LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 17

481. The adverb of ‘brave’ is:
(a) Bravery                                                      (b) Brave
(c) Bravo                                                          (d) Bravely
Answer: (d)

482. The meaning of ‘Make out’:
(a) Read                                                             (b) Build
(c) Understand                                                (d) Recognise
Answer: (c)


483. Come what may I shall adhere _____ my principles.
(a) with                                                             (b) to
(c) on                                                                 (d) upon
Answer: (b)

484. The collective noun for ‘robbers’:
(a) troupe                                                          (b) gang
(c) board ‘                                                           (d) team
Answer: (b)

485. Please wait ____  I am ready.
(a) as                                                                      (b) as long
(c) till                                                                     (d) after
Answer: (c)

486. Which pair is incorrect?
(a) Earth-Terrestrial                                        (b) Sun-Solar
(c) Moon-Celestial                                             (d) Hell-Infernal
Answer: (c)

487. Which one of the following is not a synonym of ‘Abridge’:
(a) shorten                                                            (b) condense
(c) summorise                                                      (d) connect
Answer: (d)


488. Loss of power to move in any or every part of the body:
(a) Rheumatism                                                   (b) Paralysis
(c) Eczema                                                             (d) Leprosy
Answer: (b)

489. He takes interest _____ film making:
(a) for                                                                         (b) to
(c) with                                                                      (d) in
Answer: (d)

490. ____ he is the most intelligent student, he is not at all proud.
(a) But                                                                      (b) Though
(c) Because                                                             (d) Since
Answer: (b)

491. The noun form of ‘eccentric’ is:
(a) eccentric                                                          (b) eccentrician
(c) eccentricise                                                     (d) eccentricity
Answer: (d)

492. Choose the correctly spelt word:
(a) Colaboration                                                    (b) Collaboration
(c) Colaberation                                                    (d) Collaberation
Answer: (b)

493. Cigarette smoking is injurious _____ health.
(a) towards                                                               (b) against
(c) for                                                                          (d) to
Answer: (d)

494. Scarcely had I gone to bed _____  the telephone rang.
(a) when                                                                    (b) while
(c) then                                                                       (d)  as soon as
Answer: (a)

495. ‘Mull’ means:
(a) Think                                                                 (b) Recommend
(c) Punish                                                                (d) Provoke
Answer: (a)

496. ‘Bona fide’ is:
(a) In good faith                                                        (b) Birth place
(c) Cheating                                                                (d) Stealing
Answer: (a)

497. Deriving pleasure from inflicting pain on others.
(a) Masochism                                                           (b) Redemption
(c) Sadism                                                                   (d) Psychopathy
Answer: (c)


498. Choose the correctly spelt word:
(a) Audeo                                                                     (b) Video
(c) Telivision                                                               (d) Radeo
Answer: (b)

499. He has a habit of ‘building castles in the air’ (Choose the word nearest in
meaning of the underlined words)
(a) Building huge castles                                        (b) Dreaming
(c) Doing hard work
(d) To have plans that are unlikely to be fulfilled
Answer: (d)

500. The antonym of ‘Barren’ is:
(a) Fertile                                                                    (b) Dry
(c) Uncultivated                                                        (d) Wet
Answer: (a)

501. She told____ me an interesting story.
(a) to                                                                   (b) by
(c) with                                                               (d) no preposition needed
Answer: (d)


502. The sound made by jackals:
(a) Howl                                                             (b) Bray
(c) Low                                                               (d) Trumpet
Answer: (a)

503. ‘To bring to book’ means:
(a) To praise                                                     (b) Confused
(c) To punish                                                    (d) To suspect
Answer: (c)

504. The ship waited till the storm ____ before sailing out to sea.
(a) evaporated                                                 (b) consolidated
(c) abated                                                          (d) normalized
Answer: (c)

505. The boy was unwilling to part ____his toys.
(a) for                                                                 (b) at
(c) on                                                                  (d) with
Answer: (d)

506. ‘Eulogistic’ is the antonym of:
(a) Critical                                                       (b) Cowardly
(c) Affluent                                                      (d) Logistic
Answer: (a)

507. The firm progressed ______
(a) ways and means                                     (b) heart and soul
(c) hue and cry                                               (d) by leaps and bounds
Answer: (d)

508. The opposite of the word ‘Arrogant’:
(a) Flexible                                                     (b) Proud
(c) Polite                                                         (d) Humble
Answer: (d)

509. John usually goes to work ____ bus.
(a) by                                                               (b) in
(c) on                                                               (d) with
Answer: (a)

510. She proved herself very ____ in Chess.
(a) adopt                                                             (b) adapt
(c) adept                                                              (d) None of these
Answer: (c)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment