LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 26

751. Which word is wrongly spelt?
(a) Magnificient (b) Rheumatism
(c)Bureau (d) Perseverence
Answer: (a)

752. This is ___ unusual matter.
(a) an (b) the
(c) a (d) of
Answer: (a)

753. Is he ___ heir to the throne?
(a) the (b) an
(c) a (d)  article not required
Answer: (b)

754. One who works for free:
(a) Sinecure (b) Mercinary
(c) Volunteer (d)  Gourmet
Answer: (c)

755. The meaning of ‘Proscribe’:
(a) Write (b) List medicine
(c) Allow (d) Banish
Answer: ()

756. There ____ three cows in the field.
(a) are (b) is
(c) was (d) has
Answer: (a)

757. Choose the word which is opposite in meaning to the given word ‘MONOGAMY’:
(a) Polyandry (b) Bigamy
(c) Polygamy (d) Matrimony
Answer: (c)

758. One who is easily deceived:
(a) Charlatan (b) Gullible
(c) Veteran (d) Cynic
Answer: (b)

759. The opposite of ‘Assemble’:
(a) Disperse (b) Group
(c) Repel (d) Deny
Answer: (a)


760.Seema and Sita …… now.
(a) slept (b) were sleeping
(c) had slept (d) are sleeping
Answer: (d)

761. The word ‘ecstasy’ means:
(a) Great sorrow (b) Great happiness
(c) Hope (d) Faith
Answer: (b)

762.A speech delivered without any previous preparation:
(a) Extempore (b) Maiden
(c) Prologue (d) Spinster
Answer: (a)

763.If dogs bark; then sparrows ___.
(a) scream (b) talk
(c) twitter (d) roar
Answer: (c)

764.A person who hates the institution of marriage:
(a) Misogynist (b) Misologist
(c) Misogamist (d) Misnomer
Answer: (c)

765.The opposite of ‘Attach’:
(a) Abstract (b) Detach
(c) Attend (d) Match
Answer: (b)

766.If they really tried, they ___ the prize.
(a) will win (b) can win
(c) could win (d) could have won
Answer: (c)

767.‘Diffident’ best means:
(a) not confident (b) difficult
(c) different (d) bold
Answer: (a)

768.I shall be there __ 4p.m. on Friday.
(a) on   (b) in  (c) at (d) upon
Answer: (c)

769.We ….. a very enjoyable holiday in Ooty last summer.
(a) have had (b) had
(c) were (d) was
Answer: (b)


770.My mother usually cooks food in the morning, but today she ….. in the evening.
(a) cooks (b) has been cooking
(c) is cooking (d)  would have cooked
Answer: (c)

771.Everyone cheered the winner, …..?
(a) did he (b) didn’t they
(c) didn’t he (d) did they
Answer: (b)

772.The antonym of ‘Behave’:
(a) Misbehave (b) Unbehave
(c) Disbehave (d) Nonbehave
Answer: (a)

773.‘Plethora’ means:
(a) Pliant (b) Platform
(c) Excess (d) Lack
Answer: (c)

774.Parents have to provide ….. their children.
(a) with (b) for
(c) by (d) to
Answer: (b)

775.Have you ever …… to Calcutta?
(a) gone (b) been
(c) went (d) go
Answer: (b)

776. Choose the correct form of the word from the following:
(a) Interpriter (b) Interpritor
(c) Interpreter (d) Interpretor
Answer: (c)

777. That which can be carried:
(a) Handy (b) Portable
(c) Potable (d) Bearable
Answer: (b)

778. Find the correctly spelt word:
(a) Roomour (b) Rumour
(c) Roumur (d) Rummor
Answer: (b)

779. This is a matter ____ little importance.
(a) on   (b) by   (c) for  (d)  of
Answer: (d)

780. Which sentence is grammatically correct?
(a) He insisted on me joining a college
(b) The teacher asked me what is my name
(c) One cannot be indifferent to one’s health, can’t one?
(d)  He is good at mathematics, but week in English
Answer: (d)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment