LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 18

511. The housewife ____ the cakes burning, and ran to switch off the oven.
(a) smell                                                            (b) smells
(c) smelt                                                             (d) smelling
Answer: (c)

512. We had a discussion ___ what we should do.
(a) about                                                           (b) at
(c) on                                                                 (d) No preposition
Answer: (a)


513. Sony tried to conceal the package, i.e., he tried to ____ the package.
(a) wrap                                                            (b) tie up
(c) open                                                             (d) hide
Answer: (d)

514. After a long delay, the plane finally ____
(a) walk off                                                            (b) drive off
(c) rode off                                                            (d)  took off
Answer: (d)

515. The synonym of ‘Superb’:
(a) Talent                                                              (b) Excellent
(c) Powerful                                                         (d) Tasty
Answer: (b)

516.  In the UK many people learn to drive _______ 17.
(a) at                                                                        (b) in
(c) on                                                                      (d) to
Answer: (a)

517. Girish is not very popular. He has ____ friends.
(a) much                                                         (b) many
(c) few                                                              (d) little
Answer: (c)


518. Detaining and confining someone:
(a) Interruption                                                 (b) Interrogation
(c) Interment                                                      (d) Internment
Answer: (d)

519. The proud king turned a deaf ear to the ____ of his wise counsellors.
(a) advices                                                        (b) Advises
(c) Advice                                                          (d) Advise
Answer: (c)

520.   Do you believe in love __________ first sight?
(a) in                                                                (b) on
(c) at                                                                (d) with
Answer: (c)

521. One who criticizs popular beliefs which he thinks are mistaken or unwise:
(a) Philistine                                                 (b) Iconoclast
(c) Imposter                                                  (d) Cannibal
Answer: (b)

522. Something that relates to everyone in the world:
(a) General                                                       (b) Common
(c) Usual                                                           (d) Universal
Answer: (d)

523. Choose the correctly spelt word:
(a) Convinience                                                (b) Initative
(c) Honorarium                                                (d) Concesional
Answer: (c)

524.  I read some magazines _______ I was waiting to see the doctor.
(a) at                                                                  (b) during
(c) on                                                                 (d)  while
Answer: (d)

525. Choose the word which best expresses the meaning of the word
‘EMANCIPATE’:
(a) Liberate                                                 (b) Exist
(c) Correct                                                   (d) Restrain
Answer: (a)

526. Choose the word opposite in meaning to the word ‘REWARD’:
(a)Forfeiture                                      (b) Demotion
(c) Retribution                                   (d) Penalty
Answer: (d)

527. I went to my native village with the _____ of starting a school for the poor.
(a) opinion                                              (b) intention
(c) suggestion                                       (d) presumption
Answer: (b)


528. Which word is mis-spelt?
(a)Peninsula                                                        (b) Pilferer
(c) Pesimistic                                                      (d) Coronation
Answer: (c)

529. The meaning of ‘EMPHASIS’:
(a)Measure                                                            (b) Describe
(c) Explain                                                            (d) Stress
Answer: (d)

530. The past participle of ‘Ring’:
(a)Ring                                                                    (b) Rang
(c) Rung                                                                  (d) Ring
Answer: (c)

531. Policy of a political party:
(a)Manifesto                                                         (b) Agenda
(c) Circular                                                            (d) Corrigendum
Answer: (a)

532. Fit words are better ____ fine words.
(a) than                                                                       (b) besides
(c) to                                                                            (d) from
Answer: (a)


533. Our country is committed to _____ peace all over the world.
(a)starting                                                           (b) maintaining
(c) encompassing                                                   (d)  settle
Answer: (b)

534. The dacoits ___ to the police after much resistance.
(a)gave up                                                               (b) turned down
(c) gave in                                                               (d)  passed away
Answer: (c)

535. I am not older than you, __?
(a)aren’t I                                                                  (b) amn’t
(c) weren’t I                                                               (d)  am I
Answer: (d)

536. Some people ____ from voting.
(a) denied                                                                  (b) abstained
(c) refused                                                                 (d) declined
Answer: (b)

537. Epilogue is:
(a)Introductory part of a literary work
(b) Story line of a literary work
(c) Concluding part of a literary work
(d)  Synopsis of a literary work
Answer: (c)

538. ____ she had many misfortunes, she is always cheerful.
(a)If                                                                              (b) In spite of
(c) Although                                                                (d) Always
Answer: (c)

539. This is a holy shrine and not a place for every Tom, Dick and ___.
(a)Mary                                                                  (b) Sundry
(c) Gopi                                                                    (d) Harry
Answer: (d)

540. The art of elegant speech or writing:
(a)Rhetoric                                                             (b) Calligraphy
(c) Eugenics                                                            (d) Obnoxious
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment