LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 27

781. Cutting for stone in the bladder:
(a) Lithotomy (b) Vasectomy
(c) Tubectomy (d) Dichotomy
Answer: (a)

782. I don’ t like to deal ___ him .
(a) up    (b) in   (c) for (d) with
Answer: (d)

783. Being awarded an Oscar marked a  ____  in her life.
(a) yardstick (b) milestone
(c) sign-post (d) memorial
Answer: (b)

784. Be careful when you cross the road ,____ ?
(a) will you (b) shall we
(c) won’t you (d) shall I
Answer: (c)


785. I have my bed room _____.
(a) on upstairs (b) at upstairs
(c) in upstairs (d) upstairs
Answer: (d)

786. Many a ____  injured.
(a) passengers were (b) passengers was
(c) passenger were (d) passenger was
Answer: (d)

787. I drove there without ____.
(a) to stop (b) stopping
(c) stopped (d) none of these
Answer: (b)

788. A person who has difference of opinion:
(a) Dissenter (b) Pagan
(c) Pedant (d) Philistine
Answer: (a)

789. One cannot get by in a city without learning those sophisticated ways of dealing with people(Choose the meaning of the idiom underlined):
(a) get a job (b) survive
(c) cope up      (d) continue your way of life
Answer: (b)

790.___ ship is not in a condition to make a long voyage.
(a) The   (b) A   (c) An (d) None of these
Answer: (a)

791.Indifference to pleasure or pain:
(a) Patience (b) Stoicism
(c) Reticence (d) Docility
Answer: (b)

792.____ being the best player in the world, he failed to win the tournament.
(a) Barring (b) Unless
(c) Despite (d) Since
Answer: (c)

793.The idiom ‘it’s all Greek and Latin to me’ means:
(a) Something I understand
(b) Something I don’t understand
(c) Something simple
(d) Something easy
Answer: (b)

794.A child usually has ____ trust in its mother.
(a) great  (b) much 
(c) absolute  (d) little
Answer: (c)


795.Everyone had warned me about the weather before I went to Delhi. This sentence, when changed into passive voice form, becomes:
(a) Everyone had been warned about the weather before I went to Delhi
(b) I was warned about the weather before I went to Delhi
(c) I had been warned about the weather before I went to Delhi
(d) I had been warned about the weather before I had gone to Delhi
Answer: (c)

796.Which is the correct spelling?
(a) Forcast (b) Forcaste
(c) Forcaust (d) Forecast
Answer: (d)

797.Part of a church in which bells hang:
(a) Chapel (b) Minaret
(c) Spire (d)  Belfry
Answer: (d)

798. One of the bangles ___ removed from the box.
(a) have been (b) are being
(c) has been (d) were being
Answer: (c)

799.“Beware of that wolf in sheep’s skin”- The closest meaning of the idiom is:
(a) Hypocrite (b) Hippocrite
(c) Hippocrete (d) Hypocrete
Answer: (a)

800.When a person has an infectious disease, he is usually ___.
(a) separated (b) removed
(c) isolated (d) discharged
Answer: (c)

801. The French have a reputation ___ politeness.
(a) for   (b) to   (c) in (d) with
Answer: (a)

802. The opposite of ‘APPOSITE’:
(a) Intelligent (b) Proper
(c) Suitable (d) Inappropriate
Answer: (d)

803. ‘A square peg in a round hole’ means:
(a) A misfit (b) Very apt
(c) Modern (d) Fashionable
Answer: (a)

804. ‘Artificer’ means:
(a) Born talent
(b) Pretender
(c) Exponent in some form of art
(d) Skilled workman
Answer: (d)

805. The meaning of ‘RUSTIC’:
(a) Civlilzed (b) Cultured
(c) Unsophisticated (d) Strange
Answer: (c)

806. The science of philosophy of beauty:
(a) Aesthetics (b) Calisthenics
(c) Eugenics (d) Ethics
Answer: (a)

807. The young one of deer:
(a) Cub   (b) Puppy  (c) Kitten  (d) Fawn
Answer: (d)

808. There is some difficulty ___ reaching a conclusion.
(a) in   (b) to   (c) by (d)  over
Answer: (a)

809. I am not one of those who believe everything ____ hear.
(a) I    (b) he    (c) they  (d) me
Answer: (c)


810.‘VERACIOUS’ means:
(a) Greedy (b) Insatiable
(c) Speedy (d) Truthful
Answer: (d)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment