LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 16

451. He was the court appointed lawyer for fifty-six INDIGENT defendants (Select the synonym of the word given in CAPITAL letters)
(a) Indian men                              (b) Poor
(c) Guilty                                         (d) Untried
Answer: (b)

452. Gopi had to stand on his feet very early in his life ( Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase underlined):
(a) To be physically strong         (b) To be independent
(c) To stand erect                           (d) To be successful
Answer: (b)


453. Which part of the sentence has an error?
(a)As soon as /                                     (b)the lion saw the deer/
(c)he began to run after it/              (d)No error
Answer: (d)

454. Choose the one which best expresses the meaning of the word ‘MEEK’:
(a) Light-hearted                            (b) Serious
(c) Submissive                                  (d) Benign
Answer: (c)

455. Choose the word opposite in meaning to the word ‘ACCOMPLISH’:
(a) Fail                                                  (b) Improper
(c) Disagreeable                                (d) Scatter
Answer: (a)

456. They _____  that house when I was here last year:
(a) have been building                     (b) have built
(c) were building                               (d) had been building
Answer: (c)

457. In which part of the sentence is the mistake?
(a) I/                                               (b) have bought/
(c) new/                                         (d) furnitures.
Answer: (d)


458. Select the correctly spelt word:
(a) Decidious                                      (b) Decidous
(c) Desiduous                                     (d) Deciduous
Answer: (d)

459. The synonym of ‘plain’:
(a) Smooth                                        (b) Simple
(c) Soft                                                (d) Shining
Answer: (b)

460. The doctor found the patient INERT (Select the antonym of the word given
in CAPITAL letters)
(a) Active                                            (b) Lazy
(c) Strong                                             (d) Resolute
Answer: (a)

461. It started to rain while we _____ cricket.
(a) is playing                                             (b) are playing
(c) were playing                                      (d) had been playing
Answer: (c)

462. There _____ no showers since last month.
(a) are                                                    (b) were
(c) have been                                        (d) will be
Answer: (c)

463. One who can speak two languages:
(a) Ventriloquist                                 (b) Ambidextrous
(c) Bilingual                                         (d) Scholar
Answer: (c)

464. ‘Alias’ means:
(a) Otherwise                                     (b) Assistant
(c) Genuine                                          (d) entirely
Answer: (a)

465. Choose the word which is opposite in meaning to the word IDENTICAL:
(a) Unfamiliar                                           (b) Unlikely
(c) Improper                                             (d) Different
Answer: (d)

466. The referee ordered two players ____ the field.
(a) on                                                         (b) beside
(c) off                                                          (d) behind
Answer: (c)

467. In every locality some people are always _____
(a) quarelling                                         (b) quarrelsome
(c) quarelled                                           (d) quarrel
Answer: (b)


468. One who hates mankind:
(a) Philanthropist                                 (b) Misanthrope
(c) Misogynist                                         (d) Misologist
Answer: (b)

469. Would you please rectify the mistake? ‘Rectify’ means:
(a) Regularize                                           (b) Clarify
(c) Condone                                               (d) Correct
Answer: (d)

470. ‘Sweet are the uses of ____’.
(a) adverb                                                   (b) adversity
(c) audacity                                                (d) audibility
Answer: (b)

471. When I failed in the examination my dad was___
(a) fury                                                      (b) furiously
(c) furious                                                 (d) furiousness
Answer: (c)

472. The belief that God is everything and everything is god:
(a) Pantheism                                              (b) Atheism
(c) Monotheism                                          (d) Polytheism
Answer: (a)


473. The antonym of ‘Deserter’:
(a) Follower                                                  (b) Minion
(c) Flatterer                                                      (d) Loyalist
Answer: (d)

474. Ramu ____ nothing at all.
(a) is doing                                                        (b) is not doing
(c) didn’t go                                                       (d) doing
Answer: (a)

475. One who pretends to be what he is not:
(a) Hypocrite                                                    (b) Imposter
(c) Truant                                                          (d) Iconoclast
Answer: (a)

476. Commencement of words with the same letter:
(a) Alliteration                                               (b) Synonym
(c) Pangram                                                    (d) Rhyme
Answer: (a)

477. Many a life ____ lost in the ship wreck.
(a) were                                                           (b) has been
(c) have been                                                  (d) are
Answer: (b)

478.  Father shall return ——— an hour.
(a) during                                                       (b) at
(c) within                                                        (d) in
Answer: (c)

479. I cannot agree ____ your proposal.
(a) to                                                                (b) with
(c) with                                                            (d) by
Answer: (a)

480. Velu Thampy Dalawa _____ a brave fight against British Army
(a) Put up                                                        (b) Put off
(c) Put in                                                          (d) Put down
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment