LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 30

871. Find the misspelt word:
(a) Believe (b) Grieve
(c) Relieve (d) Decieve
Answer: (d)

872. Before we reached the theatre the tickets ____.
(a) were sold out (b)  had been sold out
(c) has been sold out (d)  will be sold out
Answer: (b)

873. Richard bought ___ ice pile from the shop.
(a) a (b) an
(c) the (d) and
Answer: (b)

874. The word opposite in meaning to ‘DECEIT’:
(a) Simplicity (b) Gentility
(c) Sincerity (d) Honesty
Answer: (d)

875. Russia has a lot to offer India in her efforts to leap ____ the 21  century.
(a) over (b) to
(c) into (d) overst
Answer: (c)

876. I don’t mind going ____ car, but I don’t want to go ____ your car.
(a) by,on (b) by,by
(c) by,in (d)  in,by
Answer: (c)

877. The antonym of ‘Knowledge’:
(a) Ignorance (b) Lethargic
(c) Intelligent (d) Scholar
Answer: (a)

878. She could not help ____ tears.
(a) to shed (b) to be shed
(c) shed (d) shedding
Answer: (d)

879. Devote more attention to _____consumers.
(a) a (b) an
(c) the (d)  None of these
Answer: (c)

880. These photographs were taken ____ avery good camera.
(a) by (b) for
(c) to (d) with
Answer: (d)

881. ‘Improvident’ means:
(a) Not likely to happen
(b) Not influenced by others
(c) Not looking to future needs
(d)  Not capable of being excited
Answer: (c)

882. That was the ____ question in the paper.
(a) most difficult (b) more difficult
(c) difficulty (d) difficultest
Answer: (a)

883. ‘Efficacious’ means:
(a) Well adapted
(b) likely to catch fire easily
(c) Producing the desired result
(d)  Spreading by touch
Answer: (c)

884. There are some differences _____ British and American English.
(a) over (b) on
(c) among (d) between
Answer: (d)


885. They were not aware of his magnanimous act. (select the word which conveys almost the same meaning as italicized word)
(a) Generous (b) Charitable
(c) Insulting (d) Magnificent
Answer: (a)

886. Although he was tired, he _____ working.
(a) was going on (b) is going on
(c) went on (d) goes on
Answer: (c)

887. What did you have for ___ break fast?
(a) a (b) the
(c) an            (d)  No word is necessary
Answer: (d)

888. Choose the word OPPOSITE in meaning to the word ‘MASK’:
(a) Hit (b) Expose
(c) Injure (d) Deface
Answer: (b)

889. Use the proper form of the word given in bracket: Krishna shows great ___ in his work (sincere):
(a) sincerely (b) sincere
(c) sincerity (d)   None of these
Answer: (c)

890. Choose the one which best expresses the meaning of the word ‘ADVANCE’:
(a) Progress (b) Payment
(c) Retreat (d) Attack
Answer: (a)

891. Since we brought a cat to the house, all the ____ have disappeared.
(a) mouse (b) mouses
(c) mices (d)  mice
Answer: (d)

892. I wanted to lend Rajiv some money, but I hadn’t got ___
(a) any (b) many
(c) none (d) some
Answer: (a)

893. A child of unusual or remarkable talent:
(a) Pedant (b) Prodigy
(c) Scholar (d) Freak
Answer: (b)

894. Which is most nearly similar in meaning as the word ‘DIFFERENCE’?
(a) Uniformity (b) Identity
(c) Variation (d) Agreement
Answer: (c)


895. Which is most nearly opposite in meaning as the word ‘ENDEAVOUR’?
(a) Abandon (b) Try
(c) Assay (d) Strive
Answer: (a)

896. The injured passenger ___ profusely before the ambulance arrived.
(a) bleeded (b) bleed
(c) bleeds (d) bled
Answer: (d)

897. The price of electricity is going up ____ October.
(a) at (b) on
(c) in (d)  to
Answer: (c)

898. Gandhiji was a humble man known for his ____.
(a) kindness    (b) modesty
(c) pleasantness  (d)sweetness
Answer: (b)

899. Choose the wrongly spelt word:
(a) Decametre (b) Hectometre
(c) Milimetre (d) Tonne
Answer: (c)

900. One who cannot die:
(a) Perennial (b) Stable
(c) Perpetual (d) Immortal
Answer: (d)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment