LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 33

961. The opposite of ‘Wholesale’:
(a) Retail (b) Factory
(c) Profit (d) Cheap
Answer: (a)

962. I am content ___ what I have.
(a) for (b) with
(c) to (d)  in
Answer: (b)

963. Do you like ____ music?
(a) classical (b) classic
(c) classy (d) classed
Answer: (a)

964. An animal who preys on other animals:
(a) Pachyderm (b) Parasite
(c) Predator (d)  Hermaphrodite
Answer: (c)

965. A group of people ___ waiting outside to see you.
(a) are (b) have
(c) be (d) is
Answer: (d)

966. He has ten toes ___ his feet.
(a) in (b) on
(c) at (d) with
Answer: (b)

967. A place for sick people who need long periods of treatment or rest:
(a) Clinic (b) Hospital
(c) Sanatorium (d) Asylum
Answer: (c)

968. The former minister is under a cloud now.
‘Under a cloud’ means:
(a) In a sad situation (b) Under suspicion
(c) Bed-ridden   (d) In oblivion
Answer: (b)

969. I look forward to _____ you again.
(a) seeing (b) saw
(c) have seen (d) see
Answer: (a)


970. Use the collective noun : Fish
(a) Shoal (b) Flock
(c) Herd (d) Pool
Answer: (a)

971. The weather has turned very _____
(a) warmly (b) warm
(c) warmth (d) warmful
Answer: (b)

972. Policemen riding on motor cycles as guards to a VIP:
(a) Outriders (b) Servants
(c) Commandos (d) Attendants
Answer: (a)

973. The antonym of ‘Professional’:
(a) Amateur (b) Tradesman
(c) Labour (d) Customer
Answer: (a)

974. The meaning of ‘Rivalled’:
(a) Hatred (b) Revised
(c) Competed (d) Contradicted
Answer: (c)

975. The correctly spelt word is:
(a) Envirenment (b) Enveronment
(c) Environment (d) Environmant

Answer: (c)

976. The girl is very keen ____
(a) for cycling (b) in cycling
(c) over cycling (d) on cycling
Answer: (b)

977. An assembly of hearers.
(a) Audience (b) Crowd
(c) Congregation (d) Assemblage
Answer: (a)

978. The meaning of ‘BECKON’:
(a) Signal (b) Hear
(c) Light (d)  Beg
Answer: (a)

979. The thief together with his accomplice _____ into the strong room.
(a) have broken (b) have been broken
(c) is broken (d)  has broken
Answer: (d)

980. The habitat of hens is:
(a) Kennel (b) Coop
(c) Den (d) Lair
Answer: (b)

981. His friends disagreed _____ him on that point.
(a) at (b) for
(c) with (d)  in
Answer: (c)

982. ‘Alumni’ means:
(a) Old students of an institution      (b) Intimate friend
(c) Wonderful year         (d) Military assistant
Answer: (a)

983. Choose the word opposite in meaning to
‘SUBMISSIVE’:
(a) Uncooperative (b) Subdued
(c) Docile (d) Aggressive
Answer: (d)

984. Two and two _____ four.
(a) make (b) makes
(c) has made (d)  None of these
Answer: (a)


985. She held the bag ____ even though her arm hurt ____.
(a) tight, bad (b) tightly, badly
(c) tight, badly (d) tightly, bad
Answer: (b)

986. We feel sympathy for people afflicted ___ leprosy.
(a) for (b) of (c) at (d) with
Answer: (d)

987. I’m glad to know that you have ____ me for what I have done.
(a) forgive (b) forgives
(c) forgiven (d) forgave
Answer: (c)

988. I shall be glad to help everyone of my boys in _____ studies.
(a) his (b) their (c) him (d)  our
Answer: (a)

989. ‘Over and above’ means:
(a) Repeatedly (b) Comprehensively
(c) In addition to (d) Concisely
Answer: (c)


990. Chloroquin is specific ____ malaria.
(a) in (b) on (c) with (d)  for
Answer: (d)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment