LATEST

    LDC EXAM PREPARATION    ||         SI / BDO EXAM PREPARATION 2020    ||        PREVIOUS QUESTIONS 2020 DEGREE LEVEL     ||        PREVIOUS QUESTIONS LDC     PSC EXAM PROGRAMME 2020     ||        TODAY'S EXAM RESULTS 2020    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (LDC)     ||    FREE STUDY MATERIALS (DEGREE LEVEL)     ||    CURRENT AFFAIRS-MALAYALAM 2020     ||    CURRENT AFFAIRS-ENGLISH 2020

Friday, 25 January 2019

General English - Questions & Answers - 35

1021. He is one of those brave soldiers who ___ never afraid of death.
(a) is   (b) was   (c) has (d) are
Answer: (d)

1022. Pick up the correct form:
(a) Begar  (b) Begger   (c) Beggar  (d) Beger
Answer: (c)

1023. Pick out the word or phrase nearest in meaning to the given word: ‘SUCCOUR’
(a) Help   (b) Blunder  (c) Serve  (d)  Oppose
Answer: (a)

1024. We _____ at 4 o’clock.
(a) have arrived (b) arrived
(c) have been arrived (d) had arrived
Answer: (b)

1025. Three times five ____ fifteen.
(a) is   (b) are  (c) were   (d) have
Answer: (a)

1026. Which is not  an adjective synonym of SCEPTICAL: 
(a) Mistrustful (b) Suspicious
(c) Unconvinced (d)  Trusting
Answer: (d)

1027. Pick out the word which does not agree with the group:
(a) Encyclopaedia (b) Dictionary
(c) Novel (d) Directory
Answer: (c)

1028. Which is nearly opposite in meaning to the word ‘Sure’?
(a) Uncertain (b) Unfaithful
(c) Indefinite (d) Promising
Answer: (c)

1029. He said he was sorry ____ the situation, but there was nothing he could do.
(a) at   (b) about   (c) with    (d) from
Answer: (b)

1030. There are a lot of fish ____ this river.
(a) in   (b) at   (c) on  (d) None of these
Answer: (a)




1031. Which is correctly spelt?
(a) Mathmatics (b) Theorem
(c) Tution (d)  Biographi
Answer: (b)

1032. My uncle _____ to London ten years ago:
(a) has gone (b) went
(c) had gone (d) was gone
Answer: (b)

1033. The first person who _____ the question will be awarded the prize.
(a) answer (b) answered
(c) answers (d)  answering
Answer: (c)

1034. Many parents are blind _____ their children’s faults.
(a) about   (b) for   (c) to   (d) by
Answer: (c)

1035. The word ‘Alien’ means:
(a) Foreigner (b) Intelligent
(c) Insider (d) Noble
Answer: (a)

1036. Which of the following words spelt correctly?
(a) Cermonius (b) Ceremonious
(c) Ceremonius (d) Ceremonus
Answer: (b)

1037. After working with him for sometime, I came _____ his efficiency.
(a) to admire (b) admired
(c) admiring (d) admires
Answer: (a)

1038. Idleness and luxury _____ poverty and want.
(a) bring in (b) bring out
(c) bring up (d) bring forth
Answer: (d)

1039. List and explanation for several words:
(a) Agendum (b) Glossary
(c) Appendix (d) Addendum
Answer: (b)


1040. Neither the students nor the teacher _____ come.
(a) are (b) have
(c) was (d) has
Answer: (d)

1041. Select the one word substitute for ‘Poison of snake’:
(a) Antidote (b) Venom
(c) Cyanide (d)  None of these
Answer: (b)

1042. It was careless ___ you to leave the door unlocked when you went out.
(a) of   (b) with  (c) at   (d) by
Answer: (a)

1043. ‘Quandary’ means:
(a) Mystery (b) Animal which is hunted
(c) State of doubt or perplexity   (d) Fancy
Answer: (c)

1044. Which sentence is correct?
(a) Write your answers with ink
(b) He has disposed off his property
(c) Flour is made of wheat
(d)  I met the director yesterday
Answer: (d)

1045. The meaning of ‘Dormant’:
(a) Silent  (b) Inactive (c) Peaceful  (d) Dull
Answer: (b)

1046. You should participate ____ me.
(a) to   (b) at   (c) by   (d) with
Answer: (d)

1047. It was ____ that the Prime Minister escaped the assassination attempt.
(a) misfortunate (b) fortunate
(c) difficult (d) advantage
Answer: (b)

1048. All  the board members were present with the ______ of the treasurer.
(a) exception (b) absence
(c) delay (d)  omission
Answer: (a)

1049. ‘Staunch’ means:
(a) Cranky (b) Virile
(c) Trustworthy (d) Intensive
Answer: (c)

1050. Many a person ____ done this sort of thing.
(a) has (b) have
(c) are (d)  were
Answer: (a)

PSC TODAYS EXAM RESULTS ---> Click here
PSC EXAM PROGRAMME -> Click here
PSC RANK LISTS / SHORT LISTS -> Click here
PSC FREE MOCK TEST -> Click here
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a comment