LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 28

811. Shyam was late ____ work again. He may be fired.
(a) on   (b) at   (c) for   (d)  to
Answer: (c)

812.The branch of government concerned with executing laws, decrees and sentences :
(a) Judiciary (b) Legislature
(c) Cabinet (d) Executive
Answer: (d)

813.Slaves were freed from ____ only after they died.
(a) bondage (b) Pilferage
(c) Agreement (d) Ablution
Answer: (a)

814.The synonym of ‘Louse’:
(a) Lukewarm (b) Infant
(c) Beast (d) Parasitic insect
Answer: (d)

815.The soldier yielded ___ the enemy.
(a) to   (b) for   (c) in (d) on
Answer: (a)

816.I find these mathematical puzzles too _____ and prefer the more straightforward type.
(a) abject (b) abortive
(c) abounding (d) abstruse
Answer: (d)

817. Over and above the household work, she works in a factory on a part time basis. (The underlined words mean):
(a) In addition to (b) In place of
(c) Beside (d) Together with
Answer: (a)

818.The total loss of voice:
(a) Aphonia (b) Amnesia
(c) Anaemia (d) None of these
Answer: (a)

819.The land belonging to a nobleman:
(a) Manor (b) Intestate
(c) Personalty (d) None of these
Answer: (a)


820.A sleeping room for a number of people.
(a) Creche (b) Cache
(c) Dormitory (d) Dormant
Answer: (c)

821.I could _____ her if I wanted to.
(a) have married (b) marry
(c) married (d) be marrying
Answer: (a)

822.Choose the option which is the antonym of
‘AMBIGUITY’:
(a) Lovable (b) Basal
(c) Necessity (d) Lucidity
Answer: (d)

823.He spoke _____ his travels.
(a) on   (b) along  (c) of (d) about
Answer: (d)

824.A peculiarity of temperament or constitution:
(a) Inveigh (b) Incriminate
(c) Idiosyncrasy (d) Stoic
Answer: (c)

825.His thirst for knowledge left him no leisure _____ anything else.
(a) for   (b) till  (c) unless  (d) but
Answer: (a)

826. The phrase/idiom that means ‘One who argues against a cause or position, not as a committed opponent but simply for the sake of argument or to determine the validity of the cause or position’:
(a) A doubting Thomas (b) Dark horse
(c) Devil’s advocate (d) Against the clock
Answer: (c)

827. ‘Per capita’ means:
(a) For each person (b) For each student
(c) For each woman (d) For each boy
Answer: (a)

828. He takes pride ____ his son.
(a) of (b) in
(c) about (d) for
Answer: (b)

829. The meaning of ‘COMMEND’:
(a) Order (b) Praise
(c) Remark (d) Perform
Answer: (b)

830. Joint sovereignty exercised over a country by two or more countries.
(a) Pandemonium (b) Colonialism
(c) Enclave (d) Condominium
Answer: (d)

831. Which part of the sentence has an error?
(a) The behaviour/ (b) of the/
(c) children were/ (d) excellent
Answer: (c)

832. The synonym of ‘EXTRICATE’:
(a) Intricate (b) Tie
(c) Difficult (d) Free
Answer: (d)

833. ‘Pillar to post’ means:
(a) Home to post office (b) Office to office
(c) Home to office (d) Place to place
Answer: (d)

834. The opposite of ‘Capricious’:
(a) Mercurial (b) Unreliable
(c) Impulsive (d) Predictable
Answer: (d)


835.‘Per diem’ means:
(a) Per year (b) Per day
(c) In a body (d) Everybody
Answer: (b)

836. A teacher ______ friendly with the students.
(a) should (b) should be
(c) can (d) must
Answer: (b)

837.He did not qualify _____ the job.
(a) for (b) to
(c) against (d)  with
Answer: (a)

838.I’m late for the meeting. It started about ten minutes _____.
(a) ago (b) before
(c) since (d) ahead
Answer: (a)

839.____ Dutch defeated ____ Portuguese in the battle.
(a) A,the (b) A,a
 (c) The,the (d) The, an
Answer: (c)

840. Find out which part of the sentence has an error?
(a) Bad husbands (b) often have
(c) good wife (d) No error
Answer: (c)


PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment