LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 25

721. A life history written by oneself:
(a) History (b) Biography
(c) Monologue (d) Autobiography
Answer: (d)

722. Everybody brought ____ wife with ____
(a) their, them (b) his, him
(c) their, him (d) his, them
Answer: (b)

723. The answer ____ you gave is not right.
(a) who (b) whom
(c) which (d) whose
Answer: (c)

724. ‘A long face’ means:
(a) A happy expression (b) A pleasant face
(c) A sad expression (d) An ugly face
Answer: (c)

725. Books were scattered ____ the room.
(a) across (b) under
(c) without (d) about
Answer: (a)

726. There was complete peace during his ____.
(a) rain (b) rein
(c) reigne (d) reign
Answer: (d)

727. Teaching is a ____ profession.
(a) respectful (b) respective
(c) respectable (d) respectfully
Answer: (c)

728. A Government by the rich:
(a) Aristocracy (b) Plutocracy
(c) Theocracy (d) Oligarchy
Answer: (b)

729. Choose the one which best expresses the meaning of the word CHARGES:
(a) Income (b) Payment
(c) Fee (d) Profit
Answer: (c)

730. When he was about to be arrested he ___ the police.
(a) went in (b) went for
(c) went to (d)  went by
Answer: (b)

731. Go at once ____ you will be late.
(a) since (b) although
(c) and (d) or
Answer: (d)

732. That which cannot be imitated:
(a) Inevitable (b) Invincible
(c) Inimitable (d) Incapable
Answer: (c)

733. Which is the correctly spelt word?
(a) Succesful (b) Successful
(c) Successfull (d) Succesfull
Answer: (b)

734. Do we have ____ food for a fortnight?
(a) any (b) many
(c) indeed (d) sufficient
Answer: (d)


735.He comes here now and then : The underlined words means:
(a) Frequently  (b) Occasionally
(c) Always (d) Suddenly
Answer: (b)

736. That bag is too heavy for you.  Let me ___ you.
(a) help (b) to help
(c) helping (d)  helped
Answer: (a)

737.That was_____ meal I’ve ever eaten.
(a) the more delicious (b) the delicious
(c) most delicious (d)  the most delicious
Answer: (d)

738.Choose the word which best expresses the meaning of ‘AFFABLE’:
(a) Glum (b) Polite
(c) Reserved (d) Cordial
Answer: (d)

739.A dog barks; a cat ____.
(a) croaks (b) bleats
(c) mews (d) grunts
Answer: (c)

740.The opposite of ‘Appoint’ is:
(a) Disappoint (b) Refuse
(c) Decline (d) Dismiss
Answer: (d)

741. The study of races:
(a) Ethology (b) Ethnology
(c) Etymology (d) Morphology
Answer: (b)

742.All but ____ were present in the station.
(a) I   (b) mine  (c) me (d) I am
Answer: (c)

743.My friend is good at Hindi, but he is weak ___ grammar.
(a) by   (b) at   (c) in   (d) from
Answer: (c)

744.Even the new drug could not cure him ____ his illness.
(a) of   (b) from   (c) in (d) at
Answer: (a)


745. If you think or speak too much of yourself, you are ____
(a) a pedant (b) a glutton
(c) a pacifist (d) an egotist
Answer: (d)

746. Those who are jealous ___ others never get peace in life.
(a) by (b) from
(c) in (d)  of
Answer: (d)

747.____ learning a dangerous thing, says Alexander the Great.
(a) Little (b) Few
(c) A little (d) A few
Answer: (c)

748.The meaning of ‘Erratic’:
(a) Cunning (b) Abnormal
(c) Hardened (d) Deadly
Answer: (b)

749.____ is one who studies the sky and stars.
(a) An astrologer (b) A geologist
(c) An astronomer (d) A prophet
Answer: (c)

750. It’s late.  I must ____ now.
(a) go (b) to go
(c) going (d) gone
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment