LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 21

600. Choose the correctly spelt word:
(a) Coincidence                              (b) Coincidense
(c) Coinsidence                              (d) coincidence
Answer: (a)

601. Choose the correctly spelt word:
(a) annihilate                                             (b) anihilate
(c) annihillate                                            (d) annihilate
Answer: (a)


602. Deliberate damage to property:
(a) Masochism                                          (b) Vandalism
(c) Censure                                                (d) Nepotism
Answer: (b)

603. The sound made by  Ducks:
(a) Quack                                                        (b) Coo
(c) Mew                                                           (d) Bray
Answer: (a)

604. ‘To leave no stone unturned’ means:
(a) To keep clean and tidy                         (b) To try utmost
(c) To work enthusiastically                     (d) To change the things
Answer: (b)

605. The opposite of ‘Tentative’:
(a) Immediate                                                (b) Urgent
(c) Developed                                                 (d) Final
Answer: (d)

606. In a democracy everyone _____ obey the laws of the country.
(a) can                                                          (b) ought to
(c) may                                                         (d) could
Answer: (b)

607. Everybody claims to be right, _____?
(a) isn’t it                                                   (b) don’t they
(c) aren’t they                                            (d) won’t they
Answer: (b)

608. The opposite of ‘derange’ is:
(a) Arrange                                               (b) Disarrange
(c) Disorder                                                 (d) Dislocate
Answer: (a)

609. A book fell _____ the shelf:
(a) off                                                           (b) down
(c) onto                                                         (d) along
Answer: (a)

610. Is there _____ hospital in your village.
(a) the                                                             (b) an
(c) a                                                                  (d) and

Answer: (c)

611. _____ enough food for all?
(a) Are there                                                (b) Is there
(c) Where there                                          (d) Were there
Answer: (b)

612. Sheela swam _____ the river.
(a) on top of                                               (b) beneath
(c) across                                                     (d) over
Answer: (c)


613. Idleness and luxury _____ poverty and want.
(a) bring in                                                 (b) bring out
(c) bring up                                                 (d) bring forth
Answer: (d)

614. List and explanation for several words:
(a) Agendum                                              (b) Glossary
(c) Appendix                                              (d) Addendum
Answer: (b)

615. Neither the students nor the teacher _____come.
(a) are                                                         (b) have
(c) was                                                         (d) has
Answer: (d)

616. The illicit partner of a married man or woman:
(a) Bride                                                  (b) Fiance
(c) Spinster                                             (d) Paramour
Answer: (d)

617. Political leaders should think of the people_____ they are accountable.
(a) to who                                                  (b) to whom
(c) who                                                       (d) which
Answer: (b)


618. Something that cures any evil or trouble:
(a) Manna                                                     (b) Elixir
(c) Panacea                                                  (d) Potion
Answer: (c)

619. A lot of time _____ wasted.
(a) has                                                            (b) was
(c) are                                                              (d) have been
Answer: (b)

620. Few girls know his house, _____?
(a) do they                                                        (b) did they
(c) don’t they                                                   (d) didn’t they
Answer: (a)

621. Select the word opposite in meaning to ‘right’:
(a) Incorrect                                                      (b) Mistake
(c) Sin                                                                  (d) Wrong
Answer: (d)

622. When Raju reached the hall , the meeting ____ already ____.
(a) have, begun                                                 (b) has, begun
(c) had, begun                                                  (d) have, beginning
Answer: (c)

623. Which of the following words is wrongly spelt?
(a) Efficient                                                    (b) Reverance
(c) Dilemma                                                     (d) Privilege
Answer: (b)

624. A system of naming things:
(a) Horticulture                                            (b) Miniature
(c) Genocide                                                  (d) Nomenclature
Answer: (d)

625. The meaning of ‘Lethargy’:
(a) Danger                                                     (b) Energy
(c) Enthusiasm                                             (d)  Dullness
Answer: (d)

626. A subsequent edition _____ in 1976.
(a) has been published
(b) was published
(c) had been published
(d) was being published
Answer: (b)

627. A great deal of money _____ on repairs.
(a) were spent (b) were being spent
(c) have been spent (d) has been spent
3. ‘The tempest’ is supposed to be
Answer: (d)

628. Shakespeare’s swan song (meaning of the phrase underlined).
(a) last achievement (b) chief work
(c) most popular work (d) most interesting work
Answer: (a)

629. There is no cure _____  common cold.
(a) of (b) to
(c) from (d) for
Answer: (d)

630. I am too tired to help you (Use so …that).
(a) So that I am tired I cannot help you
(b) I am too tired so that I cannot help you
(c) I am tired so that I cannot help you
(d) I am so tired that I cannot help you
Answer: (d)


PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment