LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 24

691. Substance that prevents putrefaction:
(a) Antidote (b) Antiseptic
(c) Antonym (d) Anaemic
Answer: (b)

692. I dislike ____ to my house.
(a) his coming (b) he coming
(c) him coming (d) None of these
Answer: (a)

693. He ____ reply to your letter as soon as possible.
(a) has (b) could
(c) has been (d)  will
Answer: (d)

694. When I opened the envelope, I was delighted to find a cheque ___ Rs.1000.
(a) by   (b) at  (c) in   (d) for
Answer: (d)


695. Students looked very bored _____ the lesson.
(a) while (b) for
(c) during (d)  None of these
Answer: (c)

696. The river divides the city ____ two parts.
(a) with (b) by
(c) between (d) into
Answer: (d)

697. Nobody believed Smitha at first but he ____ to be right.
(a) came out (b) turned out
(c) worked out (d) carried out
Answer: (b)

698. Money isn’t the solution ____ every problem.
(a) to   (b) with   (c) in   (d) by
Answer: (a)

699. Extreme old age when a man behaves like a fool:
(a) Imbecility (b) Senility
(c) Dotage (d) Superannuation
Answer: (c)

700. Select the correctly spelt word:
(a) Disiplin (b) Discipline
(c) Disciplin (d) Dissipline
Answer: (b)

701. The river ____ (flow) very fast todaymuch faster than usual:(Use the correct
Form of the verb given)
(a) flow (b) flows
(c) is flowing (d)  flown
Answer: (c)

702. He’s lazy. He never does _____ work.
(a) no   (b) any 
(c) some (d) None of these
Answer: (b)

703. The plane was badly damaged ____ lighting.
(a) in   (b) on   (c) with (d) by
Answer: (d)

704. Riny is _____ than Sheen.
(a) more courageous (b) most courageous
(c) courage (d)  very courageous
Answer: (a)

705. A person who forsakes religion:
(a) Pagan (b) Renegade
(c) Stoic (d) Pedant
Answer: (b)

706. Ultra sonic waves ___ able the bats to locate objects.
(a) in   (b) dis   (c) en  (d) un
Answer: (c)

707. The word ‘Adjourn’ means:
(a) Postpone (b) Arrange
(c) Collect (d) Add
Answer: (a)

708. A person who works when his fellow workers are on strike.
(a) Black amoor  (b) Black leg
(c) Black guard (d) Black out
Answer: (b)

709. We tried to catch the thief, but he decided to get away. (The meaning of the
underlined words)
(a) escape (b) surrender
(c) attack (d) fight
Answer: (a)


710. _____ is his favourite leisure activity.
(a) To read (b) Readings
(c) Reading (d) Read
Answer: (c)

711. He has no _____; he demands bribe.
(a) conscience (b) conscious
(c) consciousness (d) constancy
Answer: (a)

712. One who speaks for others:
(a) Speaker (b) Taciturn
(c) Reticent (d) Spokesman
Answer: (d)

713. He was annoyed ___ your behavior.
(a) in   (b) with   (c) at  (d) in
Answer: (c)

714. Chandigarh is ____ than Patna.
(a) further (b) farther
(c) fewer (d) None of these
Answer: (b)

715. A person who pays too much respect to social position and wealth or who despise people of lower social position is called:
(a) Snob (b) Sceptic
(c) Sadist (d)  Sorcerer
Answer: (a)

716. We should always show respect for _____
(a) elderly (b) the olderly
(c) the elderly (d) old
Answer: (c)

717. ‘Agenda’ means:
(a) Additional (b) Urgent
(c) Meeting (d) Things to be done
Answer: (d)

718. Words written on the tomb of a person:
(a) Epitaph (b) Cenotaph
(c) Epilogue (d) Epigram
Answer: (a)

719. Step by step the veterinarian taught the little puppy to obey her (select the
alternative which best expresses the meaning of idiomatic expression underlined)
(a) hastily (b) reluctantly
(c) slowly and methodically  (d) with great hesitation
Answer: (c)


720. Sports shall start after ____ lunch.
(a) a (b) an
(c) the     (d) no preposition needed
Answer: (d)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment