LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 32

931. The sound made by monkeys:
(a) Chatter (b) Grunt
(c) Bray (d) Yelp
Answer: (a)

932. ‘To be at sea’ means:
(a) To punish (b) ill feeling
(c) cause of dispute (d) Confused
Answer: (d)

933. A bad workman blames his _____.
(a) stars (b)  tools
(c)  master (d)  wife
Answer: (b)

934. The noun form of ‘applaud’:
(a) Applause (b) Applandment
(c)  Application (d)   Appliancee
Answer: (a)


935.   The man became nervous  because it was the first speech delivered by him.  Select the one word for the words underlined:
(a) Maiden (b) Matin
(c) Malign (d) Manacle
Answer: (a)

936. An object or portion serving as a sample:
(a) Specification (b) Specimen
(c) Spectacle (d) Spectre
Answer: (b)

937. Rao is 53. He’ll be retiring from his job ____ two year’s time.
(a) at   (b) on   (c) in   (d) about
Answer: (c)

938. Pick out the word which is closest in meaning to the word ‘NOTION’:
(a) Rules (b) Clothes
(c) Advice (d) Thoughts
Answer: (d)

939. Everybody’s coming to the wedding, ______ ?
(a) aren’t they (b) isn’t they
(c) aren’t he (d) isn’t it
Answer: (a)

940. The meaning of ‘Jittery’:
(a) Angry (b) Rash
(c) Quarrelsome (d) Nervous
Answer: (d)

941. Don’t look out of the window. Concentrate ___ your work.
(a) at   (b) with   (c) on   (d) by
Answer: (c)

942. Select the correctly spelt word:
(a) Defination (b) Definition
(c) Defenition (d) Definetion
Answer: (b)

943. Choose the word opposite in meaning to the word ‘DIVULGE’:
(a) Conceal (b) Disguise
(c) Oppress (d)  Reveal
Answer: (a)

944. Maya was wearing a silver ring ___ her little finger.
(a) in   (b) at   (c) on   (d) into
Answer: (c)


945. The house is empty. _____ lives there.
(a) Nobody (b) Nothing
(c) Anybody (d)  Anything
Answer: (a)

946. Which is not  an adjective synonym of
SCEPTICAL:
(a) Mistrustful (b) Suspicious
(c) Unconvinced (d)  Trusting
Answer: (d)

947. Pick out the word which does not agree with the group:
(a) Encyclopaedia (b) Dictionary
(c) Novel (d) Directory
Answer: (c)

948. Which is nearly opposite in meaning to the word ‘Sure’?
(a) Uncertain (b) Unfaithful
(c) Indefinite (d) Promising
Answer: (c)

949. He said he was sorry ____ the situation, but there was nothing he could do.
(a) at   (b) about   (c) with (d) from
Answer: (b)

950. There are a lot of fish ____ this river.
(a) in   (b) at   (c) on  (d) None of these
Answer: (a)

951. The opposite of ‘Encouraged’ is:
(a) Couraged (b) Incouraged
(c) Discouraged (d) Of courage
Answer: (c)

952. She ____ for eight hours last night.
(a) has slept (b) slept
(c) is sleeping (d) has been sleeping
Answer: (b)

953. A ___ of puppies.
(a) litter (b) crowd
(c) pack (d) flock
Answer: (a)

954. Raju could not get ____ sugar.
(a) few (b) the few
(c) little (d) any
Answer: (d)

955. An expert in choice of food:
(a) Gourmand (b) Gourmet
(c) Glutton (d)  Garrulous
Answer: (b)

956. Choose the one which best expresses the meaning of the word ‘CANDID’:
(a) Sweet (b) Dishonest
(c) Frank (d) Able
Answer: (c)

957. The word meaning ‘tolerate’ is:
(a) endure (b) enormous
(c) eternal (d) emphasise
Answer: (a)

958. I shall go there ____ you like it or not.
(a) if (b) but
(c) before (d) whether
Answer: (d)

959. One who speaks less:
(a) Intestate (b) Reticent
(c) Fatalist (d) Veteran
Answer: (b)


960. We are driving ____ a tunnel.
(a) beyond (b) above
(c) through (d) in between
Answer: (c)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment