LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 2


31. A manhunt may be also for a ……
(a) cat (b) woman
(c) stolen car (d) ghost
Answer: (b)

32. He …… in the middle of the speech:
(a) put on (b) set out
(c) ran down (d) broke out
Answer: (d)

33. I want to avoid …… him.
(a) to meet (b) from meeting
(c) meeting       (d) meets
Answer: (c)


34. I will catch the man who hurt you ……. may be the price.
(a) however (b) whenever
(c) whatever (d) whichever
Answer: (c)

35. I’m afraid that the soup is ……. cold.
(a) fairly  (b) more (c) most (d) rather
Answer: (d)

36. The correctly spelt word is:
(a) Crusifixion (b) Crucifixion
(c) Crucifiction (d) Crusification
Answer: (b)


37. The Indian cricket team was in a tight spot, but their bowlers ….. to the occasion.
(a) rose up (b) rising
(c) descended (d) lived
Answer: (a)

38. The opposite of ‘Artless’:
(a) Embroidered (b) Crafty
(c) Circumlocuted (d) Plain
Answer: (b)

39. The opposite of the word ‘chaos’:
(a) Order (b) Conceit
(c) Miracle (d) Caution
Answer: (a)

40. The synonym of ‘Salute’ is:
(a) Pollute (b) Dilate (c) Greet (d) March
Answer: (c)

41. A car and a bike …… my means of transportation.
(a) had  (b) will  (c) are  (d) is
Answer: (d)

42. Choose the correct sentence from the following.
(a) The boys have gone to a cinema last night
(b) The boys went to a cinema last night
(c) The boys had gone to a cinema last night
(d) The boys will go to a cinema last night
Answer: (b)

43. I am using my pen (change to passive).
(a) My pen is being used (b) My pen is using
(c) My pen used by me (d) My pen being used
Answer: (a)

44. One who abstains from completely from alcohol:
(a) Pagan (b) Hypocrite
(c) Cynic (d)  Teetotaller
Answer: (d)

45. Personal belongings, or accessories, equipment associated with a trade or hobby:
(a) Paraphernalia (b) Etiquette
(c) Stereotype (d) Credentials
Answer: (a)


46. The box of books ….. yesterday.
(a) were opened (b) was opened
(c) had opened (d) had been opened
Answer: (b)

47. The Ex-Prime Minister exchanged some reminiscences with his former aides (Select the word that is closest in meaning to the underlined):
(a) Thoughts (b) Comments
(c) Anecdotes (d) Recollections
Answer: (d)


48. The factory ……… twenty thousand metres of cloth every day.
(a) works out (b) runs out
(c) turns out (d)  makes out
Answer: (c)

49. Which word means ‘rough or wild person’?
(a) Cynic (b) Barbarian
(c) Pedant (d) Truant
Answer: (b)

50. You can swim well, ……?
(a) would you (b) can’t you
(c) can you (d) could you
Answer: (b)


51. ‘One should never live beyond one’s means’-What does means in the sentence mean?
(a) way  (b) ends  (c) sense  (d) wealth
Answer: (d)

52. An ideal community or society possessing a perfect sociopolitical-legal system:
(a) Dystopia (b) Utopia
(c) Eldorado (d) None of these
Answer: (b)

53. I have borrowed this motor bike ……. a friend:
(a) of            (b) from             (c) by          (d) to
Answer: (b)

54. I have MALICE towards none (Select the antonym of the word given in CAPITAL letters)
(a) Sympathy (b) Goodwill
(c) Friendship (d)  Attraction
Answer: (b)

55. Is there ….. hospital in your village.
(a) the  (b) an (c) a  (d) and
Answer: (c)

56. The phrase that means ‘have little or only observational involvement in something’:
(a) Take a back seat
(b) At one’s beck and call
(c) The bottom line
(d) Cloud nine
Answer: (a)

57. The synonym of ‘Wrath’:
(a)Anger (b) Love
(c) Affinity (d)  Support
Answer: (a)

58. They now wished they …… harder at school. Then they wouldn’t have failed their examinations.
(a) worked (b) will work
(c) had worked (d)  would have worked
Answer: (c)

59. To lead a simple life:
(a) Sparse (b) Spartan
(c) Scurrilous (d) Spawn
Answer: (b)

60. ……. do you get up in the morning?
(a) At what (b) When
(c) What (d) Were
Answer: (b)


PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment