LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 29

841. Which is opposite in meaning to
‘OBSCURE’:
(a) Vacant (b) Seldom
(c) Distinct (d) Unusual
Answer: (c)

842. _____ does UNO stands for?
(a) What (b) Which
(c) Where (d)  Who
Answer: (a)

843. The crowd threw stones at the police, heedless ___ the consequences.
(a) of (b) with
(c) at (d)  over
Answer: (a)

844. She was surprised that he knew her name.
She _____ never met him before.
(a) was (b) were
(c) did (d)  had
Answer: (d)


845. The world needs to depend on other energy resources, _____ oil and other natural resources.
(a) beside (b) likewise
(c) besides (d) also besides
Answer: (c)

846. ‘Flying colours’ means:
(a) Great victory (b) Dark colours
(c) Light colours (d) Cowardice
Answer: (a)

847. His views are do not accord ____ mine.
(a) in (b) by
(c) for (d)  with
Answer: (d)

848. The correctly spelt word is:
(a) Obsene (b) Obseen
(c) Obscene (d) Obzene
Answer: (c)

849. A vehicle for carrying dead body at a funeral:
(a) Hearse (b) Coffin
(c) Bier (d)  Cenotaph
Answer: (a)

850. These are books without ____  you cannot write the examination.
(a) which (b) that
(c) whom (d) who
Answer: (a)

851. Any medicine which produces insensitivity:
(a) Anaesthetics (b) Antibiotics
(c) Anaemic (d) Antiseptic
Answer: (a)

852. The higher you climb a Himalayan peak, ____ you feel.
(a) the most cold (b) the colder
(c) colder (d) more cold
Answer: (b)

853. The reward is a ____ of her service to mankind.
(a) memento (b) memorial
(c) witness (d) recognition
Answer: (d)

854. Which is the correct spelling?
(a) Euthanasia (b) Euthanacia
(c) Yuthanasia (d)  Euthanatia
Answer: (a)

855.  I understand ____  you want to learn English.
(a) but (b) because
(c) that (d) yet
Answer: (c)

856. I shall inform you as soon as he ____ (arrive) here (Use the correct form of verb given in bracket):
(a) will arrive (b) is arriving
(c) will be arrived (d) arrives
Answer: (d)

857. The synonym of ‘EVOLVE’:
(a) Involve (b) Develop
(c) Envisage (d) Except
Answer: (b)

858. I asked the porter where  _____.
(a) was the ticket counter
(b) the ticket counter were
(c) the ticket counter was
(d) in the ticket counter
Answer: (c)

859. I haven’t ____ friends here.
(a) many (b) some
(c) a few (d)  few
Answer: (a)


860. He asked whether such a thing was possible.  The direct form of the sentence is:
(a) He asked “is such a thing possible?”
(b) He asked “was such a thing possible?”
(c) He said “will such a thing be possible?”
(d) He said “whether such thing was possible?”
Answer: (a)

861. With a view to ____ properly, a detailed list is appended to.  Fill up the blank with the correct form of ‘verify’ from the following:
(a) verify (b) verifying
(c) verified (d) being verified
Answer: (b)

862.The meaning of ‘Ratify’:
(a) Fix the price of (b) Reject
(c) Approve (d) Turn into a rat
Answer: (c)

863.Invaluable means:
(a) Not valuable (b) Very valuable
(c) Negatively valuable (d) Valuable at present
Answer: (b)

864. He is married ____.
(a) with my sister (b) my sister
(c) to my sister (d) None of these
Answer: (c)

865. He has great reputation ___ honesty.
(a) for (b) in
(c) about (d) of
Answer: (a)

866. One who believes that everything is predestined:
(a) Optimist (b) Fatalist
(c) Palmist (d) Pedant
Answer: (b)

867. He was detained from the class ____ attendance.
(a) due to (b) for want of
(c) owing to (d)  on account of
Answer: (b)

868. A span of ten years.
(a) score (b) annual
(c) century (d)  decade
Answer: (d)

869.  He came in looking as if he (see) a ghost (Use the correct form of verb given in bracket)
(a) saw (b) seen
(c) had seen (d) has seen
Answer: (c)


870. If I were a bird I ____ fly.
(a) would (b) will
(c) should (d) could
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment