) demonstrated
(c) pursued         (d) launched
Answer: (d)

427. The meaning of ‘ERUDITE’:
(a) Learned (b) Literate
(c) Uneducated (d) Bookish
Answer: (a)

428. A system in an organisation in which people are organised into dif ferent levels of importance from highest to lowest:
(a) Structure (b) Profile
(c) Hierarchy (d)   Matrix
Answer: (c)

429. Bitter or violent attack in words:
(a) Diaderm (b) Diatribe
(c) Dia Criticism (d) Diaspora
Answer: (b)

430.‘Gif t of the gab’  means:
(a)A t alent for speaking (b) Flattery
(c) A  huge attraction       (d) The final blow
Answer: (a)

431. The men who stood under the tree died as they were struck by:
(a) Lighting (b) Lightning
(c) Lightening (d) Light
Answer: (b)

432.‘Vegetate’ means:
(a) Feed on vegetables                                (b) Contemplate
(c) Live a dull life with little activity      (d) Medit ate
Answer: (c)


433. They opposed the motion ___ was proposed by the rival group.
(a) who (b) which
(c) where (d) when
Answer: (b)

434. The criminal was totally taken ____ when the police recognised him.
(a) aback (b) up
(c) for (d) away
Answer: (a)

435. C a p able of being drawn into wire:
(a) Brittle (b) Malleable
(c) Ductile (d) Prehensile
Answer: (c)

436. The meaning of ‘Fortitude’:
(a) Composure (b) Confidence
(c) Courage (d) Prudence
Answer: (c)

437. The young one of a butterfly is known as:
(a) Moth (b) Caterpillar
(c) Cub (d) Fawn
Answer: (b)

438. Which is  opposite in meaning to ‘Meticulous:
(a)Unmerited (b) Unimaginative
(c) Carefree (d) Careless
Answer: (d)

439. The train is arriving ___ plat form number 4:
(a)on    (b) before
(c) upon (d) at
Answer: (d)

440. Witty, ready reply:
(a)Repartee (b) Rhetoric
(c) Pun           (d)  Refrains
Answer: (a)


441. Choose the correctly spelt word:
(a) Farenheat (b) Farrenheat
(c) Fahrenheit (d) Fahrenheit
Answer: (d)

442. Ramu is interested _____ reading novels.
(a)in (b) on
(c) by (d) with
Answer: (a)

443. One of the boys _____ a thief.
(a) are (b) has
(c) is (d) have
Answer: (c)

444. W e _____ a very enjoyable holiday in Ooty last summer.
(a) have had (b) had
(c) were (d) was
Answer: (b)


445. My mother usually cooks food in the morning, but today she _____ in the evening.
(a) cooks          (b) has been cooking
(c) is cooking (d)  would have cooked
Answer: (c)

446.The person who has long experience:
(a) Pioneer (b) Scholar
(c) Veteran (d) Boss
Answer: (c)

447. The passive voice of ‘Did you do it?’:
(a)You were done by it      (b) He has done by it
(c) Was it done by you         (d) Were it done by you
Answer: (c)

448. It was _____  cats and dogs.
(a)rained (b) raining
(c) will rain (d)  had rain
Answer: (b)

449. The word ‘Alacrity’ means:
(a) Eagerness (b) Loud
(c) Critical (d) Pale
Answer: (a)

450. The boy cried aloud _____ he saw a snake:
(a) yet (b) and
(c) but (d) when
Answer: (d)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment