LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 34

991. The battle of Haldighati _____ in sixteenth century.
(a) fought (b) has fought
(c) had fought (d) was fought
Answer: (d)

992. A secret agreement to deceive:
(a) Collision (b) Collusion
(c) Colossal (d) Collegium
Answer: (b)

993. Due to his age, everyone thinks he should find a suitable mate and settle _____.
(a) on (b) along (c) down (d)   up
Answer: (c)

994. Can’t you brush yourself  up a little (Choose the meaning of the idiom underlined):
(a) Rest
(b) Reconsider your views
(c) Rejuvenate yourself
(d)  Improve your appearance
Answer: (d)


995. One who does not care for literature or art:
(a) Primitive (b) Barbarian
(c) Philistine (d) Illiterate
Answer: (c)

996. ___ doctor should be humane.
(a) The (b) An
(c) All (d) A
Answer: (d)

997. Which is the correct spelling?
(a) Hindrance (b) Hinderance
(c) Hindrence (d)  Hinderence
Answer: (a)

998. One who treats diseases by performing operations:
(a) Physician (b) Physicist
(c) Oncologist (d) Surgeon
Answer: (d)

999. Our vacation ____ tomorrow.
(a) started (b) has started
(c) have started (d) starts
Answer: (d)

1000. Pranav is negligent ____ attending his classes.
(a) about (b) towards
(c) in (d) to
Answer: (c)

1001. I wish I _____ how to make cakes.
(a) know (b) knew
(c) knows (d) knowing
Answer: (b)

1002. The noun of ‘succeed’ is:
(a) Success (b) Successful
(c) Successfully (d) Successive
Answer: (a)

1003. My sister speaks to me (use never at the appropriate place):
(a) never my (b) never speaks
(c) never to  (d)  me never
Answer: (b)

1004. Advertise the notification (Change into passive voice):
(a) The notification be advertised
(b) The notification has to be advertised
(c) Advertisement to be given
(d)  Let the notification be advertised
Answer: (d)

1005. I don’t mind helping you with your home work. The gerund in the sentence is:
(a) mind (b) you
(c) helping (d)    homework
Answer: (c)

1006. I don’t mind going ____ car, but I don’t want to go ____ your car.
(a) by,on   (b) by,by  (c) by,in  (d)  in,by
Answer: (c)

1007. The antonym of ‘Knowledge’:
(a) Ignorance (b) Lethargic
(c) Intelligent (d) Scholar
Answer: (a)

1008. She could not help ____ tears.
(a) to shed (b) to be shed
(c) shed (d) shedding
Answer: (d)

1009. Devote more attention to _____ consumers.
(a) a  (b) an  (c) the (d)  None of these
Answer: (c)

1010. These photographs were taken ____ a very good camera.
(a) by   (b) for  (c) to  (d) with
Answer: (d)

1011. ‘Improvident’ means:
(a) Not likely to happen
(b) Not influenced by others
(c) Not looking to future needs
(d)  Not capable of being excited
Answer: (c)

1012. That was the ____ question in the paper.
(a) most difficult (b) more difficult
(c) difficulty (d) difficultest
Answer: (a)

1013. ‘Efficacious’ means:
(a) Well adapted   (b) likely to catch fire easily
(c) Producing the desired result (d)  Spreading by touch
Answer: (c)

1014. There are some differences _____ British and American English.
(a) over   (b) on   (c) among    (d) between
Answer: (d)

1015. They were not aware of his magnanimous act. (select the word which conveys almost the same meaning as italicized word)
(a) Generous (b) Charitable
(c) Insulting (d) Magnificent
Answer: (a)

1016. Students looked very bored _____ the lesson.
(a) while  (b) for  (c) during (d)  None of these
Answer: (c)

1017. The river divides the city ____ two parts.
(a) with   (b) by    (c) between   (d) into
Answer: (d)

1018. Choose the word OPPOSITE in meaning to the word ‘CALLOUS’:
(a) Capable (b) Sensitive
(c) Sentimental (d) Confident
Answer: (b)

1019. He has been in Trivandrum ____ Thursday.
(a) on    (b) after    (c) since   (d)  for
Answer: (c)

1020. Use the proper form of the word given in bracket: You should be ____ in your daily work (punctuality)
(a) punctual (b) punctuality
(c) punctually (d) None of these
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment