LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 23

661. Choose the word which best expresses the meaning of the word
‘PREPONDERANCE’:
(a) Pre-eminence (b) Dominance
(c) Domineering (d) Preoccupation
Answer: (b)

662. Manu is a lawyer. He specialises ___ company law.
(a) at   (b) on  (c) in    (d)  with
Answer: (c)

663. Pick out the word which is closest in meaning to the word ‘ASTONISHMENT’:
(a) Wonder (b) Offence
(c) Realization (d) Interest
Answer: (a)

664. The reported speech of : ‘Don’t shout’, I said to Nancy.
(a) I told Nancy don’t shout
(b) I told Nancy not to shout
(c) I told Nancy didn’t shout
(d) I told Nancy not shout
Answer: (b)

665. I can’t find my binoculars. Do you know where _____?
(a) it is (b) it was
(c) it has been (d) they are
Answer: (d)

666. We complained ____ the editor of the news paper about the news.
(a) about (b) at (c) to (d)  in
Answer: (c)

667. It was a public holiday, so there were ___ shops open.
(a) no   (b) none  (c) any   (d) nothing
Answer: (a)

668. Choose the word which best expresses the meaning of the word ‘SQUANDER’:
(a) Expensive (b) Waste
(c) Litter (d) Economical
Answer: (b)

669. The club committee is ____ of the president, secretary and seven other members.
(a) setup (b) set out
(c) made out (d)  made up
Answer: (d)


670. Which is incorrect?
(a) A ten-rupee note     (b) A four-week course
(c) Two 12-years-old girls  (d) A five page letter
Answer: (c)

671. Choose the word opposite in meaning to the word ‘PRELIMINARY’:
(a) Final  (b) First
(c) Secondary (d) Initial
Answer: (a)

672. Geetha suggested ____ to the cinema.
(a) to go   (b) going 
(c) is going (d) went
Answer: (b)

673. Choose the incorrectly spelt word:
(a) Grammer (b) Hammer
(c) Stammer (d) Manner
Answer: (a)

674. Are you excited____ going away next week?
(a) at   (b) on   (c) about   (d) by
Answer: (c)

675. I couldn’t answer ____ of the questions they asked me.
(a) no    (b) none 
(c) nothing  (d) any
Answer: (d)

676. A woman who is in charge of nursing and domestic arrangement in a hospital:
(a) Maid (b) Warden
(c) Matron (d) Midwife
Answer: (c)

677. Raju bought ____ flowers to decorate the hall.
(a) flocks of (b) heaps of
(c) bunches of (d) clumps of
Answer: (c)

678. Which word is correctly spelt?
(a) Traverse (b) Traverce
(c) Traverze (d) Traverrse
Answer: (a)

679. _____ is a very good form of exercise.
(a) Running (b) The run
(c) To run (d) Is running
Answer: (a)

680. He is always ____ in replying the letters.
(a) fast (b) swift
(c) immediate (d)  prompt
Answer: (d)

681. Choose the word opposite in meaning to the word ‘ENMITY’:
(a) Important (b) Unnecessary
(c) Friendship (d) Likeness
Answer: (c)

682. Rajiv Gandhi _____ Indira Gandhi as Prime Minister.
(a) acceded (b) receded
(c) exceeded (d) succeeded
Answer: (d)

683. Woman who trained  to help other women in child birth:
(a) Matron (b) Midwife
(c) Nurse (d) Concubine
Answer: (b)

684. Choose the word opposite in meaning to the word ‘RESERVED’:
(a) Popular (b) Companionable
(c) Likeable (d) Talkative
Answer: (d)


685. Arbiter means:
(a) Priest (b) Despot
(c) Very bitter (d)  Appointed by two parties to settle a dispute
Answer: (d)

686. Point out the nearest antonym of the word
‘Nominal’:
(a) Minimal (b) Exorbitant
(c) Large (d)  Costly
Answer: (b)

687. I expect my friend ____ the third of next month.
(a) from   (b) in  (c) by (d)  at
Answer: (c)

688. Choose the correctly spelt word:
(a) Ineligible (b) Inelligibal
(c) Inelligible (d) Inegibil
Answer: (a)

689. Two dozen oranges ____ only twenty rupees.
(a) cost (b) costing
(c) costs (d) costed
Answer: (a)

690. I met a lot of people ____ my stay in New York.
(a) at   (b) by  (c) during  (d) till
Answer: (c)


PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment