LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 20

571. A simple advice to heart patients is : “Get medical check up _____”.
(a) constantly                                 (b) occasionally
(c) regularly                                    (d)  compulsorily
Answer: (c)

572. A narrow pathway over the stage of a theatre, along a bridge, etc.
(a) Podium                                           (b) Catwalk
(c) Downtime                                      (d) Pedestal
Answer: (b)

573. The noun form of ‘investigate’:
(a) Investment                                     (b) Instigation
(c) Invest                                                (d) Investigation
Answer: (d)

574. Pick the word with the correct spelling:
(a) Convener                                            (b) Convenir
(c) Convenor                                             (d) Conwenor
Answer: (c)

575. Complete the proverb: Rome wasn’t built in ___.
(a) an year                                                    (b) a month
(c) a week                                                       (d) a day
Answer: (d)

576. Either of the alternatives ___ good.
(a) are                                                            (b) is
(c) have                                                         (d) will
Answer: (b)

577. We shall be ready ___ a few minutes.
(a) in                                                               (b) on
(c) at                                                                 (d) by
Answer: (a)

578. The antonym of ‘Diffident’ is:
(a) Confident                                                 (b) Afraid
(c) Difficult                                                    (d) Indifferent
Answer: (a)

579. Which one of the following words spelt correctly?
(a) Coreography                                           (b) Choriography
(c) Choreography                                         (d) Chariography
Answer: (c)

580. The girl ____ fainted.
(a) has                                                             (b) have
(c) will                                                             (d) was
Answer: (a)

581. Which is not correctly matched?
(a) Asses-bray                                           (b) Cattle- trumpet
(c) Dogs- bark                                           (d) Frogs- croak
Answer: (b)

582. I assured him_____ my support.
(a) from                                                     (b) of
(c) by                                                             (d) with
Answer: (b)

583. The phrase ‘Root out’ means:
(a) Destroy completely                      (b) Form roots
(c) Give strong support                     (d) Search for something
Answer: (a)

584. The word “Extempore” means:
(a) Exquisite                                         (b) Dear
(c) Perfect                                              (d) without preparation
Answer: (d)

585. The word “Delicacy” means:
(a) Shy                                                    (b) Weakness
(c) Sensitive                                          (d) Thin
Answer: (b)

586. Papparazzi means:
(a) Hater of women
(b) Male features appears in women
(c) Reporters of yellow journals
(d) Photographers
Answer: (c)

587. If you had invited him he _____ come.
(a) would                                              (b) will
(c) would have                                     (d) was
Answer: (c)

588. My younger brother has just _____  a letter from his girl friend.
(a) receive                                             (b) received
(c) to receive                                         (d) receiving
Answer: (b)

589. A bird in hand is better than two in the
(a) town                                                  (b) village
(c) bush                                                   (d) river
Answer: (c)

590. The idiom ‘To make both ends meet’:
(a) To compromise with the enemy
(b) To live with one’s salary
(c) To confess
(d) To keep one’s promise
Answer: (b)

591. The judge finds him guilty ___ murder.
(a) with                                                    (b) by
(c) at                                                          (d) of
Answer: (d)

592. The doctor gave him an injection to _____ the temperature.
(a) put down                                       (b) get down
(c) bring down                                    (d) take down
Answer: (c)

593. I am fond of ____  to jass.
(a) listening                                       (b) listen
(c) to listen                                         (d) None of these
Answer: (a)

594. Would you mind ____  the window.
(a) close                                                (b) to close
(c) closing                                            (d) None of these
Answer: (c)

595. Raju is displeased _____ his wife.
(a) on                                                         (b) with
(c) by                                                          (d) to
Answer: (b)

596. We ran as ____ as we could.
(a) quickly                                                  (b) the most quickly
(c) most quickly                                         (d) more quickly
Answer: (a)

597. Equal in rank , merit or quality:
(a) Chum                                                      (b) Contemporary
(c) Peer                                                         (d) Colleague
Answer: (c)


598. The plural of ‘leaf’:
(a) Lives                                                     (b) Leafs
(c) Leaves                                                  (d) Leafes
Answer: (c)

599. Murder of a king:
(a) Matricide                                             (b) Genocide
(c) Regicide                                               (d) Homicide
Answer: (c)


PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment