LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 19

541. Finding fault ___ others is a bad habit.
(a) in                                                                         (b) with
(c) of                                                                        (d) about
Answer: (b)

542. I do not speak with Raju. I’ve fallen ___ with him.
(a) away                                                                  (b) back
(c) through                                                              (d)  out
Answer: (a)


543. They fought ___ the last man.
(a) to                                                                        (b) in
(c) on                                                                       (d) by
Answer: (a)

544. His friends didn’t go on vacation, ___?
(a)didn’t they                                                     (b) did they
(c) do they                                                           (d) didn’t it
Answer: (b)

545. David likes _____ to music in the evening.
(a) listen                                                                (b) listens
(c) to listened                                                      (d) listening
Answer: (d)

546. It took the dancer two hours to _____  her make up.
(a) put over                                                      (b) put in
(c) put up                                                           (d) put on
Answer: (d)


547. I _____ forgotten to set my alarm clock, so I was late for my train.
(a)was                                                                  (b) were
(c) did                                                                  (d) had
Answer: (d)

548. The correct spelling is:
(a)Hypocrisy                                                        (b) Hypocricy
(c) Hipocrisy                                                         (d) Hippocrisy
Answer: (a)

549. ‘Avocation’ means:
(a)Profession                                                            (b) Hobby
(c) Remuneration                                                    (d) Intelligence
Answer: (b)

550. One engaged in fighting:
(a)Ally                                                                         (b) Associate
(c) Belligerent                                                           (d) Foe
Answer: (c)

551. Prajitha is not ____ for this kind of job.
(a) cut in                                 (b) cut up
(c) cut through                      (d) cut out
Answer: (d)

552. The peon ___  (ring) the bell when the time is over (Use the correct form of verb given in bracket):
(a) will ring                            (b) rang
(c) is ringing                            (d) rings
Answer: (a)


553. Choose the one which best expresses the meaning of ‘DEFT’:
(a) Vigorous                                (b) Swift
(c) Skillful                                    (d) Deceitful
Answer: (c)

554. I’m well, thank you. And _____  are you?
(a) how                                         (b) what
(c) who                                         (d) when
Answer: (a)

555. The wrongly spelt word is:
(a) Exhibition                             (b) Experimental
(c) Elemental                                (d) Exorbitant
Answer: (d)

556. Belonging or pertaining to an individual from birth:
(a) Legitimate                              (b) Genetic
(c) Congenital                              (d) Native
Answer: (c)

557. How much does ____ have to pay?
(a) she                                           (b) her
(c) hers                                        (d) herself
Answer: (a)


558. Mini can ____  English very well.
(a) speak                                       (b) to speak
(c) speaking                                   (d) speaks
Answer: (a)

559. The government has introduced a project to help _____, especially the
weavers and ivory makers, find a market for their products.
(a) artisans                                          (b) partisans
(c) artists                                              (d) technicians
Answer: (a)

560. Yesterday they ____ very well in their class.
(a) do                                                      (b) will be
(c) does                                                  (d) did
Answer: (d)

561. Oh God! Keep me ____ sin.
(a) of                                                        (b) off
(c) at                                                        (d) on
Answer: (b)

562. My uncle, ____ I loved, is dead.
(a) whom                                              (b) who
(c) that                                                    (d) what
Answer: (a)

563. A place where medicines are dispensed especially to the poor, gratis:
(a) Brewery                                      (b) Kiln
(c) Dispensary                                   (d) Aviary
Answer: (c)

564. The public are cautioned ___ pickpockets.
(a) against                                       (b) from
(c) at                                                  (d) in
Answer: (a)

565. The actor _____ from the crowd because of his curly hair.
(a) stood up                                         (b) stood away
(c) stood on                                            (d) stood out
Answer: (d)

566. He bled so profusely _____ he died.
(a) lest                                                    (b) or
(c) yet                                                    (d) that
Answer: (d)

567. He hanged himself _____ a piece of cloth.
(a) with                                                (b) at
(c) in                                                      (d) on
Answer: (a)


568. The walls are covered in ______ stripes of red and blue.
(a) alternative                                  (b) alternate
(c) altitude                                         (d)  None of these
Answer: (b)

569. Find out the relevant single term which means “the philosophy of pleasure’:
(a) Egoism                                           (b) Nihilism
(c) Optimism                                       (d)  Epicureanism
Answer: (d)

570. In ____ words Raju expressed his gratitude.
(a) a few                                                  (b) the few
(c) few                                                    (d) None of these
Answer: (a)


PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment