LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 22

631. Scarcely ___had an umbrella with him.
(a) someone (b) no one
(c) any one (d) somebody
Answer: (c)

632. The noun of ‘Obey’:
(a) Obedience (b) Obediently
(c) Obeisance (d) Obedient
Answer: (a)

633. The boys have been playing ___ a long time.
(a) since (b) about
 (c) for (d) in
Answer: (c)

634. The noun form of ‘perform’:
(a) Performing (b) Perfume
(c) Perfumery (d) Performance
Answer: (d)


635. Ramu _____ a snake yesterday evening.
(a) has killed (b) killed
(c) had killed (d) was killed
Answer: (b)

636. The place where bricks are baked:
(a) Foundry (b) Mint
(c) Cemetery (d) Kiln
Answer: (d)

637. ‘To save one’s face’ means:
(a) To hide oneself (b) To oppose
(c) To evade disgrace (d) To say plainly
Answer: (c)

638. Which part of the sentence has an error?
(a)The climbers will try again /
(b) to reach the summit of the mountain/
(c) their chances of doing so are /
(d) more better than they were last week.
Answer: (d)

639. Choose the correctly spelt word:
(a) Embarrassing (b) Embarassing
(c) Embarrasing (d) Embarasing
Answer: (a)

640. The synonym of ‘Promptly’:
(a) Obediently (b) Quickly
(c) Successively (d) Cleverly
Answer: (b)

641. He …to all his friends that he was getting married.
(a) told (b) related
(c) announced (d) called
Answer: (c)

642. The song had a SOPORIFIC effect on the child (Select the synonym of the
word given in CAPITAL letters)
(a) Soothing (b) Terrific
(c) Supreme (d) Sleep-inducing
Answer: (d)

643. Don’t park your car _____ the gate.
(a) in between (b) at front of
(c) in the middle of (d) in front of
Answer: ()

644. The correctly spelt word:
(a) Vorecious (b) Varocious
(c) Voracious (d)  Varoceous
Answer: (c)


645. _____ beautiful she is!
(a) Oh (b) Why
(c) How (d) What
Answer: (c)

646. A new series of hundred-rupee notes _____ been issued.
(a) has (b) have
(c) had (d) None of these
Answer: (a)

647. Kindly allow me to say _____ words.
(a) a few (b) the few
(c) few (d) any few
Answer: (a)

648. Hundred years is called a _____.
(a) Centaury (b) Century
(c) Sanctuary (d) Sentuary
Answer: (b)

649. The antonym of ‘Diligent’:
(a) Committed (b) Sharp-witted
(c) Slumber (d) Lazy
Answer: (d)

650. The synonym of ‘Vigilant’: 
(a) Watchful (b) Vivacious
(c) Zealous (d) Vague
Answer: (a) 

651. Choose the antonym of ‘Recalcitrant’:
(a) Unruly (b) Hasty
(c) Amenable (d) Cautious
Answer: (c)

652. ‘Ipso jure’ means:
(a) By the law (b) Note below
(c) Without a day (d) As things were before
Answer: (a)

653. Choose the correctly spelt word:
(a) Pronounciation (b) Prononciation
(c) Prenunciation (d) Pronunciation
Answer: (d)

654. You gained an advantage ____ me.
(a) over  (b) on  (c) of  (d) at
Answer: (a)

655. The meaning of ‘Momentous’:
(a) For a moment (b) Worth remembering
(c) Important(d) Weak
Answer: (c)

656. I will send you the money ___ the end of
the month.
(a) at   (b) in   (c) on   (d) None of these
Answer: (a)

657. Select the correctly spelt word:
(a) Courtesey (b) Courtsy
(c) Courtecy (d) Courtesy
Answer: (d)

658. Where does Usha work? ____the sales department.
(a) in  (b) at   (c) on    (d)  by
Answer: (a)

659. Choose the word which is most opposite in  meaning to the word ‘ENRICH’:
(a) Poor (b) Courage
(c) Diminish (d) Poison
Answer: (c)


660. Everyone has heard of ‘phrasal verbs’, ___?
(a) haven’t they (b) hasn’t they
(c) will they (d)  do them
Answer: (a)


PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment