LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 3

61. …….. enough food for all?
(a) Are there (b) Is there
(c) Where there (d) Were there
Answer: (b)

62. Choose the correct sentence:
(a) He came back yesterday
 (b) He has come back yesterday
(c) He is coming back yesterday
 (d) He comes back yesterday
Answer: (a)


63. Monkeys enjoy ….. on the branches of tree.
(a) swings (b) swinging
(c) swing (d) Swung
Answer: (b)

64. Rumours ……. very fast.
(a) spread (b) spred
(c) widespread (d) spreads
Answer: (a)

65. She bought a present for her mother.  The direct object in this sentence is:
(a) She (b) Her mother
(c) bought (d) a present
Answer: (d)


66. Sheela swam …… the river.
(a) on top of (b) beneath
(c) across (d) over
Answer: (c)

67. Ten kilograms of rice …….. over two hundred rupees.
(a) costs (b) coast
(c) coasts (d) cost
Answer: (a)

68. The snake crept into a ……..
(a) whole (b) holl
(c) howl (d) hole
Answer: (d)

69. The synonym of ‘frugal’:
(a) Strong (b) Stingy
(c) Tranquil (d) Extravagant
Answer: (b)

70. The word ‘anticipate’ means:
(a) Accompany (b) Satisfy
(c) Foresee (d) Divide
Answer: (c)

71. Carcass means:
(a) An animal  (b) Dead body of an animal
(c) A bird    (d) A reptile
Answer: (b)

72. Everyone knows that she is very intelligent…is a :
(a) Compound sentence
(b) Simple sentence
(c) Complex sentence
(d) Compound complex sentence
Answer: (c)

73. He …… to climb the coconut tree.
(a) tryed  (b) tired  (c) tried  (d) try
Answer: (c)

74. I cannot bear people …… are always complaining about this or that:
(a) whom (b) who (c) that (d) which
Answer: (b)

75. If I were a bird I ….. fly.
(a) will      (b) would  (c) may     (d)  can
Answer: (b)


76. Opposite of the word ‘Perilous’:
(a) Safe (b) Natural
(c) Contributory (d) Precarious
Answer: (a)

77. She was surprised by his amiability (Choose the word which is most nearly opposite in meaning to the underlined word):
(a) Prudence (b) Petulance
(c) Pessimistic (d) Sincerety
Answer: (b)


78. The antonym of ‘honest’ is:
(a) Unhonest (b) Dishonest
(c) Nonhonest (d) Mishonest
Answer: (b)

79. The weather is ……. hot.
(a) quite  (b) quiet  (c) qiuet  (d)  queit
Answer: (a)

80. The workers …… it since yesterday morning.
(a) have been doing (b) did
(c) are doing (d)  have done
Answer: (a)


81. Unless you hurry, you …… late.
(a) would have been (b) will be
(c) would be (d) can be
Answer: (b)

82. Which is the correctly spelt word?
(a) Posession (b) Possession
(c) Possesion (d) Posesion
Answer: (b)

83. Which of the following words correctly spelt?
(a) Elvation (b) Elevation
(c) Elavation (d) Elevetion
Answer: (b)

84. Which word is wrongly spelt?
(a) Bourgeois (b) Assasination
(c) Mandate (d) Commissioner
Answer: (b)

85. He failed ____ his best efforts.
(a) in addition to (b) owing to
(c) in spite of (d) not mentioning
Answer: (c)

86. In which part of the sentence is the mistake? Mumbai is
(a) /one of the most
(b) /densely populated
(c) /place in India
(d) none of these
Answer: (d)

87. She ____ wearing a blue saree yesterday.
(a) has been (b) had been
(c) is (d) was
Answer: (d)

88. She is bent ___ mischief.
(a) for (b) in (c) on z(d) with
Answer: (c)

89. The ____ window was repaired:
(a) breaking (b) broken
(c) broke (d) breaken
Answer: (b)

90. The opposite of ‘Sharp’:
(a) Blunt (b) Weak
(c) Powerful (d) Strong
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment