LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 31

901. Leather goods are made in:
(a) Brewery (b) Kiln
(c) Mill (d) Tannery
Answer: (d)

902.  Which one of the following is not a palindrome?
(a) Noon (b) Deed
(c) smiles (d) Shahs
Answer: (c)

903. The plural form of ‘Ox’:
(a) Ox (b) Oxes
(c) Oxen (d) Oxii
Answer: (c)

904.  The word ‘Xanthic’ means:
(a) Reddish (b) Yellowish
(c) Blackish (d) None of these
Answer: (b)

905. Select the correctly spelt word:
(a) Voluntier (b) Voluntear
(c) Volunteer (d) Volanteer
Answer: (c)

906.  ‘Valetudinarian’ means:
(a) Seeking to recover health
(b) One who wandering idly
(c) One has age above eighty
(d) A strict disciplinarian
Answer: (a)

907.  The word ‘Covenant’ means:
(a) Agreement (b) Enemy
(c) Advice (d) Secret
Answer: (a)

908. The noun form of ‘endure’:
(a) Endurably (b) Endurable
(c) Enduring (d) Endurance
Answer: (d)

909. Choose the correctly spelt word:
(a) Enginier (b) Engeneer
(c) Engineer (d) Engineir
Answer: (c)


910. A statement with a hidden meaning:
(a) Enigma (b) Acknowledgement
(c) Oath (d) Pangram
Answer: (a)

911.  Select the mis-spelt word:
(a) Enmity (b) Enterpreneur
(c) Equivalent (d) Etiquette
Answer: (b)

912. ‘Hard cash’ means:
(a) Ready money (b) foreign currency
(c) Loan with high rate of interest (d) Borrowed money
Answer: (a)

913. The opposite of ‘import’ is:
(a) Expert (b) Port
(c) Export (d) None of these
Answer: (c)

914. The water tank _____ and much water was wasted.
 (a) overflowed (b) overloaded
(c) overflew (d) overtook
Answer: (a)

915. Which of the following word is wrongly spelt?
(a) Anarchy (b) Slunk
(c) Trespass (d) Hilareous
Answer: (d)

916. The word ‘anticipate’ means:
(a) Accompany (b) Satisfy
(c) Foresee (d) Divide
Answer: (c)

917. She bought a present for her mother.  The direct object in this sentence is:
(a) She (b) Her mother
(c) bought (d) a present
Answer: (d)

918. Choose the correct sentence:
(a) He came back yesterday
(b) He has come back yesterday
(c) He is coming back yesterday
(d) He comes back yesterday
Answer: (a)

919. I cannot bear people _____ are always complaining about this or that:
(a) whom (b) who
(c) that (d) which
Answer: (b)


920. Opposite of the word ‘Perilous’:
(a) Safe (b) Natural
(c) Contributory (d) Precarious
Answer: (a)

921. The workers _____ it since yesterday morning.
(a) have been doing (b) did
(c) are doing (d)  have done
Answer: (a)

922. The meaning of ‘Defer’:
(a) Disagree (b) Unlike
(c) Postpone (d) Cancel
Answer: (c)

923. He did _____ useful thing, but _____ one man tribunal gave _____ verdict against it.
(a) a,a,a (b) a,an,a
(c) an,a,a (d) an,an,a
Answer: (a)

924. The son of your brother is your:
(a) Brother- in-law (b) Niece
(c) Son-in-law (d) Nephew
Answer: (d)

925. The meaning of ‘weary’:
(a) causing tiredness (b) showing firmness
(c) bearing marks (d) enthusiasm
Answer: (a)

926. The meaning of ‘Sanitise’:
(a) Pleasant (b) Disinfect
(c) Pious (d) Crazy
Answer: (b)

927. ‘To be above board’ means:
(a) to have a good height (b) to be honest in any business deal
(c) to have no doubts (d) try to be beautiful
Answer: (b)

928. All of us must endeavour to ___ the miseries of poor.
(a) augment (b) elaborate
(c) discourage (d) mitigate
Answer: (d)

929. Lack of enough blood:
(a) Allergy (b)  Anaemia
(c)Insomnia (d) Amnesia
Answer: (b)

930. If you run away from justice or law, you are called a____.
(a) Cynic (b) Murderer
(c) Usurer (d) Fugitive
Answer: (d)
PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment